Idaho állam legnépszerűbb terménye a burgonya, ezért az államban működő Burgonya Bizottság (nem vicc, tényleg léteznek!) úgy döntött, hogy az Egyesült Államok egész területén népszerűsíti a változatos formákban elkészíthető gumót. Ezért 2013-ban elkészítették a hattonnás beton-gipsz-acél krumplit, melyet szépen feltettek egy teherautóra, és indulhatott a roadshow.

A projekt az eredeti tervek szerint 2014-ben véget ért volna, ám csak idén készült el a kisebb méretű, üvegszálas anyagból készült Reklámkrumpli 2.0. A nagy testvér sorsa nem volt megpecsételve, ugyanis a felhasználásáról az Idahói Burgonyamúzeum (igen, ez sem kitaláció) gondoskodott volna.

Ám ekkor jött Kristie, aki lecsapott az óriáskrumplira, és egy szálláshellyé alakította. “Mindent én csináltam. Anyukám és a húgom az utolsó héten igazán sokat segítettek, hogy kész legyen” – mondta a tulajdonos.

A harmincnapos munka eredménye egy minimalista, de nagyon is igényes szálláshely, ahol egy pár kényelmesen elfér, de inkább meséljenek a képek.

Akinek megjött a kedve a krumpliban alváshoz, annak egy éjszaka 200 dollárba (58 ezer forint) kerül. Az Airbnb szerint azonban legalább júniusig kell várni, ha most szeretnénk foglalni, annyira népszerű a szálláshely. Vigyázat, nem ehető!

Forrás: Airbnb