A BOSE márkanevet eddig a különböző hangrendszereiről ismertük, most azonban új fába vágták a fejszéjüket. Egy olyan napszemüveget dobtak a piacra, mely egyben fülhallgatóként is funkcionál, mindenféle kábel és egyéb felesleges elem nélkül. Korábban már voltak hasonló próbálkozások más gyártóktól, de a kétféle kivitelben érkező BOSE-termék az első, amelyről valóban jó visszajelzések érkeznek a kritikusok felől.

A zenelejátszás minősége az amerikai cégtől megszokott szintet képviseli. Annak ellenére, hogy a hangszórója viszonylag nyitott helyen, a fül előtt helyezkedik el, a viselőjén kívül más nem hallja, mi szól a szemüvegben. A keret beépített mikrofont is tartalmaz, így telefonhívások is lebonyolíthatóak a mindössze egy gombot tartalmazó eszközzel, melynek az üzemidejére sincs panasz.

Ennél menőbb napszemüveg nem lesz egy ideig 1

A szemüveg nem olcsó, 200 dollárba, azaz 56 ezer forintba kerül, azonban ha meggondoljuk, hogy a napszemüvegek alfájának tartott Ray-Ban néhány darabjáért is elkérnek ennyit, akkor már megfontolandó vétel lehet. A gyártó egyébként már készül a napszemüveg továbbfejlesztett verizójával, ami már a kiterjesztett valóság (AR) technológiáját is magában tudja majd.