Traktorral büntette a földjén potyázókat a gazda

Ne húzz ujjat a horvát gazdálkodókkal

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2015.11.18. 22.45

Egy Zágráb környéki gazda megunta, hogy szántóföldjét parkolónak használják holmi gyüttmentek. Fogta hát a traktorát, és megleckéztette őket.

Bár a legenda szerint a Citroën mérnökei annak idején azt az utasítást kapták, hogy olyan autót tervezzenek, amely képes úgy végighajtani egy frissen felszántott földön, hogy nem törnek össze a csomagtérben szállított tojások – így született az imádni való Kacsa -, általában elmondhatjuk, hogy lánctalpasokon és full mechanikus terepjárókon kívül semmi, de semmi nem juthat át a porhanyós-puhára szántott anyaföldön.

Pont ez a gondolat motiválhatta a zágrábi Pavao Bedekovicot, akinek nagyon tele volt már a hócipője azzal, hogy amikor a horvát főváros Jakuševec kerületében vásárt tartanak, a földjét ellepik a parkoló autók, és ő sem mozdulni, sem dolgozni nem tud.

Fogta hát öreg traktorját, mögé akasztotta az ekét, és nekiindult a határnak. Meg sem állt, amíg körbe nem szántotta az összes, szabálytalanul parkoló autót.


A kerékbilincsnél hatásosabb vendégmarasztalást persze rossz szemmel nézték a sértettek. Ki is hívták a rendőrséget, de azok végül arra jutottak, hogy Bedekovic gazda azt csinál a saját földjén, amit akar, és hazamentek.

Arról, hogy a birtokháborítók mikor jutottak haza, nem szól a fáma.

Kommentek

 • imi001

  Ha mondjuk egy tábla is kint volt hogy NO PARKING magán terület Akkor teljesen rendben az akció

 • karlo53

  A józan paraszti ésszel túljárt a birtokháborítók eszén !

 • Szentmiki

  Nem az a paraszt aki a földet műveli ;)

 • vadgesztenye

  imi001 – 2015.11.19 04:46 Szántóföldet nem kell táblával megjelölni ahhoz, hogy a parkolás tiltva legyen, az egyértelmű. Aki pedig mégis megteszi viselje a következményeket.

 • szipipeti

  Imike! A közterületre és a magánterületre eltérő szabályok vonatkoznak. Gyakorlatilag a teljes európai jogrend szerint – minden országban – a “közút” és a “közpark” kivételével minden “egyéb” terület vagy magán, vagy állami tulajdonban van.
  Abban az esetben, ha a magánterület tulajdonosa, vagy az állami tulajdon kezelője, (pl. egy erdőgazdaság,) engedi, vagy tiltja !!! hogy a járművel behajts a tulajdonára, azt a KRESZ-ben meghatározott módon – úttest jobb szélén – táblával jelezni köteles. Ez persze 50 – 100 – 300 méterrel arrébb kikerülhető, de a tiltás fennáll!
  Szántóföldet, erdőt, halastót nem kell körbe keríteni!
  Ha az én ingatlanom nincs “bekerítve” (Lásd Hollandia, Dánia, Svédország, az USA több állama – ahol nem jellemző a lakótelkeket körbekeríteni), még nem jelenti azt, hogy “bejöhetsz” (még lakótelepen, lakóparkban sem!)
  Mivel nem “köz”, hanem “magán” tulajdon. Vagy kérj engedélyt!
  Még egy csemege: abban az esetben, ha egy baleset történik a magánterületen, annak kialakulásáért komoly részarányban “felel” annak tulajdonosa, kezelője. Ezért zárja le egy erdőgazdaság télen az egyes erdei utakat – elkerülendő, hogy balesetet szenvedj a nyálkás jeges erdei utakon becsúszva egy szakadékba. Ennek ellenére figyelmen kívül hagyhatod a táblát, a korlátot, és a magántulajdonhoz való jogot…

 • mazsoqq

  Volt Citroen Kacsám. Nem terepjáró, tévedés, hogy szántásban való közlekedésre tervezték. A követelmény az volt, hogy a tanyákról be tudja szállítani a tojást a piacra. Ez földutat jelent, amit még sáros állapotban is bír torziós rugózása és fronthajtása miatt.

 • Kanyaró Malvin

  Ez jó lecke, de az önkormányzat vagy a piac üzemeltetője tanulhatna az esetből annyit, hogy ha a bácsi bérbe adja, akkor jó pénzért bérbe veszik a területet parkolónak.

 • kocogok

  Helyes! Jól tette!!!

 • öregszem

  Jol tette !!!!!!

70 millióért a tiéd lehet Magnum Ferrarija

A Bonhams holnap elárverezi azt a Ferrari 308 GTS-t, amellyel Tom Selleck csapatott Hawaii szigetén, mint Magnum magánnyomozó.

Ilyen motorok lesznek a Kia csúcsszedánjában

Véglegesítette a Stinger kupélimuzin motorpalettáját a Kia. Hibrid nem lesz egyelőre.

F1: Ilyen lehet a narancsszínű McLaren

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Ron Dennis eltávolítása után a McLaren régi-új színt ad az autójának, visszatér a narancs. Egy grafikus már meg is álmodta, milyen lehet Alonso új autója.

Új alvázas Suzuki jön!

A Suzuki illetékesei megerősítették, hogy a Jimny utódja is létravázra épül majd. Egyéb konkrétum nincs.

Minden, amit az új Toyota Yarisról tudni lehet

Márciusban frissítőkúrát vesz a Yaris. Kistestvérének megjelenését ölti majd magára.

F1: Helyet találtak a Red Bull-ifjoncnak

Bár Forma-1-es lehetőséget nem kapott a Red Bulltól, versenyülést azért szeretek a GP2 tavalyi bajnokának, Pierre Gaslynak 2017-re. Japánban folytatja.

Mazda MX-5 azoknak, akik nem szeretik az MX-5-öt

Biztonságérzetet adó fix C-oszloppal, a bezártság érzetét adó kemény targatetővel, komfortot adó automata váltóval is vehetnek mostantól kis Mazda roadstert azok, akik alapvetően nem is szeretik a roadstereket.

F1: Hondára vált a Sauber?

Német sajtóértesülés szerint a Sauber-csapat 2018-ra a Honda erőforrásaira válthat.

Mobillal szoktatnak le a vezetés közbeni mobilozásról

A kezdő vezetők virtuális szemüveg segítségével tanulhatják meg, hogyan reagáljanak a balesetveszélyre, és egyúttal megtapasztalhatják a helytelen viselkedés drasztikus következményeit.

Csökkent a győri Audi teljesítménye

Csökkent az Audi Hungaria Motor Kft. teljesítménye 2016-ban, 2015-höz képest 95 882 motorral és 37 231 járművel kevesebbet gyártott a cég.

F1: Alonso nem fél a szuperújonctól

A McLarennél idén bemutatkozik a GP2-t 2015-ben sosem látott fölénnyel megnyerő Stoffel Vandoorne. Fernando Alonso elismeri a képességeit, de nem tart az ifjonctól.

Csirkebuszként élednek újjá az amerikai iskolabuszok

Guatemalában számos amerikai iskolai busz kezd új életet. Az úgynevezett csirkebuszokon azonban résen kell lenniük a turistáknak.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.