Nincs vita: ez az év leghülyébb világcsúcsa (méghozzá rögtön kétszer)

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2016.11.22. 10.15

Zászlóvontatás teherautóval? Kérdés nélkül is tudjuk, ilyet csak Amerikában találhatnak ki. De hogy a Guinness ezt hogyan és miért ratifikálhatta?!

Egy bolond százat csinál: ha valaki színtiszta marketingmegfontolásból ökörséget művel, egyre inkább biztosak lehetünk benne, hogy konkurensei villámgyorsan még nagyobb marhaságot követnek el.

A Chevrolet még szeptember végén épített egy irgalmatlan kereszttartót, akasztott rá egy közel 300 négyzetméteres zászlót, és a frissen bevezetendő Silverado HD pickuppal (6,6 V8 dízelmotor, 445 LE, 1234 Nm) a rekordhoz megkövetelt 100 méter helyett közel 10 kilométeren át vontatta maga mögött 80 km/órával úgy a lobogót, hogy az nem ért a földhöz (amit egyébként bármely nemzeti zászlónak szigorúan tilos, és ezt szerencsére a szervezők is tudták.)

Ez volt szeptemberben, a Ford pedig most jól megismételte, és persze meg is verte a nagy konkurenst. A Ford F450 hajtáslánca gyakorlatilag ugyanazt tudja (6.7 V8 dízel, 44 LE, 1254 Nm), az autó maximális vontatóképessége 14,4 tonna.

Míg a Chevy egy 40 x 80 láb méretű (12,2 x 24,4 m) zászlót akasztott autója mögé, a Ford 13,7 x 28,0 métereset, ami 380 négyzetmétert meghaladó vászonfelületet jelent.

Ford record 3-001

Hogy melyik márkáé a nagyobb teljesítmény – azé, aki kitalálta ezt a marhaságot, vagy aki ezt lekoppintva megcsinálta nagyobban –, nem tudjuk megítélni. A Guinness-rekord mindenesetre most átköltözik a Fordhoz – ha van autód, szöveted és pályád, fuss neki bátran, hátha sikerül.

BestCars_620x310
;

Kommentek

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

Ölében kisbabával vezetett egy nő, a videó miatt forrong a Facebook

A közösségi média mostanában kapta fel ezt a videót, és a vélemények megdöbbentően vegyesek.

Rekordévet zárt a Mercedes Magyarországon

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tavaly közel 190 ezer gépkocsit gyártott Kecskeméten, 3,8 százalékkal többet, mint 2015-ben.

F1: Az Orosz Nagydíj legütősebb balesetei – videó

A Forma-1-es Orosz Nagydíjat csak 2014 óta rendezik, de a szocsi helyszín három év alatt is produkált jó néhány húzós esetet.

Pars Krisztián autóját csúnyán összetörte a szerelője, nem lennénk a helyében

A sofőr és feltételezett utasa elszaladt a helyszínről. Mint kiderült, az autó az ismert sportolóé, Pars Krisztiáné, aki javítás miatt hagyta autóját a szerelőnél.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.