Ha az ember fia egyszer Mexikóban jár, ne hagyja ki a tequilavonatot. A Tequila Herradura Express, mint ahogy a neve is sugallja, egy olyan expresszjárat, melyen a világ legjobb, a kék agávé tövének levéből készített alkoholos italokat fogyaszthatjuk luxuskörülmények között.

A járat Mexikó-szerte a menetrend része már 1997 óta. A képeken látható szerelvény az ország egyik legnagyobb városából, Guadalajarából indul, a végállomása pedig a nem messze található Amatitán, ahol a história szerint megszületett a helyiek nemzeti itala.

Itt található a Casa Herradura, a világ legrégebbi agávébirtoka, ahol tequila is készül. Az italt 1870 óta kézzel készítik, és ez nem változott az idők során. A birtokon a kezdetektől nyomon lehet követni a nedű élettörténetét, az agávé ültetésétől kezdve a főzésen át a pohárba kerülésig.

Érdemes kiélvezni a vonatozást. Többek között tágas bőrülések, faasztalok, pincérek és egy bár szolgálja az utazók kényelmét és szórakozását. Unatkozni biztos nem fog, aki egy ilyen útra befizet, ugyanis amellett, hogy zenészek múlatják az időt és játszanak tradicionális mexikói zenét, az első osztályú jeggyel rendelkező vendégeknek a pultnál korlátlan a tequilafogyasztás, ráadásul a minőségi fajtából.

Hogy mennyit kell ezért fizetni? Az első osztályú ellátás közel 40 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül, melyhez az említetteken felül egy háromfogásos ebéd is tartozik. Némi plusz pénzért cserébe a vendégek akár puha párnák között, kanapékon is utazhatnak, ennek ára átszámítva 42 ezer forint.

Forrás: maxim.com