Évek, talán évtizedek óta várnak erre a csatára a Mercedes-rajongók: végre egy súlycsoportban versenyez a két stuttgarti márka. Az egyik sarokban a szupersportkocsik belépő osztályának nagy öregje, a mindig megújulásra képes Porsche 911 Turbo, a másikban a vadonatúj kihívó, a szintén feltöltött motorral szorítóba lépő AMG GT. Ahhoz, hogy lépést tarthasson a mértékadó kupéval, a csillagos kétajtósnak nem elég műszakilag helytállnia: a szubjektív értékelésben is meg kell ütnie a mércét.

Az év összecsapása szorosnak ígérkezett, ám a végeredmény még a sokat látott tesztelőket is meggyőzte: a két főhős fej fej mellett haladt a végső értékelés felé, és a végén egyetlen százalék döntött. De kinek a javára? Az Autó Magazin ma megjelent, júliusi lapszámában megtalálja a választ.

Megrendelnéd az Autó Magazint? Kattints ide!

Az AMG GT-911 Turbo szuperteszt mellett a lap bemutatja a General Motors két korszakalkotó újdonságát: az Opel Astra K-t és a Chevrolet Camarót; teszten bizonyít a Honda új dízelmotorja és a harmadik generációs Škoda Superb; vizsgázik az Audi és a Citroën DS zászlóshajója; és igazi nyárköszöntőként megismerhetjük a világ legcsodálatosabb kétéltű járműveit.

Az Autó Magazin júliusi száma már kapható az újságárusoknál.

HA ONLINE OLVASNÁD AZ AUTÓ MAGAZINT, AKKOR KATTINTS ERRE A LINKRE!