Útjavítás ruszki módra: sírás közeli állapot

Szerző: Floyd levél küldés 
Dátum: 2016.10.22. 06.15

Néha burleszkbe illően belejavítgatnak, és a 367 luk közül véletlenszerűen kiválasztott szerencsés kátyúkat betömik, nos ez inkább ront mint segít a helyzeten.

Útjavítás ruszki módra: sírás közeli állapot

Jól sejtem alig van közöttünk olyan, akinek nincs saját anyázós útja. Egy szakasz ahol évről évre csak több a kátyú, ahol vígan él az autószerelő és gumis, mert törött féltengelyből, és szá lszakadt abroncsból minden héten akad munka.

A mi helyi nemezisünk a Tiszadob – Tiszalúc közötti szakasz, és hiába a világ vége után vannak ezek a települések két sarokkal, Tiszaújváros és Tokaj között itt a pontonhíd miatt jó lehetőség adódik átkelni a Tiszán. Forgalom ezért van bőséggel, ahogy kátyú is, sőt néhol már igazi kráter. Egye fene, tudjuk mi, hogy nagy gonddal költött adóforintjainkból nem jut mindenhova, magyarhoz illően tűrjük a helyzetet és zötyögünk tengelytörésig.

De az, hogy néha burleszkbe illően belejavítgatnak, és a 367 luk közül véletlenszerűen kiválasztott szerencsés kátyúkat betömik, inkább ront mint segít a helyzeten. Eddig nem is sejtettem, honnan tanulták az ec-pec kimehetsz módszert, de a következő videók rávezettek ezt a képzést minden bizonnyal oroszok vezették!

1.  Az útburkolat javítása kurzus (120 óra), a javítóanyag tömörítése emberi erővel

2. Kavicsszóró rendszerek (80 óra), Munkavégzés rövid határidőre

 

Kommentek

 • Ster

  Néha azért itthon is történnek furcsa dolgok. Előbb utóbb Magyarországról is írnak ilyet, ha így haladunk…

 • jpter55

  Minek annyit várni én már személyesen is láttam ilyent méghozzá télen és itt. A Hungária egy jókora szakasza járhatatlan az nem megy ilyen módszerrel. A kőbányait is kátyúzzák 97% kátyú hová?
  A többiről nem is beszélve. A föld út jobb!!?????

 • jpter55

  Ja talán a ruszkiktól nem a módszert kell átvenni a bakancsot.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.