Mi, itt az autóMAGAZIN szerkesztőségében elég sokat tudunk az autókról. Például nem keverjük a roadstert a kabrióval vagy a CDTi-t a TDCi-vel, de azért néha mi is segítségre szorulunk. Viszont legalább tudjuk, hova kell nyúlnunk.

Autókatalógusnak hívják, és mindannyian karnyújtásnyira tartunk egyet az asztalunkon. Benne háromezer modell, az Alfa Giuliettától a ZAZ Slawutáig, az Acrea Zesttől a Suzusho Supasse-ig. Ez az autóMAGAZIN rendszeres különszáma ami évről-évre hiánytalanul tárja az olvasók elé a világ autógyártását. A vaskos, 292 oldalas kiadvány a 2011-es év összes gyártmányát tartalmazza, részletes műszaki adatokkal és árlistával.

Az október végén megjelent katalógus éppúgy alkalmas a vásárlást megelőző tájékozódásra, mint a reményteli álmodozásra vagy épp az öncélúan szórakoztató álmélkodásra. A hétköznapi típusok mellett megismerhetők belőle a kínai autógyártás legfrissebb hajtásai, a luxusgyártók méregdrága kreálmányai, vagy épp a kisszériás manufaktúrák ritkaságszámba menő egzotikumai. Úgyhogy csak azoknak nem tartogat újdonságot, akik jobban ismerik a német Aaglander XIX. századot idéző replikáit, a francia Heuliez fantazmagóriáit, vagy a brit LTI által hatvan éve gyártott londoni taxik legújabb generációját, mint a tenyerüket.

A katalógus kiemelten foglalkozik napjaink legfontosabb technológiájával, az elektromos, illetve hibrid hajtásokkal, bemutatja az azokban rejlő, a városi törpéktől a szupersportkocsikig ívelő lehetőségeket. Idén már huszonkettedik alkalommal jelent meg ez a magyar nyelven egyedülálló gyűjtemény.  Az Autókatalógus 2011-es száma 2590 forintért vásárolható meg az újságárusoknál.

3000 autó 292 oldalon a legújabb Autókatalógusban