1912 áprilisa óta a tenger fenekén hever az RMS Titanic. A világ legismertebb hajójának sztoriját mindenki ismeri, legalább a film miatt. Az azóta eltelt időszakban számos expedíció indult a roncshoz, és idén júliusban is útra kel kutatók egy csoportja, hogy megvizsgálja a hajót.

A Titan nevű tengeralattjáróban, mellyel a hajót megközelítik, nem csak a kutatók foglalnak majd helyet. Kilenc szerencsés (és elegendő pénzzel rendelkező) útitárs is velük merül a 3700 méter mély óceánba. A túra során a kis csapat érinti a hajóhidat és a fedélzetet, illetve megtekintik a rádiószobát és az első osztályt is.

A merülés után a vendégek egy 10 fogásos vacsorán pótolhatják az elvesztett kalóriákat. A menüsor ugyanaz lesz, mint a Titanic fedélzetén pár órával a katasztrófa előtt. Ha pedig már mindenki jóllakott, az utolsó falatokat egy 1907-es évjáratú Heidseck Gout pezsgővel öblíthetik le az utasok, melynek palackjáért egymillió forintot is elkérnek.

Ha még szeretnéd valaha a saját szemeddel látni a legendás hajó maradványait, akkor használd ki a lehetőséget. Egy 2016-os tanulmány szerint ugyanis 15-20 éven belül szinte teljesen eltűnik a tenger mélyen a Titanic a rozsda miatt. Persze nem olcsó mulatság a vacsorával egybekötött merülés, közel 30 millió forintnak megfelelő amerikai dollárba kerül egy jegy.