Megállíthatatlan tempóban pörög az okostelefonok fejlesztése, sokan alig szokták meg a Huawei P20-as szériát, máris jön az utód. A P30-asok megjelenését még mindig csak a találgatások és erős tippek sejtetik, az első renderelt képek alapján három (a Pro esetében négy) kamera áll majd sorban a hátlapon, a kijelzőn pedig marad egy apró notch a szelfikamerának.

Ezt lehet tudni a Huawei legjobban várt idei új mobiljáról 1

Ezek szerint a Huawei nem követi a Honor testvérmárka által, az “all view” kijelzővel indított trendet, ahol érzékelősziget helyett a bal felső sarokban hagynak apró lyukat a kamerának, marad az extrém megoldásoktól mentes, ma már visszafogottnak számító külső.

Ezt lehet tudni a Huawei legjobban várt idei új mobiljáról 2

A notch pozícióját árulja el a kép, marad középen a kis benyúló pötty (forrás: gizmochina)

A frissen kiszivárgott specifikációs információk szerint a két készülék az aktuális Mate-csúcsmodell 1440p-s kijelzőjét sem kapja meg, marad a P20-asokból ismerős 1080 x 2340 pixeles megoldás. Várható viszont a Mate 20-ból érkező 7 nanométeres HiSilicon Kirin 980 rendszerchip, OLED kijelző, beépített ujllenyomat-olvasó, és rengeteg mesterséges intelligenciával reklámozott funkció.

Ezt lehet tudni a Huawei legjobban várt idei új mobiljáról 3

A tokok alapján lehet következtetni a kamerák helyzetére, a Mate sorozattal ellentétben itt nem a középső, négyzetes elrendezést követte a gyártó. (forrás: gizmochina.com)