Emlékszik még valaki arra az augusztusi videóra, amelyikben Kőváry Barna majdnem legyorsul egy Lamborghini Gallardo versenyautót a Hungaroring célegyenesében? Aki igen, annak nyilván azóta is azon jár az esze, hogy mi a fene volt annak a Trabantnak a duroplaszt motorházteteje alatt. Hát most itt van, tessék csak megnézni ezt a videót!


Ilyen boldogan már rég láttuk az egykoron Trabanttal versenyző ralist


Barnát az autóMAGAZIN kérte fel még valamikor augusztusban, hogy vegyen részt egy több mint 20 évvel ezelőtti, Hungaroringen rendezett Trabantverseny újrajátszásában. Az egykori ralis nem gondolkozott túl sokat, inkább pár nap alatt összeszedte Magyarország legizgalmasabb Trabantjait, és a körmét rágva várta a napot, hogy kipróbálhassa őket a Hungaroringen.

A mintául szolgáló eredeti versenyt 1988-ban rendezték a Kamion EB magyar fordulójának betétfutamaként, sok Trabanttal, sok akcióval és még több nézővel. Ezt itt az autóMAGAZIN találta ki, és részletesen a lap ma utcára került számában lehet olvasni róla. Szerintünk érdemes, hiszen Barna, amellett, hogy részletesen bemutatja az autókat, mesél trabantos múltjáról is – meg persze kontrollálatlanul élvezkedik. És akkor a szenzációs fotókról még nem is beszéltünk.

Kedvcsinálónak álljon itt kedvenc idézetünk a cikkből: “Átküldöm a Mansellen ötödikben, meg sem mozdul, pedig előtte leforgott hatodikban 16 000-nél” Ugye? További részletek a ma megjelent autóMAGAZIN-ban.

Kőváry kalandjairól - sok egyéb exkluzív autós téma mellett - a ma megjelent autóMAGAZIN-ban lehet olvasni

Kőváry kalandjairól – sok egyéb exkluzív autós téma mellett – a ma megjelent autóMAGAZIN-ban lehet olvasni!