2009-ben két New York-i életvezetési tanácsadó, David Roddenberry és Jimmy Fleming megalapította a HealthyWage nevű weboldalt. Vállalkozásuk 2010 januárja óta fizet azoknak az embereknek, akik sikeresen lefogynak.

Persze ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, hiszen így igen hamar kiürülne a két alapító zsebe. A rendszer lényege, hogy a felhasználó fogadhat arra, hogy mennyit ad le testsúlyából egy bizonyos idő alatt. A minimum tét 100 dollár, azaz közel 30 ezer forint, de lehet nagyobb tétekkel is játszani. Az oldal szerint akár 10 ezer dollárt (2,9 millió forintot) is lehet keresni egy sikeres fogyókúrával.

“A pénz arra ösztönzi az embereket, hogy ne hagyják abba a fogyókúrát” – árulta el a program sikerességét Roddenberry. A jelentkezés sem bonyolult. Miután eldöntöttük, hogy egyéniben, vagy csapatban szeretnénk a programhoz csatlakozni, meghatározhatjuk az elérni kívánt célt és a fogadásra szánt összeget, majd a kalkulátor a bevitt adatokból kiszámolja, hogy mennyi pénzt nyerhetünk, ha a tervet sikeresen végrehajtjuk. A tömegünket egy képpel, vagy egy rövid videó segítségével igazolhatjuk, ezután pedig csak a köztes fázisokról, illetve a végeredményről kell képet küldeni. Ha minden stimmel, akkor pénz áll a házhoz.

Az orvosok szerint azonban fontos, hogy egy fogyókúránál ne csak a pénz hajszolása motiváljon minket, és vigyen el egy rossz, már egészségtelen irányba. Azonban a HealthyWage valóban képes lehet olyan embereket is megfogni, akik korábban még csak nem is próbálkoztak semmilyen diétával. Ilyen volt a 31 éves Cody Smith is, aki 1000 dollárt tett arra, hogy tíz hónap alatt lead 29,5 kilót. A terv sikerült, és végül 34 kilótól szabadult meg. Amellett, hogy 2040 dollár (600 ezer forint) ütötte a markát, egészségesebb is lett.

Forrás: Men's Health
Kapcsolódó címkék: fogadás fogyókúra pénz