Keményen beszólt a magyar BMW-s, de nagyon jól tette!

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2016.02.11. 16.30

Kissé indulatos volt, de így biztos átjött az üzenet a vétkes sofőrnek is.

Ezernyi vicc kering a neten a BMW-sofőrök KRESZ-szabályokat szabadon értelmező vezetési stílusáról, amiből sokan általános igazságokat vonnak le. Pedig nem kellene. Nagy tömegeket egy kalap alá venni sosem szerencsés, mert mindig akad kivétel, sőt a bajor márkát használó csendes többség ugyanolyan közlekedési morált képvisel, mint bárki a magyar közutakon. 

A rövid bevezető után pedig jöjjön a lényeg, az a BMW-vezető, aki ritkán kerül a hírekbe. Nem ez a célja, de ha valaki őt, vagy a családját veszélyezteti, azt nem hagyhatja szó nélkül. Alaposan beolvas az ok nélkül siető, nagyot fékező autósnak, aki egy halk “Tudom” kinyögésével ismeri el a hibáját. 

Kommentek

 • Vorserie

  :D:D:D

 • Pityek

  Ez a bmw sofőr volt a tisztelet a kivételnek.

 • rainman371

  Kicsit a BMW-s elgondolkodhatna. Nem az út közepén kell autózni és ezzel vészfékezésre kényszeríteni a másik sofőrt. A videót rögzítő tényleg egy kicsit lassabban is mehetett volna, de amint forgalom jött a padka mellé húzódott, amit a szembe érkezőről nem mondhatni el. Mi van, ha ebben az autóban is volt gyerek? Ki veszélyeztetett kit? Ráadásul önbíráskodásból kinyitom egy másik autó ajtaját? …

 • Mindegy

  Rain,te vak vagy? Vagy hülye? Nézd már meg, melyik,hol megy. Meg,milyen sebességel!

 • menőmanó

  Nagyon erősnek érzi magát a srác, amíg be nem verik a po.áját. :)

 • CoIie

  Én bmw-s ellentámadást látok, pedig beismerhette volna, hogy szabálytalanul a szemközti sávban kolbászolt… Mindig ez van velük!

 • Vereb

  Csak a tisztánlátás végett. A felvételt készítő felelőtlen úriember útszűkítés céljából kialakított járdaszigetet került ki nagy sebességgel a szemből jövőkre tekintet nélkül és az elsőbbségadást mulasztva. A másik oldalon közlekedők óvatosan, lassan próbáltak haladni és élni elsőbbségi jogukkal, amit a szabálytalanul közlekedő autós kihasznált és így akart gyorsan előbbre jutni. Egyébként én nem fenyegettem volna meg a csávót, alapból úgy pofán basztam volna, hogy a fogai mérkőzést játszottak volna a bent maradásért. Ez az, amit én is kibaszottul utálok, mikor nem adják meg az elsőbbséget, eléd vágnak, gyorsan hajtanak ezáltal veszélyeztetnek másokat. Én már ilyen dologért is elvenném valakinek a jogsiját, mentve ezzel másokat…

 • janó

  Hát én itt sehol nem látok járdaszigetet…

  A kamerás valóban (relatíve) gyorsan ment, a másik meg az út közepén koválygott (aztán kihallatszott a száján keresztül a határtalan belső sötétség…).

 • Shaperd67

  Colie!

  Te mit néztél?
  Lehet látni a videón, ahogy az út balra összeszűkül, majd ahol a fehér autó áll a padkán, ott szélesedik ki ismét.
  A BMW-s az út menetirány szerinti jobb szélén ment, majd a padkára húzódott, ahol a gyalogos is ment, hogy a vadbarom “menőmenó”-szerű takonygombóc nehogy nekimenjen.
  Teljesen jogos volt a reakciója a srácnak. A helyében én még pofán is b@sztam volna a száguldozó hülye gyereket.
  Nézd meg még egyszer-kétszer a videót!
  A száguldozó az út bal szélén megy, végig a járda mellett.

 • Shaperd67

  Rainmen!

  Rád is vonatkozik a lentebbi írásom.
  Nézd már végig normálisan a videót!

 • ktoni

  Nem az a gond hogy minden BMW-agresszív, csak az, hogy magasabb az aránya köztük. Egyébként a márka arculata, szellemisége is ezt sugallja. Ez már elegendő a tapasztalati úton kialakuló előítéletnek.

 • Vupi

  Nagyon durva,hogy alig veszi észre egy pár ember, hogy a szembe jövőnek van elsőbbsége, mivel jobbról szűkül az út. Azért kussol a BMW-s, aki valóban nagy sebességel ment.

 • szaboata

  Voltaképpen a BMW-s volt agressziv és tahó jelen esetben is.A kamerás gyorsnak tűnt ugyan,de sehol egy tábla ami az útszűkülésre figyelmeztetne,és meg is tudott állni,ahol kellett.Szerintem nem ment 50-el sem.De itt sok lehet.Traffi nincs?:)))

 • Troublemaker

  Kemény volt doktor öthúszdé.Jól meg is veregette magának a vállát.Remélem Magyarországot nem nagyon szokta elhagyni,mert az európai vezetési kúltúra elég változatos.Én Firenze környékén élek és napi szinten találkozok ilyen vagy hasonló helyzetekkel.Az ilyen mentalitással hamar kiütnék a fejét a fülei közül.

 • subtotal

  Vupi, a szembe jövő a BMW-s, nem a kamerás :)
  Szerintem túlreagálta egy kicsit a BMW-s, lehet nem ez a balfék volt már az első aznap reggel.
  Marhára nem tudom mit gondolt a kamerás kocsi sofőrje, hogy majd eltűnik az útról a szembejövő? Mindezt olyan lassú reakcióidővel rendelkezik, ami rettenet gáz.
  Látom sok embernek annyira becsípődött a prekoncepciója BMW ügyben, hogy mindent belemagyaráz, nincs tábla, nem is ment gyorsan, meg Firenze, blablabla :)

 • szaboata

  subtotal
  Az útszűkület éppen kanyarban van,nem lehet belátni időben a szembejövőt.Ilyen helyzetet vagy kitábláznak időben,vagy kölcsönösen megoldják a helyzetet.Nem annak van elsőbbsége,akinek BMW-je van.Capisci?
  Olaszországban (Firenze is ott van) sok ilyen helyzet van,és nem jellemző az ilyesmi.
  Egyébként valóban nem márka függő a tahóság,de ez a helyzet itt és most (vagyis ott és akkor) mégiscsak BMW-vel történt.

 • nzo88

  Kedves ‘cikk-szerző’!

  Jól tette? Magyarországon megállunk az út közepén a forgalmat feltartva, és rányitunk egy idegen autó vezetőjére kötözködni? Neked is sok eszed van :D Sok ruszki menetrögzítő kamerás felvételt néztél? Esetleg te voltál a BMW-s? Szánalmas. Rendszeres látogatója voltam az oldalnak, de a sok bulvár hír, meg ez kiverte a biztosítékot. Inkább valami normális autótesztet írnál. Gratulálok.

 • kazibe

  nzo88 Támogatom!
  Az ilyen polgárpukkasztó,megosztó,trolletető cikkek helyett,valami hasonlóval kéne foglalkozni!!!:
  http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2016/02/09/rulettkerek_a_gyerekekert/

 • subtotal

  ata, ne vicceljél már, 3 másodperccel később kezd el fékezni a kamerás, mint kellene, ráadásul ha nem lehet belátni a forgalmat a kanyarban és szűkül a sáv, akkor gázelvétel nélkül tolom be? Ráadásul még csak nem is igaz, az E39 lámpája jóval azelőtt látható, hogy odaérne a szűkülethez. Simán meg kellett volna előtte állnia. Nem kell mentegetni a hülyét, akármilyen kocsiban ül.
  A BMW-s reakciója ettől függetlenül szerintem is túlzott, de ezt már előzőleg is leírtam, azért tahónak messze nem nevezném.
  Szálltam már ki én is kocsiból egy hülye miatt, igaz én csak megkérdeztem az idiótáját, hogy kanyarodási szabályokat ismeri-e?

 • Steppenwolf

  Azért kedves Vezess.hu, szentté ne avassátok a BMW-st, még ha valóban nem is ő volt a hunyó a történetben, ha azt nem vesszük figyelembe, hogy indokolatlanul akadályozza a forgalmat, nem használ vészvillogót, stb.
  Nem Oroszországban vagyunk, nem kéne követendő példának beállítani az autóból kiugrálást és az önbíráskodással való fenyegetőzést, ami mivel agyonverésről szólt, egyébként bűncselekmény is.

  Idézett már elő többek között BMW-s is ennél komolyabb balesethelyzetet, mégsem fordult meg soha a fejemben, hogy kipattanjak és megfenyegessem.
  Azt hiszem ez is evolúciós kérdés.
  Emberünk is csak addig pattog, amíg emberére nem akad és valaki helyre nem rakja.

 • bmwsellenfele

  gyerekek!

  a BMW-s direkt nyomta a gázt, hogy beférjen a szűkületbe és játszhassa a hero-t… ha valami fiatal versenyzőjelölttel találkozik, az be is megy neki a hátsó ülésére! saját gyerekét veszélyeztette a barom!

  a felvételen látszik, hogy a bmw éppen a térkőre ér és ott áll meg ráadásul jobbra tartás nélkül!!!!

  http://kepfeltoltes.hu/160211/00a_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  videóról meg ne szakértsetek már sebességet, mert fogalmatok sincs mekkora látószöge van a kamerának, tehát nem tudjátok mekkora utat tesz meg az autó adott idő alatt

  30nál nem mentem többel, egy autóhossz alatt megálltam, feltűnt?

 • bmwsellenfele

  jaaa, és az feltűnik valakinek, hogy miután visszaszáll az autójába hősünk, én még meg sem mozdítom az autómat, de ő simán elfér mellettem?

  kérdezem én:
  – miért kellett előttem megállnia keresztben, ha volt hely a menet irányának megfelelő jobb oldalon?
  – eleget tett-e a baleset veszély elkerülésére vonatkozó kötelezettségének, ami felülírja az elsőbbségadási kötelezettség betartását kressz szerint is

 • Gyorki89

  1, Nem tettejól a Bmw sofőr,hogy kipattant a kocsiból!
  De….
  Ha valaki is kónyít a szabályokhoz egy kicsikét is,Akkor az belátja hogy, itt a kamerás volt a ludas.
  Mivel út szűkülethez érkezett a kamerás,és ugye az ő oldalán van a szűkület,ezért merem mondani hogy neki elsőbbségadási kötelezettsége van.Ami azt jelenti hogy, fékezek,és még a 2 sávos úton féllreállok,úgy hogy megadjam az elsőbbséget a szembe jövőnek.Ő nem hogy nem állt meg,de eleinte még fékezni sem akart.Ahogy irták többen is,jóvalkésöbb fékezett mint ahogyan előkerült a szembejövő autó fénye.És nem mellesleg a BMW-s ment fel a járdára,hogy még véletlen se csússzanak össze.
  Ti mikor kapcsoljátok le a reflektort este?Amikor látjátok a szembe jövő fényét?Vagy amikor már villogtat?Esetleg amikor egymásmellé értek majdnem?Szerintem egyértelmű

 • Titanium

  Igaza is van, de attól még egy sutyerák, önbíráskodó szegény butuska bmw-s marad. Viselkedéskultúra. Na az hiányzik a bmw-sekböl. Bár egyszer már egyben kellemesen csalódtam. 1 a 10 000h-hez. Jó arány.

 • lynx

  A kombiból kiszálló úr legyen óvatos legközelebb, mert ha velem ezt teszi egy hasonló szituációban – amelyben még lehet neki is lesz igaza – biztosan lefújom gázzal, földre viszem, megtaposom, majd kihívom a rendőröket helyszínelni, majd a mentőket, hogy bekötözzék.
  Előttem egyszer áll keresztbe – először és utoljára.
  Remélem olvassa kommentemet: vésse mélyen az eszébe, hogy nincs joga senkit feltartani és kioktatni, főleg nem, ha ő az oka balesetveszélynek. Ha nem az út közepén billeg, hanem ön is jobbra tart, lassítva szépen elfértek volna.
  Vigyázzon, mert sokan tartanak a hasonló barmoktól tartva különböző eszközöket az ülés alatt: kalapács, kisbalta, vasrúd könnyen előkerülhet egy ilyen provokatív magatartásra.
  Tudja engem nem érdekel miből száll ki: BMW vagy lovaskocsi. Ha elém áll azt megemlegeti.

 • apaarpi

  Kedves bmwsellenfele!

  “a bmw éppen a térkőre ér és ott áll meg ráadásul jobbra tartás nélkül!!!!”

  Talán még a gyalogost is el kellett volna ütnie az ön kedvéért?

  “30nál nem mentem többel, egy autóhossz alatt megálltam, feltűnt? ”

  Ha ezt az állítást fenntartja, az nettó hazugság. Saját magát buktatta le a helyszín megadásával. Persze, centire nem lehet megállapítani, de közelítő pontossággal igen. Ön a felvétel kezdete előtt elhagyta a Poprádi utcai kereszteződést, kb. 35 méterrel, az első 6 másodpercben, a fékezésig kb. 95 métert tett meg.
  Ez pedig 57 km/h-s sebesség. Tévedhetek max. 5 métert, ezt az ön javára írom, akkor legjobb esetben legyen 54 km/óra.

  Ezek alapján a többiről kár is beszélni.
  Autómárkától függetlenül sikerült megásnia a saját gödrét.

 • apaarpi

  Kedves lynx!

  Lehet, hogy a fiatalember túlreagálta a dolgot, de ön is nagyon erős, gondolom sokszoros világbajnok harcművész ekkora magabiztossággal.
  Nem, én nem vagyok az, mielőtt kérdezni, nem is akarok senkit sem fenyegetni.
  A kitétele (“amelyben még lehet neki is lesz igaza”) alapján, őszintén, mit gondol magáról, mennyivel normálisabb viselkedés, mint az adott autósé?
  A szituáció előidézője egyértelműen a kamerás autó vezetője, a gyorshajtással, és az elsőbbség meg nem adásával. Aki ezt vitatja, annak kár volt jogsit szereznie. Utóbbi természetesen nem csak önnek szólt.
  Egyébként meg peace.

 • janó

  Egy kis OFF:

  Utána kellne nézni a fogalmaknak, mielőtt dobálózunk velük! Ennek a szituációnak köze nincs az önbíráskodáshoz. Ez sima garázdaság.

 • lynx

  Kedves apaarpi, a kamerás autó vezetője a jobb oldali szegélyre húzódva sem tudott tovább menni, mivel az út közepén haladt a kombi, akit meglepett a szabályosan közlekedő kamerás autó.
  A kamerás semmi szabálytalanságot nem követett el, nem volt útszűkület előjelző tábla sem.
  Ha a kamerás gyorsan jön, akkor neki is megy a rosszul belátható kanyarban. A kamerás vétlen.
  A kombi nem tartotta be a jobbra tartás elvét, kóválygott középen.
  Tudja kedves apaarpi ha a másik hibázik, illik nekünk korrigálni és békésen tovább haladni. Nem szállunk ki, nem osztunk eszet, mert lehet a következő sarkon mi hibázunk és más fog korrigálni.
  A kombist nem azért csapnám le, mert hibázott -ez megeshet bárkivel – hanem az agresszív magatartása miatt.
  Nézze meg néhányszor azt a pár másodpercet.
  Nézze ezt a jogosítványt meg hagyjuk, évi 40 ezret megyek, 10 éve még nekem se jöttek nem hogy saját hibásom lett volna – jobb ha felteszi a szemüvegét, kicsi ez a video.

 • apaarpi

  Kedves lynx!

  Látom, nem néztem meg rendesen a terepet, ott van rá a street view, szeretettel ajánlom. Vagy legalább azt, amit a kamerás “bmwellenfele”-nek írtam
  Az, amit ön a kombis szempontjából út szélének gondol, az járda, még egy ferde padka is van a megállás helyén, korábban meg alacsony padka.
  A kamerás autó képzeletbeli sávja szűnt meg néhány tíz méterrel korábban, és itt is, tehát egyértelmű, hogy a szembejövőnek van elsőbbsége.
  “Ha a kamerás gyorsan jön”
  A fentiek alapján egyértelműen gyorsan jött, mint írtam korábban, 54-57 km/h sebességgel (tehát a max. 30 igen nagy kamu, innentől a kamerás szavahihetősége nálam totál nulla), ez pedig egy ilyen környezetben, szűk úton, ahol ráadásul megszűnik a sáv, és ő az elsőbbségre kötelezett, magas sebesség.
  Ha ön lecsapná a kombist, ő meg csak kiabált a kamerással, akkor ön szerint ki az agresszív? Szerintem nem kellene segítenem a megfejtésben, de megteszem. Igen, a kombis is talán az, túlreagált, de ön legalább annyira, a saját bevallása szerint.

  “Nézze ezt a jogosítványt meg hagyjuk”
  Nem én akartam “kinek erősebb az apukája, hosszab a szerszáma” versenyt játszani, de ha már: 33 éve van a jogsim, kb. 1,1 millió km-t vezettem, ezalatt egyetlen kisebb koccanásom volt, 1990-ben, az se saját hibás. Szemüvegre nincs szükségem.

 • apaarpi

  Kedves PROVOCATOR!

  Csak gratulálni szeretnék az elemzéséhez, önmagát hogy jellemezné?

  Megtippelem: csendes, konfliktuskerülő, szerény, joviális, türelmes, segítőkész, jóságos, empatikus.

 • Butapest

  apaarpi – 2016.02.12 23:00

  Oda se neki apaarpi!
  Csak egy primitív provokatőr, aki itt éli ki a kisegítő iskola utáni frusztrációit.
  Ahogyan DTF kolléga is lassan lassan megtanul írni, úgy reméljük habzószájú neveletlen provokátorunk is lassan felvesz valamilyen emberi viselkedésformát. Reménykedjünk.

  A videón amúgy az látható, miképp válhat veszélyessé ha egy képzelt Schumacher találkozik egy képzelt rendőrrel.
  Szerintem ez esetben mindketten egyformán ludasak.

 • PROVOCATOR

  apaarpi + Butapest hallottatok már olyanról, hogy cinizmus? Mert én pont a BMW-sek lelkivilágát próbáltam megvilágítani. Egyébként meg a cenzúrát provokálom aki úgyis kitörli a hozzászólásomat és nem kisegítő suli, hanem még csak óvodai kiscsoport. Erre varrjál gombot te gyökér!

 • lynx

  Kedves apaarpi!
  A gázspray mellé -hozzászólásod olvasva -bekészítek holnaptól egy elektrosokkolót is. Ha az a morál, hogy az általunk hibázni vélő előtt keresztben állunk és kiszállva megfenyegetjük, akkor biztosra kell mennem.
  Lehet bátran feltartóztatni – majd ébredni a mentőben.

 • japancar

  Sajnos még az sem ritka, hogy a reklamáló egy bunkót, akarom mondani baseball ütőt (a lényeg ugyanaz) lóbálva jön oda megmondani a “véleményét”. Hozzám egyszer egy VW Golfból szállt ki egy huszonéves fiú. Nem nyitottam ki az ajtót, vagy ablakot, hanem rátenyereltem a kürtre. Mivel lakott területen történt a dolog az illető meghökkent, majd visszafordult.

 • Butapest

  PROVOCATOR

  “Egyébként meg a cenzúrát provokálom aki úgyis kitörli a hozzászólásomat és nem kisegítő suli, hanem még csak óvodai kiscsoport. Erre varrjál gombot te gyökér!”

  Minden világos.
  Én már csak egy sört kérnék…

Magyar gyerekek rajzolták le a jövőt

Hetedik alkalommal hirdette meg a Toyota magyar gyerekek számára is a Toyota Dream Car rajzversenyt: a megmérettetés arra ösztönözte a gyerekeket, hogy rajzolják le, milyennek képzelik el egy szebb jövő autóit.

A Fiat motoros Zsiguli legendája

Az idei első nagyszabású autós rendezvényen, az Autó Motor és Tuning Show-n rengeteg csemege akad a géprajongók számára. A széles és ültetett karosszériák, felhúzott motorok kavalkádján túl a veteránok csendes csarnoka is tartogat meglepetéseket.

“Feltámad a Zsiguli, 200 lóerővel tér vissza” – Ordas kamu, el ne hidd!

Muszáj írni egy olyan álhírről, ami futótűzként terjed a Facebookon, és egyre több magyar internetes oldal hiteles állításként veszi át, pedig hatalmas nagy kamu az egész.

Egy film, amit látnod kell, ha érdekel a hazai motorgyártás sorsa, történelme

Kende Márta és a Magyar Televízió 47 perces filmje a Motorkerékpárgyárról, és annak bezárása előtti időszakáról.

Jövőre minden eddiginél nagyobb Seat jön

A Škoda kölcsönadja a Kodiaqot a Seatnak, így nekik is lesz középkategóriás szabadidőjárművük. Első részletek a leendő óriásról.

Speciális mentőjárművet épített a Kamaz

Szinte bárhol bevethető mentőjárművet épített a Kamaz, mely kiválóan alkalmas tűzoltók és a mentők munkájának támogatására.

Így gyorsul 350-re a Bugatti Chiron

Nem sokan vezethették a Bugatti Chiront, de Jeremy Clarkson köztük volt. Az autós újságírás fekete báránya ízelítőnek az autó gyorsulási képességeit demonstrálta.

F1: A Ferrarinak hálás Grosjean

Romain Grosjean csupán két másodperccel maradt le az első helyet megszerző Hamiltontól, így igazán lelkesen vág neki az Ausztrál Nagydíjnak.

Alonso: A McLaren nem jó a pontszerzésre, szomorú a helyzet

Fernando Alonso ugyan problémamentes időmérő végén a vártnál talán jobb 13. helyet szerezte meg Melbourne-ben, de egyáltalán nem elégedett.

F1: Perezt beidézték a versenybírók

A Force Indiá-s Sergio Perezt az Ausztrál Nagydíj kvalifikációja után vizsgálat alá vonták, büntetés miatt elúszhat a 11. rajthely.

Hihetetlen módon úszta meg a balesetet ez a motoros

Lendületből ült fel az autó tetejére a motoros, amin valószínűleg ő is meglepődött az ütközés után.

Világrekordra készül a Jaguar

Idén 25 éves a Jaguar XJ220, és ebből az alkalomból monstre felvonulást terveznek, méghozzá Guinness-esélyes részvétellel.

Hamilton: Bottas nagyon jól teljesített

Lewis Hamilton indul az élről Melbourne-ben, Sebastian Vettel a második, Valtteri Bottas a harmadik rajthelyet fogta meg az időmérőn. Az első három nyilatkozatai.

Videó: Így vágta falnak a Red Bullt a helyi hős

A Red Bull-os Daniel Ricciardo nem lehet elégedett, hiszen hazai közönsége előtt szúrta el az időmérőt, a Q3-ban a falban végezte.

F1: Hamiltoné az év első pole-ja

A szezonnyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjén a mercedeses Lewis Hamilton magabiztos pole-t hozott, mögötte a ferraris Sebastian Vettel, Valtteri Bottas csak a 3. A hazai sztár a falban végezte.

Unimog a tyúkolból

Óriási szerencsével máig lehet megkímélt, milliókat érő autókat találni elhagyott pajtákban, raktárakban. Na, ez az Unimog nem ilyen.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.