Bakiparádéba fulladt magyar rendőri intézkedés

Utánajártunk, megvan a jegyzőkönyv

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2016.06.11. 05.06

Először azt fogod hinni, hogy komoly, mert viccnek elég rossz lenne, aztán rájössz, hogy mégsem éles akció, de végül kiderül, hogy a rendőrök túltolták.

Bakiparádéba fulladt magyar rendőri intézkedés
A felvétel ugyan 2009-es, mi azonban csak pár napja bukkantunk rá, és szó szerint könnyesre röhögtük magunkat, szerkesztőségi szinten. Az eset annyira szürreális, hogy azonnal elkezdtük feltúrni az internetet, mert egy ilyen tujapusztító, majdnem biciklist gázoló (postás?) ordas fiaskónak kell, hogy nyoma legyen. Van is, egy egész jegyzőkönyvnyi, de előbb a videó.
A videót Eger városában rögzítették
Innen pedig azon jegyzőkönyv részlete, ami Eger közgyűlésének 2009. június 25-i nyílt ülésén elhangzottakat rögzítette. Készülj fel…vagyis ne, mert erre nem lehet.
Napirend előtti kérdés a rendőrség képviselőihez:
“A bírósági tárgyalással egy időben megjelent az interneten egy olyan felvétel, amin egy rendőrautó beleszalad az Agria Hotel épületébe, s jót szórakoznak rajta az ott jelenlévő rendőrök, videóznak, fényképeznek. Ismereteim szerint eleinte sikerült eltitkolni a felettesük előtt ezt az ügyet, amit vélhetően részegen valósított meg az egyik rendőr. A felvételekből jól látszik, hogy ez egy rendőrnapi buli hajnalán van.  Ez az ügy nem kapott sajtó nyilvánosságot. Kapitány úr tud-e már róla, hiszen ezen röhög az egész ország, ugyanis eléggé látogatott videó az interneten. Történt-e ebben valamiféle intézkedés?”
A kapitányúr válasza:
“Valóban egy rendőrautó beleszaladt az Agria Hotel épületébe, s ez felkerült a Jutub internetes oldalra. Megkeresés érkezett hozzánk az egyik egri középiskolától, nevezetesen az egyik osztályfőnöktől, hogy a diáknapok alkalmából különböző vicces jeleneteket szeretnének felvenni, s ehhez rendőri segítséget kérnek, szeretnék eljátszani, hogy a rendőrök bűnözőt fognak el, stb. Együttműködésükről biztosította az iskolát és engedélyezte, hogy ezen a forgatáson részt vegyen egy rendőrautó.
A lezárt területen (csak szerencsétlen bringásnak nem szóltak, hogy Béla csapat) a rendőrautó feladata az volt, hogy kék lámpa szirénával kellett volna bemenni a Szálloda utcába, s a diákok ezt szerették volna videóra venni. Ez meg is történt. Sajnálatos módon történt egy olyan baleset – egyébként két tanár ült az autóban hátul, a szolgálati autót pedig rendőr vezette – nyomta a féket a kolléga, de ennek ellenére az autó nem állt meg, s neki ment az egyik virágtartónak, ami összetört. 
 
Visszautasítom képviselő úr azon kijelentését, hogy vélhetően részegen követték ezt el. Szolgálatban a rendőrkapitányság rendőrei nem fogyasztanak alkoholt. Ha valaki mégis ezt teszi, akkor azt azonnal eltávolítjuk a testülettől. Egyébként a helyszínen ellenőrzésre került a járművet vezető rendőr, de nem fogyasztott alkoholt. Fegyelmi eljárást rendeltem el az ügyben. Az, hogy műszaki hiba volt-e vagy a kolléga figyelmetlensége okozta a balesetet, szakértő vizsgálja. Szakértői vélemény alapján, ha valóban műszaki hiba okozta a balesetet, akkor a kollégát nem terheli a felelősség, amennyiben nem, úgy felelősségre fogja vonni az illetékes rendőrt.
 
Segítő jobbot nyújtottunk a középiskolának, erre valamelyik kedves egri diák felrakta az internetre…” – csúnya dolog.
 
 
Nincs itt mit szépíteni, Béla meg akarta mutatni a srácoknak, hogy milyen egy vérbeli rendőri akció, csak picit túltolta, ennyi történt, nem több. Nincs ezzel gond, mindenkinek jár 15 perc hírnév, és szerencsére a biciklis is megúszta. Senkinek nem esett baja, kivéve a virágosládát.
És azt láttad-e már, hogy teszik tetőre vidéken a Trabantot?

Kommentek

 • jako

  “majdnem biciklist gázoló (postás?)”
  Azt azért tegyük már hozzá, hogy a megkülönböztető jelzése kint volt, és a kereszteződésben az elsőbbségadás kötelező tábla is kint volt a postás úrnak!
  az meg hogy hogy “parkoltak” be más lapra tartozik!
  Faszok voltak kész

 • Krisszi07

  Ááááh :D :D sírok!

  jako – Te meg olvasd már végig a cikket!

 • jako

  Krisszi07 – 2015.03.17 11:11
  és mit is kellene egy olyan cikken olvasni, ami 5 percenként bővül?
  fejtsd már ki mi a problémád azzal amit írtam?

 • Krisszi07

  ??? ezt nem értem
  Belekerült 2 gif, de szöveg egy betűt sem változott…

 • jako

  de azt írd már le hogy mi a problémád az írásommal?
  nézd meg a feltöltött videót, mert én arra írtam

 • beaumont

  Bravó Vezess.hu!
  Ismét egy lapos, rendőrellenes, közel hat éves sztori! Ennyire nincs miről írnotok? Szánalmas…
  Tisztelettel: beaumont

 • W. A. Lacky

  Ez egy cikk volt? Jézusom, halálra röhögtem volna magam, ha lett volna min. Ez ám a mondat: ” Együttműködésükről biztosította az iskolát és engedélyezte, hogy ezen a forgatáson részt vegyen egy rendőrautó.”
  Majd vki magyarázza el, ki mit akart mondani vagy írni!

 • W. A. Lacky

  És mi ez a sok idióta kérdőjel az ékezetes magyar betűkön? Pfúj!

 • tbiudrl

  “Sajnálatos módon történt egy olyan baleset … nyomta a féket a kolléga, de ennek ellenére az autó nem állt meg, s neki ment az egyik virágtartónak, ami összetört.”
  Ezt tényleg így mondta, vagy ti hagytatok ki valamit, mert ez így erösen magyartalan.
  Egyébiránt, kiderült, hogy valóban müszaki ok volt-e? Vagy ennek már nem szükséges utána nézni? Mert még kiderül, hogy valóban, akkor meg csak éretitek magatokat, nemde?
  Jól láthatóan, már ahogy láthatóvá válik a féklámpa, már nyomja a féket, és mégsem lassul, ezért akár még hihetö is a sztori.

  ui.: Az hosszú ékezetes betük helyett szándékos a rövid, az oldal szánalmas kódolása miatt. :)

Így segítették a lengyelek a magyarokat 1956-ban

Idén ünnepeljük az 1956-os forradalom 60. évfordulóját. Ebből az alkalomból felidézzük hogyan érkeztek Magyarországra a lengyel segélyszállítmányok.

F1: Szabályt hoztak Verstappen ellen, visszaszólt

Azonnali hatállyal új szabályt vezettek be a Forma-1-ben, amely pontosítja a védekezésre vonatkozó előírásokat.

A lakat, amitől összehányja magát a tolvaj

Ha ezt elkezdi vágni a bringatolvaj, szinte azonnal meggondolja magát. Olyan ez a lakat, mint a borz.

Galaxy vagy Sharan? Melyik jobb használtan?

A kilencvenes évek elején divatba jöttek az egyterűk. A Ford és a Volkswagen közösen is gyártott egy hétüléses sorozatot, amely óriási sikereket ért el. A Galaxy és a Sharan használt autóként ma is igen népszerűek – főleg a nagycsaládosok körében.

F1: Vettel kimondta, hogy visszaesett a Ferrari

Sebastian Vettel az újabban szokásos kincstári optimizmusával értékelt az Amerikai Nagydíj időmérő edzése után.

F1: Hamilton imádta, hogy érte tomboltak

Lewis Hamilton megköszönte a közönség támogatását az Amerikai Nagydíj időmérője után. Az első három nyilatkozatai.

F1: Hamiltonnak megvan az eső austini pole

A Forma-1-es Amerikai Nagydíj időmérőjén Lewis Hamilton magabiztos előnnyel verte csapattársát, Nico Rosberget. A Mercedesek mögött a Red Bullok, a Ferrari a harmadik erő.

F1: Titkos ügynökök a McLarennél?

A McLaren vicces kisfilmmel ünnepli James Hunt 1976-os bajnoki győzelmének évfordulóját.

F1: Verstappen véleményes körrel az 1.

A Forma-1-es Amerikai Nagydíj utolsó edzésén a Mercedes rejtegette a tempóját, a leggyorsabb a pályát kiszélesítő Max Verstappen lett. Rejtélyes defektet a Toro Rssónál.

F1: A Mercedes kijátszott egy jokert Hamilton kedvéért

A Mercedes-csapat pénteken éjszaka megtörte a kötelező takarodót, az egyik felmentést elhasználva Lewis Hamilton autóján dolgoztak.

F1: Meglepetés, a Red Bull még egy évet adott Kvjatnak

A Red Bull Austnban bejelentette, hogy a nagycsapattól idén a Toro Rossóhoz visszaültetett Danyiil Kvjat jövőre is a faenzai alakulatnál versenyez.

F1: A pilóták nekimentek Verstappennek

Úgy hírlik, hogy az austini versenyzői értekezleten jó néhányan panaszkodtak Max Verstappen vezetési stílusára, nagyobb szigort, szabálytisztázást követlenek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.