Piroson át a sínre hajtottak, annyira siettek

Szerző: Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2016.04.24. 07.04

Állítólag meghibásodott a jelzőlámpa, ezért a várakozás, kerülés helyett inkább a sínekre hajtottak többen.

Piroson át a sínre hajtottak, annyira siettek

A videót egy Facebook csoportban találtuk, és a legérdekesebb a parázs vita ami alatta kialakult. Van aki szentül vallotta, hogy ez a helyes döntés, ha tíz percig nem jön vonat, akkor átkelne ő is, kellő körültekintéssel persze. A józanabbak, vagy akiket érintett már vasúti átjáróban történő súlyos baleset, enyhén szólva is idiótának nézték az áthajtás pártján állókat. https://youtu.be/3_pBRtqSBdg Természetesen nekik volt igazuk. Mármint akik kerültek, vagy vártak. A tilos jelzés ellenére áthaladni orosz rulett, a vasúti biztonsági berendezések egy komplex rendszer részei, olyan nem fordulhat elő, hogy egy átkelő órákig zárva marad. Elromlani természetesen el szokott, de az így néz ki. https://www.youtube.com/watch?v=cQF714nxqBE Ez a zavart állapot, a sorompók félig felnyitva, fényjelzés nélkül, hiba esetén a vörös jelzés hosszabbítása után következik be. Ilyenkor tényleg üzemzavarral állunk szemben, és bizonyos esetekben a KRESZ is engedi az áthajtást. 39. § (6) A vasúti átjárót biztosító jelzőberendezés üzemzavara esetén járművel a vasúti átjáróra – a (3) bekezdésben említett megállást követően – abban az esetben szabad ráhajtani, ha a) a vasúti átjáró olyan kialakítású, hogy a megállás helyéről a vasúti pálya mindkét irányban kellő távolságra belátható és a jármű vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű nem közeledik, vagy b) a vasúti átjáró forgalmát vasúti jelzőőr irányítja és a jelzőőr „Megállj” jelzést nem ad, feltéve – mindkét esetben – hogy a (2) bekezdésben említett folyamatos áthaladás lehetséges. De amíg piros, addig tilos.

Kommentek

Életveszélyes abroncsokkal jár egy helyi járatú busz Egerben

Olvasónk szerint az egyik egri helyi járatú busz életveszélyes gumiabroncsokkal szállít utasokat, nap mint nap.

F1: Ricciardo rémisztő fejjel ment emberek közé

Mexikóban a halottak napja óriási népünnepély, Daniel Ricciardo a helyi szokások előtt tisztelegve csípte ki magát.

F1: Nem szorul fizetős pilótára a Force India

A Force Indiánál nem kényszer, hogy fizetős pilótát igazoljon a csapat a Renault-hoz szerződő Nico Hülkenberg helyére.

F1: Ecclestone durván beszólt a Merci-főnöknek

Bernie Ecclestone a Mexikói Nagydíj előtt alaposan kiosztotta a Forma-1-es csapatfőnököket.

Toyota HiLux, ami tényleg Lux: automatával, bőrrel, navival

A Toyota nyolcadik generációs pickupja nem erős, de tágas és masszív. Szeret felborulni, ha rángatják a kormányát, de egy ilyen autót nem kormányrángatva kell vezetni, hiszen minden bőr, kulcs nélküli nyitás-indítás vagy automata klíma dacára nem személyautó.

F1: Perez nem tesz csodát otthon

A mexikói F1-rajongók odavannak a sportágért, ezért a Force Indiá-s Sergio Perez igyekszik hűteni a kedélyeket a hétvégi futam előtt.

Pörög a magyar abroncspiac

Az idei év első kilenc hónapjában tovább nőtt a hazai autós gumiabroncspiac, a gyártók 5,2 százalékkal több abroncsot adtak el 2015 azonos időszakához képest.

F1: A Mercedes-belharcból profitálhat a Red Bull?

A Mercedes-pilóták világbajnoki címért folytatott küzdelme jó lehetőségeket ad a Red Bullnak, igyekeznek is kihasználni, hogy Hamiltonék egymással vannak elfoglalva.

Videón a legújabb izom-Mercedes

612 lóereje és a kifejezetten ide fejlesztett menetdinamikai támogató technológiák az országutak uralkodójává teszik minden idők legerősebb E-osztályát. Most videón is megnézheted a részleteket.

Nem épült még ilyen erős E-osztály

Áthidaló félmegoldások után végre elérkezett az igazi nagyágyú: a Mercedes-AMG E63. Rögtön két kivitelben kapható.

Pár ezer forintért már biztosítót vált a magyar

Hamarosan indul az idei kötelezőkampány, felmérésben vizsgálták a magyar autósok várakozásait.

F1: A főnök eléggé berágott Verstappenre

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko nagyon rossz néven vette, hogy Max Verstappen nem vett vissza Austinban, amikor a gumik kímélésére utasította a csapat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.