Utazás közben gyakran megesik, hogy elfeledkezünk étkezésről. Nincs idő enni, mert lekésem a gépet, otthon maradt a reggelim stb. Mit szoktunk ilyenkor választani? Ilyenkor jönnek a „beugrom a kisboltba egy péksüteményért” típusú válaszok, majd a bűntudat a diéta megszegése miatt.

Ilyenkor jól jöhet, ha van az autóban, vagy a csomagunkban néhány olyan étel, mely elveszi valamennyire az éhségérzetünket, és emellett egészségesek és tartalmazzák azokat az anyagokat, melyekre a szervezetnek szüksége van.

Alma

Az alma egy remek utazós étel. Jól bírja a szállítást, hosszabb ideig eláll, és 1-2 elfogyasztása után hosszabb időre is eltűnik az éhségérzet. Út közben marad idő kitalálni, mit együnk a továbbiakban, tudva, hogy a gyümölcs teli van ásványi anyagokkal, C-vitaminnal és rostokkal.

Pisztácia

Kis helyen is elfér a pisztácia, mely kiváló fehérje- és rostforrás utazás közben, ha leküzdjük a kemény héjat. Aki esetleg hosszabb útra megy, az a magvak törögetésével még le is tudja kötni magát.

Főtt tojás

Egy ételesben tökéletesen elférnek a megtisztított, keményre főzött tojások. Az egyik legjobb fehérjeforrás a fehérje, nem véletlenül fogyasztják a testépítők is, miközben a sárgája ómega -3 zsírsavakat tartalmaz, mely az agy és az idegrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen.

Aszalt szilva

Az aszalt szilva rengeteg ásványi anyagot tartalmaz. Az egyik legjobb utazós kaja, ami létezik, szinte mindenhol kapható, és még a csomagolással sem kell bajlódnunk.

Hal

A halak, csakúgy, mint a főtt tojás, gazdagok ómega-3 zsírsavakban és fehérjében. Konzerv formájában praktikus utazós étel lehet a tonhal, ám ha nem tudjuk kibontani, esetleg nem engednek vele át a reptéren, akkor más utakon kell járni. Szerencsére manapság már kaphatóak vákuumcsomagolt verziók is például lazacból. Ilyen esetben azért ne tartogassuk sokáig, ezek az ételek a legtöbbször hűtést igényelnek, ha nem fogyasztjuk el őket.

Forrás: Men's Health