A maharadzsa utcaseprő Rolls-Royce-ai

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2016.03.30. 15.45

Egy autós történet, amely akár Az Ezeregyéjszaka meséibe is bekerülhetett volna.

A maharadzsa utcaseprő Rolls-Royce-ai

Egy esős, borongós napon, az 1900-as évek elején, Jai Singh, Alvar maharadzsája Londonba látogatott és teljesen hétköznapi ruházatban sétált a Bond Streeten, mikor megpillantott egy Rolls-Royce-bemutatótermet, amelyben hat darab autó volt hivatott becsábítani a potenciális vásárlókat. A maharadzsának tetszett, amit az ablakon keresztül látott, ezért bement az üzletbe, hogy az árak és az autók felszereltsége felől érdeklődjön. A ruházata miatt azonban nincstelen indiainak nézték az indiai uralkodót, aki végig megtartotta inkognitóját, és kidobták a patinás kereskedésből. Ezután Singh visszament a hotelszobába és telefonon felhívta a Roll-Royce-szalont, amelyből nemrég kihajították, és jelezte, hogy Alvar maharadzsája ajánlatot szeretne tenni néhány járműre. Néhány óra elteltével az uralkodó visszatért a bemutatóterembe, immár talpig királyi díszben, ezúttal pedig vörös szőnyeget gurítottak elé. A maharadzsa mind a hat autót megvásárolta, ami a szalonban állt, plusz előre kifizette a szállítási költséget is.

163736_179632908744257_7644156_n

Jai Singh maharadzsa

Miután Jai Singh visszatért Indiába, azonnal utasította az embereit, hogy alakítsák át a hat Rolls-Royce-t utcaseprővé, és minden egyes nap ezeket használják Alvar útjainak takarítására. A hír és a fent látható fotó futótűzként terjedt a világban, és mindenki a brit autógyártón nevetett. Mikor valaki Európában vagy Amerikában azzal dicsekedett, hogy Rollst vásárolt, visszakérdeztek, hogy “azt az autót, amivel Indiában a szemetet takarítják?” Ezek után a Rolls-Royce eladásai rohamosan csökkentek. A Rolls-Royce akkori tulajdonosa végül táviratban kért bocsánatot Jai Singh maharadzsától a történtekért, és kérte, hogy hagyják abba az autóik utcaseprőként való üzemeltetését. Plusz, hogy tuti legyen a dolog, küldött még hat másik autót ajándékba az indiai uralkodónak. A maharadzsa ezzel nyugtázta, hogy a britek megtanulták a leckét, és azonnal leszereltette a seprűket az autókról.  

Kommentek

Lehet, hogy eddig rosszul gyalogoltál

Simán lehet, hogy eddig rosszul használtad a zebrát.

A Wankel-motorral röfögő Ladáknál nincs érdekesebb orosz vas

Különc gépek életben tartói, áldás rátok! Nélkületek, elkötelezett őrültek nélkül, mi sem csodálhatnánk ezeket a gazdasági zsákutcának bizonyuló, korántsem hibátlan, de annál különlegesebb szerkezeteket.

Szomorú látvány: itt tárolja a VW a dízelbotrány miatt visszavett autókat

A 2015-ben kirobbant VW-dízelbotrány szinte az egész világot érintette, a német gyártó pedig kénytelen volt néhány helyen visszavásárolni a “csaló” autókat.

Félelmetes hajsza az autópályán

Ez a videó olyan, mintha a Need for Speedet néznénk, abban vannak hasonló csapatos száguldások.

F1: A Mercedes kifigurázta a saját főnökét

Az internetet elárasztó mémtenger után a Mercedes is készített egy humoros animációt asztalcsapkodó csapatfőnökéről.

F1: Kiderült, mit ronthatott el idén a Mercedes

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta, hogy az istállónak dolgoznia kell azon, hogy lefaragjon a W08-as súlyából.

Siess, csak májusig adnak ingyenpénzt villanyautóra

Május elsejéig lehet pályázni az elektromos autók beszerzésére, a pályázatra 2016-ban kétmilliárd forintot biztosítottak.

Most autót nyerhetsz, ha biztonságosan közlekedsz

Játékos kampány indult a fiatalok biztonságosabb közlekedéséért, a figyelemfelhívó országos vetélkedősorozat megrendezését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezte.

F1: A híres motorguru is besegít a McLarennek

Mindent megtesz a McLaren annak érdekében, hogy úrrá legyen motorgondjain, beszervezett egy specialistát is.

Újabb rendőrök, akiket lehet utálni

Majd ha a Ferrari is elkezd autókat adományozni a carabinierinek, fáklyával vonulunk az olasz követség elé. Addig csak szúrósan nézünk és csúnya szavakat ismételgetünk magunkban.

Mit tud a Fiat nagy családi kombija?

Jó látni, hogy a szabadidő-autós divatőrület hullámának árjából azért kiemelkedik a józanság sziklájaként néhány olyan valóban praktikus, jó ár-érték arányú családi autó, mint például a Tipo kombi.

F1: Massa nem hiszi, hogy lelépne Alonso

Felipe Massa szerint igen valószínűtlen, hogy volt csapattársa annyira kiábránduljon, hogy a szezon közben elhagyja a McLaren-Hondát.

Áresés jön a hazai benzinkutakon

Jelentősen csökken az üzemanyagok ára szombaton a jövedéki adó változása miatt.

F1: Fél másodperc kéne a Red Bullnak

A Red Bull főnöke szerint nagyjából fél másodpercet kellene gyorsulniuk, hogy harcban lehessenek a Mercedesszel és a Ferrarival. A Renault Barcelonára, de főképp a Kanadai Nagydíjra készül fejlesztési lépcsővel.

F1: Minden expilóta paddockbelépőt kaphat

A Forma-1 új tulajdonosa minden korábbi F1-pilótát szívesen lát a paddockban, egyetlen feltétele lesz csak a belépő igénylésének.

Zöld energiára váltanak Európa több országában

A svéd Scania több európai országban teljesen megújuló energiára tér át a gyártás- és a szervizelés terén.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.