Szinte az egész kisautó kategóriát maga mögé utasította a Fabia az autóMAGAZIN nagyszabású összehasonlító tesztjén

A lehetséges 600 pontból 482-t szerezve magabiztos győzelmet aratott a Skoda Fabia az autóMAGAZIN idei első Master tesztjén. A tesztet 100 lóerő körüli benzinmotoros változatokkal végezték, és a feltöltéses technika előnyeit mutatja, hogy az első három helyezett (Skoda Fabia, VW Polo, Renault Clio) motorházteteje alatt 1,2 literes turbómotor dolgozott.

A tesztelők a Fabia motorja mellett az egyszerre sportos és kényelmes futóművet, a jó minőségű anyagokkal berendezett utasteret és az “erős, világos fényt” adó fényszórókat is dicsérték.

A 15 európai ország szakújságíróinak részvételével zajló nemzetközi teszten az átlagosnál sokkal keményebb kritériumoknak kell megfelelniük az autóknak. A szokásos menetdinamikai, fékezési, fogyasztási és zajmérések mellett például lézeres kilátásmérést és különleges világítástesztet is tartalmaz a tesztprogram.

Utóbbit is a Fabia nyerte, 1 ponttal megelőzve a Honda Jazzt és az Opel Corsát, de minden más értékelési szempontból is a legjobbak között szerepelt. A Master teszt részletesen az autóMAGAZIN legfrissebb számában olvasható.