Az Aveo Amerikában is ismert modell, nagyjából úgy, mint a kolera: mindenki tudja, mi az, de senki nem szeretne. A GM nem szeretne újabb buktát az odaát is egyre fontosabb kisautó piacon, ezért nagyon körültekintően járt el az utód bemutatásánál. Annyira körültekintően, hogy még új nevet is adott neki, Amerikában mostantól Sonicnak hívják.

Magabiztosan tekint a jövőbe az új Aveo. Amerikában Sonic

Magabiztosan tekint a jövőbe az új Aveo. Amerikában Sonic


A detroiti leleplezés a fiatalság és a trendiség érzetét akarta kelteni, legalábbis én erre következtetnék abból, ha egy csapat színes ruhákba öltözött amerikai fiatal ugrál körül egy autót, miközben az iPadjüket és iPhone-jaikat masszírozva zenét csiholnak. Szóval az Aveónak teljesen új lesz a imidzse, de szerencsére nem csak ez változik.

Mint a Cruze vagy a Spark, a Sonic is az a fajta új Chevy, ami mögé az ember nem automatikusan a szegénykonyhát képzeli oda. Magabiztosan domborodó karosszéria, látványos utastér, egész jó motorok. A most bemutatott négyajtós talán a kelleténél kicsivel jobban is hasonlít a Cruze-ra (amit egyébként csak mostanában kezdenek majd forgalmazni Amerikában), amitől komoly, szinte nagyautós a megjelenése, ellentétben a sportosabb ferdehátúval.

A Sparkhoz hasonlóan ez is látványos műszerfalat kapott

A Sparkhoz hasonlóan ez is látványos műszerfalat kapott


Az USA-ban az 1,8-as szívó négyhengeres lesz az alapmotor 138 lóerővel, de felárért az 1.4 turbóval is elérhető majd a kocsi, ugyanennyi lóerővel, csak épp lényegesen jobb nyomatékleadással. Az alapmotorhoz hatfokozatú automata, vagy ötös kézi, a turbóhoz hatfokozatú kéziváltó jár.

Nálunk kicsit más lesz majd a motorválaszték, amikor megérkezik az új modell valamikor az év második felében, és a neve sem Sonic lesz, megmarad Aveónak.