Egyévnyi munka gyümölcsét próbálta ki nemrég a Dutch Drone Gods (holland drónistenek) fejlesztőcsapat, a specialisták egy villámgyors tempóra képes kamerás repülő eszközt készítettek.

A Red Bull F1-es csapatához kapcsolódó, az F1-es műszaki know-how-t más területeken kamatoztató Red Bull Technologiesszal közösen fejlesztett drón az együttműködésnek köszönhetően könnyebb és aerodinamikusabb lett, így több mint 300 km/órás sebességgel száguldhat.

Ez már Forma-1-es tempó, így a Red Bull Drone 1-t Max Verstappen egyik F1-es autójával eresztették össze a legendás silverstone-i versenypályán – a gép összességében tartotta a lépést, a kergetőzésről pedig felvétel is készült.

A Forma-1-ben egyébként már a csapatok és maga a hivatalos közvetítést végző stáb is bevetett drónokat felvételek készítésére, de azok eddig mindig lemaradtak az autóktól. A Dutch Drone Gods szándéka, hogy folytatja a villámgyors gép fejlesztését, amely így valós lehetőséget teremthet az FPV (first person view – ebben az esetben madártávlatos) motorsport-közvetítések terén.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Forma-1-es tempóval repeszt ez az új drón 1

Borzasztó gyors, de nem a leggyorsabb, egy cég katonai és professzionális felhasználásra szánt drónja még a Red Bull Drone 1-ra is „köröket verhet”: