Ki ne álmodozott volna arról, hogy egyszer nyer a lottón, vagy egy nagyon távoli, nem ismert, de gazdag nagybácsijától éppen ő örököl egy mesés vagyont? Ez persze a legtöbbször csak álom marad, ám néhány szerencséssel a valóságban is megtörténik.

Így járt Michel Pont is, aki a burgundiai borvidéken örökölt a 80-as években egy várkastélyt a hozzá tartozó kisebb birtokkal. Ezek után kezdett hosszú gyűjtögetésbe, mellyel még a Guinness-rekordok könyvébe is szinte berepült: övé ugyanis a világ legnagyobb vadászrepülő-gyűjteménye, összesen 110 különféle darabbal.

A kocsibehajtó mellett egy a belga légierőből leszerelt vadászgép fogadja a látogatókat

Hátul még több repülő és más járművek találhatóak

A kép fentről még látványosabb

A ma már 87 éves férfi nem csak repülők gyűjtögetett az elmúlt harminc évben. A birtokon belefuthatunk a kastélyhoz tartozó, még ma is működő borászat 30 darabos, különleges traktorkollekciójába. Emellett láthatunk még légpárnás hajókat, egy raktárnyi ősöreg tűzoltóautót, kétszáz antik motorkerékpárt és 36 versenyautót is.

A 87 éves férfi a legtöbb gépet belga és lengyel helyszíneken gyűjtötte be. Elhivatottságát jól mutatja, hogy egy gépet a kelet-afrikai Dzsibuti egyik repterének kifutópályáján szedte szét, majd vitte haza és rakta össze

A kastély összesen kilenc különféle járműmúzeumnak ad otthont, így a férfi remek nyugdíjkiegészítést kap a kiállítások bevételeiből. 2018-ban összesen 30 ezer látogató járt nála.

A férfi nagy modellgyűjtő is, kastélyában összesen 2000-nél is több példányt tárol

Forrás: designyoutrust.com