A nézettség kegyetlen úr, a legtöbb röpke bejegyzésnek illik kattintékony címet adni. Ettől forog a világ kereke. Ám vannak kivételek, amikor az “Ámulni fogsz, ha meglátod, titkos, ritka felvételek, eláll tőle a szavad”, és hasonló fordulatok nem állják meg a helyüket. Mert talán pont azokat riasztják el, akik értékelnének egy ilyen filmet.

Mert ebben tényleg van érték, ezekért éri meg még beletúrni a felfoghatatlan tartalom halmazba, amit a net nap mint nap kínál. Lehet nehéz befogadni húsz percet a ma másodpercenként, villámgyorsan változó információhalmazból, de higgyétek el, ebben az esetben megéri.

A Winning című gyári Fiat videó a Lancia 037 pályafutásának legfényesebb éveibe enged betekintést. A narrátor hölgy olaszul mesél, nincs felirat, mégis élvezet hallgatni minden szavát. Úgy beszél az 1983-ban konstruktőri rali vb-címet szerző gépről, mintha csak a rizottó receptről sutyorogna a szomszéd asszonynak.

A középmotoros versenyautó a B csoportos raliautók korában született. Motorja 2,0 literes kompresszoros volt 265 lóerős teljesítménnyel, később a vízbefecskendezés bevezetésével 300, majd a motor hengerűrtartalmának 2,1 literre emelésével 325 lóerőre nőtt a teljesítménye. Legvégül már 350 lóerős változat is készült a hátsókerék-hajtású gépből. Ehhez képest a 037-es versenyautó tömege mindössze 980 kiló.

De szerencsére nem beszél sokat, a film javarészt valódi életképeket, szerelőket, helyszíni felvételeket mutat, jó érzékkel adagolt motorhanggal, a korszakra jellemző szintetizátoros prüttyögéssel aláfestve.