Videón a nagykovácsi gázolás, a gyomrunk összeszorult

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2015.12.04. 11.45

A busz fedélzeti kamerája mindent rögzített, a gyalogost telibe kapja a busz takarásából érkező autó.

A baleset hétvégén történt Nagykovácsiban, és csak arra tudunk kérni mindenkit, hogy tényleg vegye komolyan a videó üzenetét. 

A férfi több műtéten is átesett, szerencsére túléte és állítólag szépen javul.
A videó a nyugalom megzavarására alkalmas!

Ossza meg aki egyetért azzal, hogy a figyelmetlenül úttestre lépő gyalogosnak is legyen esélye súlyos sérülések nélkül megúszni az ilyen eseteket!

Szerző: Kósa Ottó, 2015. november 30.


Kommentek

 • Iceman.

  Sajna utaztam már olyan buszon, ami gázolt. Ugyanilyen rettenetes hangja volt annak is. Szerencsés fiú és rendkívül balfasz is egyben. Erre nem lehet igazán felkészülni az autós szemszögéből…

 • hova

  Egy álló busz mellett elmenni rengeteg rizikót jelent. Kimondottan 30 Km/h-s sebességgel jártam így, az autóm oldalának futott neki egy iskolás fiú, de semmi baja nem lett. Elvittem orvoshoz és haza szüleihez, sőt még lehelyszíneltettem a rendőrökkel is. Késöbb is lehetnek problémák ebből, nem árt az óvatosság. A nagykovácsi fiatalember sem felejti el, szerintem a szgk. biztosan nem ment gyorsan, felépül és ez a lényeg.

 • szunyike0904

  Jobbulást a srácnak, de itt azért Ő hibázta a nagyobbat, plusz ott a zebra. Sajnos erre autósként nehéz felkészülni, még, ha kettővel is megy az ember. Ráadásul itt nehezítő tényező, hogy sötét is volt.

 • Fogash73

  ez sima darwin-díj bazdmeg, 10 méterre a zebrától, a busz mögül FUTVA kirontani az úttestre…

  Ha én vagyok az Octaviával, még meg is rugdalom.

 • montsenior 10

  Mégha ez egy kiskoru pl: ovodás gyermekkel történt volna//de bár senkivel sem// akinek még nem kellően érett a felelősségérzete. bár figyelmesebb lehetne a gk vezető is mikor látja hogy a busz a megállóban tartózkodik,de sokkal inkább a GYALOGOSNAK kell körültekinteni,meggyöződni arról hogy nincs veszélyhelyzet. UI: Pl: Az USA-ban //Kanadában is// iskolabuszt nemhogy előzni de kikerülni is tilos ,tehát meg kell állnia mig a busz el nem indul.

 • Kofe

  “szegény fiatalember”

  Szegény autós!!! Akinek ilyen barom miatt kell rendőrségi eljárás alá vetni magát! Örüljön,hogy nem egy 40tonnás kamion,vagy egy másik busz kerekei alatt végezte.
  Így kirohanni?S még a zebrát nem is említve… Simán őt lehet beperelni közúti baleset okozásáért! Ha kicsit másképp történik és az autós elrántja a kormányt,aztán beleszáll a vele szembe jövő buszba..!

 • hova

  Foghas73!
  Szerintem te sem gondolod komolyan,hogy ezt a szerencsétlen flótást megrugdosnád, csupán kiráz a hideg egy esetleges ilyen helyzettől. Pórul járt szerencsétlen gyalogos és igazság szerint még szabálysértési birságot is kap. Örüljünk, hogy életben maradt.

 • gyulavit

  Már elnézést Ő hibázta a nagyobbat?? Ki hibázott még itt??
  Talán a JÓISTEN?Nem a h…e f…kalap?
  Mert ha a JÓISTEN kerekes székbe ültette volna biztosan nem rohant volna át a busz elött!!

 • pernye

  Sajnálom szegény fiatalembert, bár kétség kívül nagyot hibázott! Mint autóvezető rettegek az ilyen esetektől, ezért mindig nagyon figyelek, nem lép-e ki valaki a busz mögül. Érdemes egyébként a busz alját figyelni, mert ott feltűnhet egy láb!
  ÜZENET: NINCS AZ A BUSZ, AMIÉRT ROHANNI ÉRDEMES!!!

 • menőmanó

  Sajnos komoly rövidzárlata volt ennek a siető gyalogosnak.
  Nem akarom elhinni, hogy egy ilyen korú felnőtt nem tudja, hogy ilyen esetben az életével játszik. Most megúszta, de bele is halhatott volna.
  Komoly problémát okozott az autósnak is.
  Kétségtelenül tanulságos videó.

 • Erik

  Kicsit dühít, hogy némelyek még az autóst is hibáztatják. Ez egy olyan eset, amihez nem lehet elég lassan menni, mert azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy minden busz mellett úgy fognak elcsorogni az autósok. Ilyen hülyék ellen nincs védelem. Ha jól láttam, még a telefon is a kezében volt, amikor ész nélkül kirohant az útra. Mert ugye az is a tenyerükbe van nőve, egy pillanatig sem tudnak csakis a valósággal foglalkozni, pedig akkor talán fel tudta volna mérni a veszélyt, amire már kisiskolás korunk óta tanítanak bennünket.

 • kawaninja

  erről egy dolog ugrik be: aki hülye haljon meg!
  de abba nem kell másokat is belekeverni!
  szegény fickó, jól megjárta! igen? és ha meghal? hogy érezné magát a sofőr?
  én egy őzikét ütöttem el a ködben úgy, hogy állítom ő gyorsabb volt mint én. mondhatni, inkább ő jött nekem, de sajnos nem élte túl. ez tavaly ősszel történt, de még mindig kísért, és egyáltalán nem vagyok egy érzelgős, lelkizős típus, sőt!
  én el tudom képzelni, hogy milyen nehezen tud feldolgozni egy ilyen balesetet egy érzékenyebb ember!
  szóval, ezzel a videóval a gyalogosok figyelmét kell felhívni, nem pedig az autósokét!

 • DTF

  Tudom iratlan szabaly, de en ha ig ymegyke busz mellt,akkor a savomban bakra huzodok, es lassitok 20-30″ foleg h ott a gyalogoatkelo.
  A buszvezeto dudalhatoto volna, nem nezte h jon egy aut balrol. (En ha megallkk 2 svks uton, nezem a tukrot h a mogottem jovo megal-e vagy sem, es ha kell dudalok a gyalogosra, h buygazzon.

 • PROVOCATOR

  Most majd az autós járhat a közl. rendészetre vallomást egyeztetni többször is, aztán a bíróságra többször is, a féknyom alapján kiderül, hogy 50 helyett 52-vel ment, meg látási viszonyok stb. Szóval jogsi bevon, 100 rongy ugrik, plussz ügyvéd meg perköltség. Úgy hogy a murva annyát az ilyen gyalogosnak.

 • jenogombas

  Én 77 éves vagyok, oktattam tiz évig a KRESZT, de nem ez a lényeg! Engem Édespám már kisgyerek koromban arra tanított,hogy meg állsz az út szélén, először balra nézel, majd jobbra és ha nem jön semmi akkor óvatosan, de határozottan átmész az úttesten!!!Tessék mondani ezt mostanában hányan tartják be?Nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon kevesen.Véleményem szerint ez az alpja az úttesten való gyalog áthaladásnak! Nem pedig az, hogy a kedves anyuka telefonnal a fülén letolja a gyermekét a babakocsival.
  Ha szerencséje van nem történik semmi.Az iskolában belekéne sulykolni már az elsős gyerekekbe, hogy az úttest szélén MEG ÁLLSZ BALLRA NÉZEL, MAJD JOBBRA ÉS HA LEHET AKKOR MÉSZ ÁT AZ ÚT TESTEN.Igen NAGY BETÜKKEL!!!!!!!!!!

 • dddddddddd

  Gratulálok ennek az agyhalottnak, meg a degenerált idiótáknak, akik hozzá hasonló módon szaladgálnak az utakon. A 8 éves gyerekem nem szalad így át az úton, mert neki is van annyi esze, hogy előtte szét kell nézni…

 • 1212

  Nagykovácsiba, manapság NEM emberek, hanem emberhez hasonló lények költöztek, akik minden közlekedési szabályt áthágnak, a 40-es táblánál minimum 80-nal száguldoznak. Számukra nincs semmi korlát, azt hiszik, ha beíratták gyermekeiket az amerikai, vagy a francia iskolába, és havonta 400 erez firntért bérelnek valamit akkor NEKIK mindent szabad !
  A jelen autós is látta a gyalogátkelőhelyet, de nem a megengedett sebességgel közelítette meg. Szegény fiatalember lett az áldozata ezeknek a száguldó kíméletlen ŐRÜLTEKNEK. Én minden reggel átélem, ahogy a házunk előtt a 30-as korlátozás ellenére száguldoznak.
  Azt nem értem, hogy ott van a RENDÉSZETI ISKOLA, egy kis szakmai gyakorlatra miért nem állítják ki a hallgatókat, meg keresnék az iskola fenntartásához szükséges összegeket.
  Én “már csak azért is. hogy bosszantsam a száguldozókat”, a megadott sebességgel közlekedem, és érdekes módon mindenki megelőzz, de nem 52-vel mint ahogy az egyik hozzászóló írta, mert én mentem 52-vel.
  Ha lenne a munkám mellett egy kis időm szerveznék egy engedetlenségi mozgalmat, a száguldozó öntelt “NEKIK MINDENT SZABAD” emberek ellen. Ideje lenne megtanulniuk, hogy mások is élnek ezen a környéken is, normális emberek.

 • kolompar

  Fogash73
  amig te rugdalod en szetnezek az otthonodban es elvegzem ingyen a lomtalanitast, na ez a darwin dij b+

 • Plicsko

  Hát persze, hogy ez sem BMW !
  A múltkori pesti kettő sgázolás sem BMW volt ! (Azt Suzukival követte el a tettes gyorshajtva.)

 • tbiudrl

  DTF!
  Ha kijózanodtál, próbáld meg még egyszer. :)

  “A buszvezeto dudalhatoto volna, nem nezte h jon egy aut balrol.”
  Mert a buszvezetőnek más dolga sincs, ugye? Épp az utascserét figyelte… ellenőrizte a jegyeket, bérleteket… jegyet vettek tőle… stb.
  Ráadásul, ha rádudálsz, esetleg pont fordítva is elsülhet, hisz, ha azt hiszi, rá dudálsz, ijedtében még akkor is kilép előled, ha egyébként nem akart.

 • tbiudrl

  1212!

  “A jelen autós is látta a gyalogátkelőhelyet, de nem a megengedett sebességgel közelítette meg.”
  Mennyi is a “megengedett” sebesség?

  Egyébként meg, hogy jön ide, az, amiről irkálsz? Itt egyértelmű a gyalogos felelőssége, még akkor is, ha a járművezetőtől elvárható lett volna egy kicsit nagyobb körültekintés, vagy mérsékeltebb sebesség.

 • fullerg

  Re 1212
  Nem tudom milyen cuccot tolsz, de most nagyon mellélőttél…
  A videón látszik, hogy az autó az ütközés után kb 10 m-en belül megállt úgy, hogy még egy kicsit tovább is csorgott, vélhetően az ijedtségtől. Ez 50-es sebességről lehetetlen. Max.40-nel ment, ez a gyalogos szerencséje.

70 millióért a tiéd lehet Magnum Ferrarija

A Bonhams holnap elárverezi azt a Ferrari 308 GTS-t, amellyel Tom Selleck csapatott Hawaii szigetén, mint Magnum magánnyomozó.

Ilyen motorok lesznek a Kia csúcsszedánjában

Véglegesítette a Stinger kupélimuzin motorpalettáját a Kia. Hibrid nem lesz egyelőre.

F1: Ilyen lehet a narancsszínű McLaren

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Ron Dennis eltávolítása után a McLaren régi-új színt ad az autójának, visszatér a narancs. Egy grafikus már meg is álmodta, milyen lehet Alonso új autója.

Új alvázas Suzuki jön!

A Suzuki illetékesei megerősítették, hogy a Jimny utódja is létravázra épül majd. Egyéb konkrétum nincs.

Minden, amit az új Toyota Yarisról tudni lehet

Márciusban frissítőkúrát vesz a Yaris. Kistestvérének megjelenését ölti majd magára.

F1: Helyet találtak a Red Bull-ifjoncnak

Bár Forma-1-es lehetőséget nem kapott a Red Bulltól, versenyülést azért szeretek a GP2 tavalyi bajnokának, Pierre Gaslynak 2017-re. Japánban folytatja.

Mazda MX-5 azoknak, akik nem szeretik az MX-5-öt

Biztonságérzetet adó fix C-oszloppal, a bezártság érzetét adó kemény targatetővel, komfortot adó automata váltóval is vehetnek mostantól kis Mazda roadstert azok, akik alapvetően nem is szeretik a roadstereket.

F1: Hondára vált a Sauber?

Német sajtóértesülés szerint a Sauber-csapat 2018-ra a Honda erőforrásaira válthat.

Mobillal szoktatnak le a vezetés közbeni mobilozásról

A kezdő vezetők virtuális szemüveg segítségével tanulhatják meg, hogyan reagáljanak a balesetveszélyre, és egyúttal megtapasztalhatják a helytelen viselkedés drasztikus következményeit.

Csökkent a győri Audi teljesítménye

Csökkent az Audi Hungaria Motor Kft. teljesítménye 2016-ban, 2015-höz képest 95 882 motorral és 37 231 járművel kevesebbet gyártott a cég.

F1: Alonso nem fél a szuperújonctól

A McLarennél idén bemutatkozik a GP2-t 2015-ben sosem látott fölénnyel megnyerő Stoffel Vandoorne. Fernando Alonso elismeri a képességeit, de nem tart az ifjonctól.

Csirkebuszként élednek újjá az amerikai iskolabuszok

Guatemalában számos amerikai iskolai busz kezd új életet. Az úgynevezett csirkebuszokon azonban résen kell lenniük a turistáknak.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.