Egy új kutatás szerint sokkal több kamu profil található az Instagramon és a Twitteren, mint azt eddig gondoltuk volna. Egy szervezet az IG Audit nevű program segítségével megvizsgálta 99 világsztár közösségi oldalát, és kiderült, hogy rengeteg követőjük nem is létezik.

A vizsgált személyek között tévés személyiségek, sportolók, zenészek és színészek találhatóak. A legrosszabb arány a focistáké lett, közülük is a Real Madrid német középpályása, Toni Kroos “vitte a prímet”: 21,2 millió Instagram-követőjének 57 százaléka nem is igazi profil, míg 7,6 milliós Twittert használó rajongói bázisának 36%-a kamu. Így összesítve az övé lett a legrosszabb arány 51%-kal. A királyi gárda többi futballistája is hasonló számokkal büszkélkedhet: Isco és Luka Modrić esetében 49% ez az arány.

A hamis követők királynője az amerikai tévés személyiség, Ellen DeGeneres 75 millió Instagram- és Twitter-fiókkal. A teljes listát itt lehet böngészni.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a legtöbb esetben erről nem a sztárok tehetnek. Van olyan eset, amikor egyesek kamuprofilokkal próbálják feltornászni követőik számát, de az nem ez a szint. Az ilyen profilok különböző algoritmusok alapján, például a hashtageket és a megjelölt helyszínt figyelve kezdik el követni a különböző profilokat.

Kíváncsiságból megnéztük, hogy a program szerint a Vezess Instagram-oldalán hogy állnak ezek az arányok. Meglepve tapasztaltuk, hogy a program szerint a követőink mindössze fele valódi, de le mernénk fogadni, hogy ez a szám ennél több. A program nem mondható teljesen pontosnak: többször is megnéztük, milyen eredményeket ad, és minden alkalommal más szám jött ki. Nagyságrendileg azonban hasonló százalékokat kaptunk.

Ha szeretnéd javítani az arányunkat, illetve legjobb autó képeinket is egy helyen szeretnéd látni, akkor kövess minket Instagramon!