10 tipp: erre költenénk a szupertraffik bírságát

Szerző: Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2016.04.08. 13.08

A szupertraffipax-rendszer élesítésének híre, és az első órákban észlelt szabályszegések miatt kiosztott több milliós bírság szöget ütött a fejünkbe. Vajon mire lehetne költeni a vélhetően tetemes összeget, ha az egy külön, baleset-megelőzést, közlekedésjavítást célzó alapba folyna be?

Veszélyes útszakaszok átépítése: Baleseti gócpontok felszámolása, ahol kell csomópontok átépítése.

Veszélyes útszakaszok átépítése: Baleseti gócpontok felszámolása, ahol kell, csomópontok átépítése.

Klíma a felújított hármas metróra: Információink szerint nem terveznek klimatizálást a hármas metró felújított szerelvényeibe. Pótolnánk ezt a "felesleges" extrát.

Klíma a felújított hármas metróra: információink szerint nem terveznek klimatizálást a hármas metró felújított szerelvényeibe. Pótolnánk ezt a “felesleges” extrát.

Vasúti átjárók sorompóval való ellátása: A fényjelzés sokszor nem elég, a sorompó sokkal magasabb biztonsági fokozatot hoz.

Vasúti átjárók sorompóval való ellátása: a fényjelzés sokszor nem elég, a sorompó sokkal magasabb biztonsági fokozatot hoz.

Kátyúmentesítés: Bárhol teszünk meg hosszabb távot az országban, legyen az vidéki mellékút, vagy a Hungária körút, mindenhol akad olyan keréktörő kátyú, ami szinte üvölt a javításért. Ezek a gigantikus kráterek epekedve várják a tömést, és ehhez tökéletes finanszírozási alap lenne a VÉDA-bevétel.

Kátyúmentesítés: bárhol teszünk meg hosszabb távot az országban, legyen az vidéki mellékút vagy a Hungária körút, mindenhol akad olyan keréktörő kátyú, ami szinte üvölt a javításért. Ezek a gigantikus kráterek epekedve várják a tömést, és ehhez tökéletes finanszírozási alap lenne a VÉDA-bevétel.

Vezetéstechnikai tréning jogsi mellé: Ha a balesetek számának csökkentése a cél ennél jobb módszer nincs. Egyszerűen meg kell tanítani az embereket vezetni, és akkor átadni a jogosítványt, amikor megfelelően képes uralni a rá bízott járművet. Ehhez pedig nagy segítség egy profi vezetéstechnikai tréning.

Vezetéstechnikai tréning jogsi mellé: Ha a balesetek számának csökkentése a cél, ennél jobb módszer nincs. Egyszerűen meg kell tanítani az embereket vezetni, és akkor átadni a jogosítványt, amikor megfelelően képes uralni a rá bízott járművet. Ehhez pedig nagy segítség egy profi vezetéstechnikai tréning.

Öreg tömegközlekedési eszközök cseréje: Bár Budapesten már egyre több új busz, troli, villamos jár, de vannak területek, ahol még mindig a 25-30 éves Ikarusok húzzák az igát. Ezekből is nyugdíjba küldenénk párat.

Öreg tömegközlekedési eszközök cseréje: Bár Budapesten már egyre több új busz, troli, villamos jár, vannak területek, ahol még mindig a 25-30 éves Ikarusok húzzák az igát. Ezekből is nyugdíjba küldenénk párat.

Töltőoszlopok telepítése villanyautóknak: Befektetés a jövőbe! Erre költeni kötelesség, a töltőpontok építésének finanszírozása nagy lökést adhatna a villanyautók terjedésének.

Töltőoszlopok telepítése villanyautóknak: Befektetés a jövőbe! Erre költeni kötelesség, a töltőpontok építésének finanszírozása nagy lökést adhatna a villanyautók terjedésének.

P+R parkolók létesítése: Ez egy olyan szolgáltatás, amiből sosem elég, és sok autós szavazna a tömegközlekedésre, ha a megfelelő helyen, a megfelelő méretű P+R parkolók kerülnének kialakításra.

P+R parkolók létesítése: Ez egy olyan szolgáltatás, amiből sosem elég, és sok autós szavazna a tömegközlekedésre, ha a megfelelő helyen, a megfelelő méretű P+R parkolókat építenének.

Kopott útburkolati jelzések javítása: Az ezernyi lekopott zebra, felezővonal, egyéb útburkolati jel iszonyat mód hiányzik egyes szakaszokról. Ezek pótlásával, újrafestésével garantáltan csökkenne a közúti balesetek száma.

Kopott útburkolati jelzések javítása: Az ezernyi lekopott zebra, felezővonal, egyéb útburkolati jel iszonyatosan hiányzik egyes szakaszokról. Ezek pótlásával, újrafestésével garantáltan csökkenne a közúti balesetek száma.

Legyen több traffipax: Rengeteg olyan útszakasz, település van az országban, ahol 20-30 kilométeres körzetben egyetlen traffipax sincs. Ilyen például Tiszadob, ahol nemrég nyitotta meg a kapuit a látogatók előtt a felújított Andrássy kastély. Kedvelt turistalátványosság lett, amit autóval lehet legkönnyebben megközelíteni. Biztos kaszálna egy-két telepített traffi a környéken. Így a körforgás soha nem állna meg...

Legyen több traffipax:
Rengeteg olyan útszakasz, település van az országban, ahol 20-30 kilométeres körzetben egyetlen traffipax sincs. Ilyen például Tiszadob, ahol nemrég nyitotta meg a kapuit a látogatók előtt a felújított Andrássy kastély. Kedvelt turistalátványosság mostanában, amit autóval lehet legkönnyebben megközelíteni. Nehogy a lakosok veszélyben legyenek már a száguldozó turistáktól! Egy-két telepített traffi az ilyen helyeken is elférne, így a körforgás soha nem állna meg… Hajrá!

Kommentek

Forma-1-es fejes lett Ross Brawn

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media Ross Brawnt tette meg az F1 sportért felelős ügyvezető igazgatójának.

Félretájékoztatták az autósokat, nincs 150 ezres bírság

Hétfő reggel óta él Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ami rengeteg autóst érint. A hivatalos híradásokban megjelent 150 000 forintos maximális bírság elrettentő, ezért utánajártunk a büntetési tételeknek.

Sztrájkbizottság alakult a győri Audinál

Sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ), miután bizalmi értekezletén elutasította az Audi Hungaria Zrt. új ajánlatát.

Olasz buszbaleset: eddig nem találtak műszaki hibát

Az olasz rendőrség eddig semmilyen tárgyi bizonyítékot nem talált arra, hogy meghibásodott volna a Veronánál múlt héten súlyos balesetet szenvedett magyar autóbusz – közölte Girolamo Lacquaniti, a veronai közúti rendőrség parancsnoka.

Csökkent a forgalom, de alig javult a levegőminőség

Jelentősen csökkent az autóforgalom, de csak kis mértékben javult hétfőn a levegő minősége a fővárosban, a riasztási fokozat fenntartása ezért továbbra is indokolt.

Használt autó: gyógyítás 6000 forintból

Összesen 6000 forintba került, hogy használt autónk tisztesen működő motorja hirtelen megtáltosodjon. A megoldást sokan ismerhetik, a többiek fontolják meg a mi esetünket.

Bravúrosan tért vissza a Toyota a WRC-be

Másfél évtized kihagyás után őrjítő eredménnyel tért vissza a Toyota a rali-világbajnokságba. Majd később elválik, a mázli vagy a felkészültség dominált.

Megbuktatták a Forma-1 urát, távozik Bernie Ecclestone

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media elmozdította pozíciójából az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone-t, ezt maga az angol üzletember jelentette be hétfő este.

Sebességkorlátozás jöhet a szmog miatt

Ha nem javul a levegő minősége Budapesten, akár sebességkorlátozást is bevezethetnek.

F1: Vettel már úgy beszél, mint Räikkönen

Sebastian Vettel hamar kiesett a Bajnokok Tornája egyéni versenyében még szombaton.

Egyre több városban van szmogriadó, itt a következő

Debrecenben a szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke két egymást követő napon, mind a három mérőállomáson túllépte a riasztási küszöbértéket, ezért a város polgármestere hétfő délután elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát.

F1: Verstappen nem akar a legfiatalabb bajnok lenni

Max Verstappent nem különösebben érdekli, hogy akár ő is lehet az F1 történetének legfiatalabb bajnoka, ez a rekord nem motiválja.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.