Fehér telekből, havas tájakból ugyan egyre kevesebbet látunk, de ha nem szeretnénk, hogy ez még jellemzőbb legyen, ugyanakkor nem akarunk lemondani a fehérségben való repesztésről, akkor fenntartható, környezetbarát(abb) hómobilra kell ülnünk.

Ebben nyújt segítséget a svéd Vidde Mobility, amely a neves olasz dizájnstúdióval-építővel, a Pininfarinával együttműködésben készítette el a „világ legtisztább hómobilja”-ként marketingelt elektromos járgányt.

Az egyszerűen Alfa névre hallgató gép dizájnja minimalista, retrofuturisztikus, a fehér, a szürke és a narancs kombinálásával igen mutatós. Az orron külön esztétikai élmény a LED-fény, de a szélvédő íve és formája is nagyon eltalált.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Sztáriroda tervezte a legtisztább hójárgányt 1

A hómobilt 130 kW-os villanymotor hajtja, ez 175 lóerőt és több mint 400 Nm-es csúcsnyomatékot kínál. A szerkezet akár -35 fokon is beindul, ráadásul akár 270 kg-nyi terhet is vontathat. Az akkumulátor normál, 220 voltos aljzatról 3,5 óra alatt tölthető fel a Vidde ígérete szerint, a cég 100 km-es hatótávról beszél.

Az Alfára már fogadják az előrendeléseket, az idei év folyamán kiszállítandó hómobilok darabjáért nettó 26 200 eurót, azaz kb. 10,4 millió forintot kell leszurkolni.

Nemrégiben a Renault is villanyhómobilt mutatott be: