Így reagáltak a magyarok a fix traffipaxok élesítésére

Szerző: Erdős Norti levél küldés  Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2016.03.22. 05.15

Hétfőn a rendőrség nyilvánosságra hozta, hogy április 5-én, reggel 8.00 órától üzemszerűen működésbe lép a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat. A hír hallatán ömleni kezdtek az olvasói kommentek, ezek közül válogattunk.

A fix traffipaxok élesítésének dátuma vegyes fogadtatásban részesült a magyar internetezők körében, mi pedig összeszedtük a tíz legjellemzőbb véleményt.

giphy

Zoltán már komoly pereket, jogi harcot vetít előre: “Mennyi pereskedés lesz. Egyrészt a sok téves analízis, másrészt aki nem közszereplő, arról nem készülhet felismerhető kép engedély nélkül. Ez a hatóságra is igaz. Lesz itt gubanc.”

gif_im_color_60_ezgif-3707177107

Lajos a magyar nép leleményességében bízik, szerinte kifigyeljük majd, hol figyel a nagy testvér, és túljárunk az eszén: “Aki egy adott útvonalon jár mondjuk vidékre, az már úgyis tudja, hogy hol vannak, és figyel, ismeretlen utakra tévedve meg segít a Waze.”

giphy

Alex szerint nincs gond a VÉDA rendszer üzembe helyezésével, mert “A szabályok betartása mellett továbbra sincs ok a félelemre.”

tumblr_nzj624yZTs1s2wio8o1_500

Lajos elég nagy tévedésben van, hiszen azt hiszi, hogy “a Véda nyugodtan figyelhet, de nem büntet. A büntetést csak sünök adhatják helyszíni bírságként, ha bemérnek, és ugyanott meg is állítanak.”

giphy (1)

Attila amerikai mintát követel: “Helyes, ha szabályozva lesznek az autósok. Hiányolom, hogy nincs nevelő hatása, mivel válogatás nélkül csak pénzt szednek fokozat nélkül. Az USA modell talán jobb lenne, mivel ott nem azonnal a pénz beszedésre mennek, hanem a biztosítás drágul fokozatosan a vétségek emelkedésével, aztán ha kimerült minden fokozat, akkor nincs biztosítás tovább évekig. Biztosítás nélkül nem közlekedhet senki, csak a börtönbüntetés kockázatával. Ezért ott szépen és udvariasan közlekednek az autósok.”

giphy (2)

Ádám szkeptikus, vagy optimista – nézőpont kérdése: “Nem lesz ebből semmi, ami egy évet csúszik, az pontos soha nem lesz.”

giphy (3)

Diana reménykedik, hogy arra megy majd a bírságokból befolyt pénz, amire a legnagyobb szükség van: “Ez mind szép és jó, de akkor megfelelő utak biztosítása, nem kátyús utakon való közlekedés biztosítása, az autópálya folyamatos rendben tartása lenne az alapvető cél. Ezen kívül pedig jó pár helyen kiépíthetnék a kerékpárutat. REMÉLEM, A SOK ÉRTELMETLENÜL KISZABOTT JÖVŐBENI BÜNTETÉSEKBŐL LEGALÁBB ARRA FORDÍTJÁK A BEFOLYT ÖSSZEGEKET , HOGY MAGYARORSZÁGON EGY KÖZLEKEDHETŐBB ÚTHÁLÓZATOT ÉPÍTSENEK KI!!”

giphy

Jenő érzi az igazságtalanul kiszabott büntetések súlyát: “Helyeslem én is a büntetést, de ez nem büntetés, hanem anyagilag hazavágják az embereket.”

giphy

Péter nyugodt: “Fel kell rá készülni. Meg kell tanulni, hogy hol van fix traffi. Ennyi…”

giphy

Krisztina viccesen fogja fel: “Mindenki szedjen le egyet, aztán kész.”

És neked mi a véleményed?

Kommentek

F1: Rosberg elmondta a véleményét Ecclestone-ról

Hosszú évtizedek után Bernie Ecclestone-t eltávolították az F1 éléről, Nico Rosberg így reagált rá.

F1: Pokolian nehéz lesz előzni az új autókkal

A Force India pilótája, Esteban Ocon is azt mondja, hogy a 2017-es autók nagyon jól fognak kinézni, de az előzésekkel gond lehet.

Veszélyes játék az egynapos autópálya-matrica

Nem ért egyet a személygépkocsik és motorkerékpárok esetében a napi autópálya-matrica bevezetésével a Magyar Autóklub, mert azt a jelenleginél lényegesen drágább kilométer-arányos autópályadíj előszobájának tartja.

F1: Valentino Rossi nem bánja, hogy nem váltott

A MotoGP-legenda Valentino Rossi nem bánkódik amiatt, hogy egy évtizeddel ezelőtt nemet mondott a Forma-1-re.

Ezért jobb a busz, mint az autó

Hétfő óta több nagyvárosban, köztük Budapesten is szmogriadó van érvényben. Ezzel kapcsolatban megint felerősödtek a busz kontra autó viták.

Brawn: Egyszerűsíteni fogjuk a Forma-1-et

A Forma-1 sportügyeinek irányítójává frissen kinevezett Ross Brawn szerint a megújulás kulcsa az egyszerűség lesz.

F1: 1000 lóerőig jut a Honda?

A Honda 2017-re teljesen újratervezte Forma-1-es erőforrását, de az idei elvárások tekintetében nagyon óvatosak.

Sose volt még egyszerűbb a parkolás és matricavásárlás

Bár fizetni mindig nyűg, azért jó, ha villámgyorsan, zökkenőmentesen zajlik le a tranzakció. Ma már rengeteg lehetőség van arra, hogy sorban állás nélkül könnyítsünk a pénztárcánkon.

Felrobbanhat idén a magyar használtautó-piac

A használt autók éve lesz az idei: míg 2016-ban a magyarok 8 százaléka vásárolt autót, addig idén a lakosság 14 százaléka tervezi ezt.

Tavaly megállt a Forma-1 hanyatlása

2016-ban hétéves trend szakadt meg, a Forma-1 televíziós nézettsége a tavalyi évben nem csökkent tovább.

Új motort kap a Toyota kisautója

A jelenlegi 1,3 literes benzinmotort új fejlesztésű másfél literes váltja a következő generációs Toyota Yaris orrában. Számottevően takarékosabbnak ígérik.

Crossoverként tér vissza a Mitsubishi sportkupéja

Állítólag Mitsubishi Eclipse néven kerül piacra a japán márka új városi crossovere. Merész lesz, és talán hibrid is.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.