Autósok, vigyázzatok, ez a kanyar 50 ezerbe fáj

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2016.11.08. 11.22

A Facebookon bukkantunk a kereszteződésre, ahol mostanában úgy szórják az 50 ezer forintos büntetéseket, mint a konfettit szilveszterkor.

Az egyik magyar autós Facebook-csoportban bukkantunk a képekre és a hozzá tartozó kommentcunamira. Zsolt osztotta meg a bejegyzést, amiben az alábbiakat taglalta:

“Kb 50 évig nem volt probléma Újpesten az Istvántelki útról (StopShop mögötti utca) felkanyarodni a hídra, ami átvisz Palotára a XV. kerületbe. Gondolom elfogyott a pénz vagy a VEDA nem hoz eleget nem tudom, de az utóbbi 1-2 hétben egyre több ismerősöm kapta meg az alábbi levelet és mellé az 50.000 Ft-os csekket.

Nem vitát szeretnék elindítani sem, hogy mi mennyire szabályos ott, meg hogyan kellene, meg kinek van igaza, illetve háborúzzunk és gyűjtsünk lájkokat. A LÉNYEG AMIÉRT FELTETTEM, HOGY JUSSON EL HOZZÁD ÉS MINDENKIHEZ AKI ARRA JÁR.

NE TE, VAGY VALAMELYIK BARÁTOD FÉLHAVI FIZETÉSÉBŐL LEGYEN A KARÁCSONYI JUTALOMOSZTÁS AZ ILYEN ÉS HASONLÓ ****** MINT AKI EZT MOST KITALÁLTA ÉS BOLDOGAN ÖRÜL A TE KÁRODON!!!

Szép napot!”

lead

A fő probléma ennél a kereszteződésnél az, hogy a kötelező haladási irányt jelző tábla nem egyértelmű. Hiszen mivel nem tiltja egyértelműen záróvonal a felüljáróra való felhajtást, és az is jobbra van, így az autósok joggal hihetik azt, hogy oda, és a jobbra lévő szervizútra is nyugodtan felhajthatnak. De inkább mutatom:

Így érkezünk meg a kereszteződésbe:

A következő képen én úgy látom, hogy ugyan kopott, de vastag, szaggatott vonal van a felüljáróra vezető út irányába, amire akár fel is hajthatna az innen érkező autós, ha kikerüli a forgalom elől elzárt területet. Plusz jobbra, a szervizútra is lekanyarodhat:

És ez így is zajlik a hétköznapokban. Az autósok jönnek és felkanyarodnak jobbra a felüljáróra. Na ezért mostanában 50 ezer forintos csekk jár.

De miért is büntetnek pontosan?

Sokan, sok mindent írtak kommentben a fotók alá, de abban megegyezhetünk, hogy ez a kereszteződés nem egyértelmű az autósok számára.

 Csaba: “Itt lakom a közelben! Tévedés van! Ki lehet kanyarodni a felüljáróra. CSAK! A fotók akkor készülnek ha szűken fordulsz, és ráhajtassz a felüljáró és a szervízút közötti 2,5m forgalom elöl elzárt felfestésre! Ennyi.”
Tony: “Szoktam arra jarni. Kovetlenul a kis utcaba kanyarodhatsz..ra a feluljarora nem :) amugy a feluljarorol is rendszeresen kanyarodnak be balra zarovonalon..”
Dénes: “Ez akkor sem így megy. Ha záróvonal miatt büntetnének akkor nem értem a fotót. Ha a fotó alapján kanyarodási irány megszegése miatt büntetnek még annyira se értem. Jobbra kanyarodott a kolléga és pont. Ez egy vicc ebben a formában. Kötelezően elkanyarodott JOBBRA.”

Utána jártunk a dolognak, és kiderítettük, hogy csak a tábla nem lenne elég, hogy az autósoknak egyértelmű legyen, melyik jobbra lehet kanyarodni és melyikre nem. De a forgalomtól elzárt terület útburkolati festésével együtt már okés a dolog, hiszen így nem lehet jobbra, kis ívben kanyarodni, ha pedig máshogy mész, akkor megszeged a szabályt.

A forgalomtól elzárt terület kikerülésével már megszeged a kötelező jobbra kanyarodást jelző tábla szabályát, hiszen egyenesen gurulsz be a kereszteződésbe, hogy felhajthass a felüljáróra. Na ezért jár az 50 ezres büntetés, vagy azért, mert áthajtasz a forgalom elől elzárt területen.

A Vezess javaslata, hogy legyen beton terelőelem, ami nemcsak egyértelművé teszi, hanem meg is akadályozza a jobbra, a felüljáróra való kanyarodást, és senki nem kap csekket, nem szeg szabályt, sem szándékosan, sem pedig azért, mert nem egyértelmű a kereszteződés. De ha ez nem is valósul meg, az útburkolati jelek újrafestését mindenképp szorgalmaznánk, hiszen nagyon le vannak kopva.

Az üggyel kapcsoltban megkerestük az Újpesti Közterület-felügyeletet, amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Kommentek

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

Ölében kisbabával vezetett egy nő, a videó miatt forrong a Facebook

A közösségi média mostanában kapta fel ezt a videót, és a vélemények megdöbbentően vegyesek.

Itt egy csokor tuskó, akik nem tudják, hogyan kell parkolni

Ha csak egy autós is meggondolja magát, már megérte.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

16 ezer kilométeres túrára indul a Nissan Leaf

Egy e-mobilitási szervezet benevezett egy Nissan Leafet a barátságos, de kíméletlen Mongol-ralira. 16 ezer kilométert kell megtennie a villanyautónak.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.