Másfél hónappal azután, hogy az autóMAGAZIN jelen volt a Nissan Juke R karosszériájának és hajtásláncának egyesülésekor, itt van az első bizonyíték arról, hogy 2011 legőrültebb autója valóban működőképes.

A Nissan ma délután adta közre az első olyan videót a kocsiról, amelyen hallható a Nissan GT-R-ből származó 480 lóerős motor hangja. A 3,8 literes duplaturbós V6-os ugyanúgy mind a négy kereket hajtja a Juke R-ben, ahogy eredeti helyén, a GT-R-ben tette, és itt is 4 másodperc alatti gyorsulásra kell képesnek lennie.

A Juke R tengelytávja 25 centivel rövidebb, mint a GT-R-é, így a hajtáslánc ennyivel kompaktabb lett a Chevrolet világbajnok WTCC autóit is felkészítő brit RML műhely mérnökeinek keze alatt. Mivel a homlokfal jóval hátrébb került, ülésből csak kettő fér a brutális Juke-ba, amelyből egy bal- és egy jobbkormányos változat is készülőben van.

Ma beindult a motor, a hónap végén pedig indul az éles tesztelés, amit a nissanosoknál talán csak mi várunk jobban itt az autóMAGAZIN szerkesztőségében. Miért? Hát mert mi is ott leszünk!

A bukócsöveken kívül két versenyülés fért csak az utastérbe a hátrébb tolódott homlokfal miatt

A bukócsöveken kívül két versenyülés fért csak az utastérbe a hátrébb tolódott homlokfal miatt