Feszesebb, sportosabb és csúcstechnikával alaposan felszerelt – ilyen lesz a jövőre a kereskedésekbe kerülő negyedik generációs Audi A6, legalábbis ha hihetünk a legfrissebb autóMAGAZIN cikkének. Az autós lap exkluzív tudósításban, egyedi számítógépes grafikákkal számol be a limuzinról, amit valamikor ennek az évnek a végén mutat be hivatalosan az Audi, megvenni pedig csak jövő tavasszal lehet majd.

Az autóMAGAZIN német forrásból származó képei alapján laposabb lesz az új A6 orra, fényszórói a középvonal felé elkeskenyednek és természetesen a jellegzetes LED csíkot is tartalmazzák majd. A tetővonal a jelenleginél íveltebb, kupésabb lesz, de arra azért vigyáznak az ingolstadtiak, hogy az időközben a kínálatba került A5 és – a legfrissebb autóMAGAZIN-ban ugyancsak tárgyalt – vadonatúj A7, azaz a hivatalosan is négyajtós kupénak hívott Audi modellek vizeit ne zavarja az A6.

Az autó az Audi kisebbik hosszmotoros padlólemezére épül majd, akárcsak az A4/A5/Q5 trió, a tengelytávját viszont óriásira, 2,9 méteresre nyújtják. A hossz csak 2,5 centivel nő, és persze megint lesz hatalmas csomagterű kombi is, amiről szintén közöl képet az autóMAGAZIN.

Egy sor technikai újdonság megjelenése is várható az új modellben. Az új A6 lesz például az első Audi, amihez head-up displayt is kínálnak majd, de lesz éjjellátó meg sávelhagyásra figyelmeztető rendszer is, a navigációhoz a térképet pedig a Google fogja szolgáltatni – írja a legfrissebb autóMAGAZIN.