J. J. Abrams, a Star Wars legújabb, kilencedik részének rendezője a minap egy Twitterre kitett megható fotóval üzente meg a nagyvilágnak, hogy befejeződött a forgatás.

„Hihetetlennek tűnik, de ma befejeztük a kilencedik rész felvételét. Nem is tudom, hogyan köszönhetném meg mindezt ennek a varázslatos stábnak és a szereplőknek. Örökke tisztelettel adózom nektek” – írta a rendező képe alá. A fotót John Boyega, a Finnt alakító színész szintén megosztotta.

A képen első ránézésre nincs semmi különös, a Reyt játszó Daisy Ridley-t, John Boyegát és a Poe Dameront alakító Oscar Isaacet ábrázolja, amint összeölelkeznek az egyik forgatási helyszínen.

A rajongóknak azonban ez éppen elég volt, hogy találgatásba kezdjenek. A háttérben lévő helyszín nagy valószínűséggel ugyanis egy sivatag, így szerintük biztos, hogy a kilencedik részben a történet visszatér Jakkura, ahonnan Rey származik. Merészebb gondolatok még azt is feltételezik, hogy egy másik, korábban már megismert helyszínre, a Tatooine-ra térnek vissza a főhősök, ahol Luke Skywalker kalandjai kezdődtek.

Az biztos, hogy ütős vége lenne a sztorinak, ha bármelyik teória igaznak bizonyulna. Mindenesetre könnyen elképzelhető, hogy a kommentelők lyukra futhatnak a találgatással, ugyanis nem szokatlan a Star Wars tulajdonosától, a Disney-től, hogy egy-két ilyen képet csaliként bedob a rajongók összezavarására, és mondjuk ez a kép is Az ébredő Erő forgatásán készült volna.