Cipőgyár nyúlt a Countach-hoz, az eredmény letaglózó

United Nude Lo Res

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.01.17. 00.00

Éveken át finomította a geometriai egyszerűsítés filozófiáját a United Nude nevű cipőmárka, míg végül megalkották az automobil minimumát. Reméljük, nem ez lesz a jövő.

Aki dolgozott már számítógépes képszerkesztő vagy rajzprogrammal, tudja, mi történik, ha egy képnek egyre alacsonyabbra vesszük a felbontását: minél kevesebb képpontból áll össze a fotó, annál kevésbé képes visszaadni az eredeti tárgy képét, míg végül színes négyzeteket kapunk.

Ugyanezt az elvet alkalmazta a United Nude nevű lifestyle márka, csak három dimenzióban: egyre nagyobb síklapokból formálta meg az adott tárgyakat, míg végül  egy absztrakt sokszög állt az eredeti helyén.

A mutatványt elvégezték egy cipővel (végül is elsősorban azokat terveznek), majd fogták az elmúlt ötven év egyik legnevezetesebb, sokszögből álló iparművészeti alkotását: a Lamborghini Countachot, és elkezdték leegyszerűsíteni a formáját.

Amit végül kaptak, a legkevésbé sem hasonlít a legendás Lamborghini modellre, de még csak autóra sem. Hogy érvényesüljön a következetesség elve, ugyanezt a folyamatot lejátszották a kormánykerékkel is.

Az autó megmaradt kétszemélyesnek, bár a megváltozott síkok miatt az utas a vezető mögött fért el. Tehette, hiszen az autónak műszakilag nincs köze a Countach-hoz: egy vagy több villanymotor hajtja (műszaki adatok nem állnak rendelkezésrre), és akár 50 km/óra sebességgel képes haladni – szerencsére a kerekeket kihagyták a morfolási folyamatból.

Amint a fenti videó dátumán is láthatod, a munka évekkel ezelőtt elkezdődött, ám csak mostanra zárult le. A Lo Res (a név a low resolution, azaz kis felbontás kifejezésre utal) természetesen nem autóipari, hanem képzőművészeti projekt, ennek megfelelően múzeumokban, installációkon és galériákban találkozhatunk vele – és míg az autórajongó a fejét fogja ekkora értelmetlen elvetemültség láttán, a műértők csodájára járnak a tér ezen újszerű értelmezésének és ábrázolásának.

Ha a Lo Res autó nem is eladó, az azonos elv szerint megalkotott cipők, karkötők és székek igen. Ha nem tudsz élni szögletes lábbeli nélkül, íme a lehetőség.

Kommentek

Tudod, hogyan kell helyesen parkolni? Lehet, hogy nem

Mi a különbség a parkolási pótdíj és a helyszíni bírság között? Most néhány kérdésre választ adunk.

A világ csodálja a magyar szemétszedő autós jóságát

Egy hazai autós elüti az időt a dugóban, kiszáll, és szemetet szed. Egyszerű, de mégis példaértékű akciója már a Reddit oldalán is nagyot fut.

Félelmetes videó, fél perc alatt lopják el az Audit

Ez a videó is mutatja, hogy a profi lopásgátló rendszerek hiányában a modern autókat is gyerekjáték elkötni. A jelenlegi Audi A6 sem ellenfél a tolvajoknak, egy percen belül már gurulnak is vele!

Ilyet is csak az oroszok tudnak kitalálni: autós curling

Ismered a curlinget? És az autós változatot? Az oroszok megcsinálták.

F1: Hülkenberg végre sisakot választott

Zöld vagy piros? Ma megkaptuk a választ. A Force India versenyzői is újítottak, de nincs benne sok köszönet.

F1: Hamilton thai boksszal készült a szezonra

A Mercedes-pilóta brutális kockahasat villantott a szezonnyitó előtt.

Rózsaszín taxikkal védik a nőket

A nők biztonságos közlekedését szolgáló új taxiszolgáltatást indítanak csütörtökön Pakisztánban: a nők vezette rózsaszín taxikat telefonon vagy mobilalkalmazáson keresztül lehet megrendelni, de akár le is lehet inteni az utcán.

Tavaszi tennivalók az autó körül

Azzal, hogy kivesszük a csomagtartóból a hóláncot és elmegyünk a gumishoz, hogy cserélje le a téli gumit nyárira, még nem végeztünk a nyári átállással

Van okostelefonod? Akkor ezt most imádni fogod!

Persze csak akkor, ha Te is azok közé tartozol, akik sokszor elfelejtik, pontosan hová is parkoltak. Nagyvárosban azért ez előfordul, pláne ha nincs helyismereted.

McLaren: A Honda felejtse el a céges kultúrát!

A McLaren versenyfőnöke szerint a motorgyártó Hondának el kellene fogadnia, hogy a Forma-1 más világ, mint az autógyártás, itt mindennél fontosabb a gyorsaság és a hatékonyság.

Minden autó megbukott a spanyol emissziós vizsgálaton

Spanyolországban minden vizsgált, dízelmotoros autómodell a megengedettnél több káros anyagot bocsát ki közúton.

Milliós bírságok az osztrák utakon

Vége a türelmi időszaknak, milliós bírságokat kaphatnak az osztrák utakon közlekedők, ha nem tartják be a szabályokat.

Nem erőlteti tovább a kisautókat a BMW

Nem tervezi újabb modell fejlesztését a Mini fronthajtásos platformjára a BMW. Inkább nagyobb autóiból szeretne többet eladni.

Akár Budapesten is feltűnhet az új magyar busz

Úgy tűnik, a hazai elővárosi és távolsági szegmensben a magyar Credo veszi át az Ikarus korábbi vezető szerepét. A cégnél azért Budapestről sem tettek le teljesen.

F1: Ricciardo kisiklatná a Verstappen-expresszt

Daniel Ricciardo hangsúlyozza, hogy egyelőre jó a viszonya Max Verstappennel, de az motiválja, hogy megverje a széles körben hájpolt holland tinit.

Vadállat hibridet fejleszt a McLaren

2019-ben érkezik minden idők legáramvonalasabb McLarenje. A BP23 kódjelű jármű frappáns trükkel tiszteleg az egykori F1 előtt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.