Bajszos taxisofőr alázta a Porschét

Szerző: Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2015.09.07. 12.45

Ez a felvétel szinte legendás szintre emelkedett, minden másodperce arany. Ha megnézed, rájössz, miért.

Vannak videók, amelyek örökzöld slágerként újra és újra felbukkannak. Egyszerűen nem tudnak elévülni, a kollektív tudatban olyan kapcsolókra hatnak, amelyek felszínen tartják őket.

Ilyen ez a gyorsulási videó. Amiből milliónyi akad, két autó egyenes vonalon küzd, néha a drágább, erősebb, néha az ügyesebb nyer. Ebben viszont ott van minden, amit egy ilyen küzdelem magában hordozhat.
Társadalmi osztályok állnak szemben. A kemény munkával épített, japán autóban ül a nép egyszerű fia, aki rátermett lazasággal és ellentmondást nem tűrő elszántsággal melegít a nagy csatára. A másik oldalon ott a pökhendi, arctalan milliomos, aki nem tett hozzá semmit, csak megvette a győzelmet hozó, csodálatos német masinát, a Porsche 911 Turbót. 
A történet pedig a klasszikus mesék dramaturgiáját követi. A visszapillantóról lógó feszületről Jézus szurkol, hősünk visszafogott keresztet vet, hittel csordultig telt szívvel, bízva a 3,5 literes V6-os motorban, és a töltőnyomásban dobbant a kuplungról, és vált veszett, vad pontossággal, míg a sárga Porschéből csak a sárga irigység marad.

Kommentek

 • PAlex

  Gratulálok a “cikk” írónak.
  Ha valakinek Porsche-ja van, rögtön pökhendi?
  A másik meg keményen dolgozó emberke?

  Honnan tudja valaki ismeretlenül, hogy a 911-esért mennyit dolgozott a tulajdonosa? Valószínűleg még keményebben, mint a bajszos új a Nissanján (amit valószínű egy tuner cég épített, ő csak a pénzt adta hozzá).
  Szinte biztos, hogy a bajszos emberke ennek ellenére szívesebben ülne a Porsche volánja mögött nap-mint nap, ha megtehetné.

  Micsoda hangulatkeltő írás…

 • norbi50

  Kovács úr azért van foglalkoztatva a vezess.hu-nál, hogy egész nap a youtube és más, videó megosztással foglalkozó portálokról linkeljen be ide videókat, néhány mondatos körítéssel.

 • Floyd

  PAlex. Akinek nem inge. Miért lenne minden porschés pökhendi? Ez a pár sor a videó hangulatának leírása. Ezt adja a képsor, ezzel azonosul könnyen aki megnézni. Én csak kimondtam, továbbvittem a gondolatot.

  Mert a Porsche sofőrje tényleg arctalan, alig villan meg, míg mi a másik szemszöget látjuk. Találgatás? Igen. Fantázia, egy jelenségből fűzött gondolatsor, és külön örülök, hogy van aki mást lát, más a véleménye, és ennek hangot is ad.

  Valóban, aki dolgozik, elérheti céljait. De kinek mi a célja? Van akinek POrsche, van akinek egy tuningolt Nissan, amivel Porschét és adott esetben Ford Gt500ast alázhat. Mert erre is volt példa.

  Lehetne Marcos Chavezről hosszan írni, de nincs rá igény, nincs értelme, az anyagban rejlő fő motiváció név nélkül, háttértörténet nélkül is működik.

 • apaarpi

  Kedves Miklós!

  Engem nem csak az zavar, ami Alex írt, és próbáltad kimagyarázni, több-kevesebb (számomra inkább kevesebb, de ez egyéni) sikerrel.
  Az is, hogy a cikk címében, és a hozzászólásodban is szerepel az “alázás”.
  Gyűlölöm ezt a szót, autózásban is, de hát ez kell a sok kattintáshoz, gondolom…

Használt autó: gyógyítás 6000 forintból

Összesen 6000 forintba került, hogy használt autónk tisztesen működő motorja hirtelen megtáltosodjon. A megoldást sokan ismerhetik, a többiek fontolják meg a mi esetünket.

Bravúrosan tért vissza a Toyota a WRC-be

Másfél évtized kihagyás után őrjítő eredménnyel tért vissza a Toyota a rali világbajnokságba. Majd később elválik, a mázli vagy a felkészültség dominált.

Megbuktatták a Forma-1 urát, távozik Bernie Ecclestone

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media elmozdította pozíciójából az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone-t, ezt maga az angol üzletember jelentette be hétfő este.

Sebességkorlátozás jöhet a szmog miatt

Ha nem javul a levegő minősége Budapesten, akár sebességkorlátozást is bevezethetnek.

F1: Vettel már úgy beszél, mint Räikkönen

Sebastian Vettel hamar kiesett a Bajnokok Tornája egyéni versenyében még szombaton.

Egyre több városban van szmogriadó, itt a következő

Debrecenben a szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke két egymást követő napon, mind a három mérőállomáson túllépte a riasztási küszöbértéket, ezért a város polgármestere hétfő délután elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát.

F1: Verstappen nem akar a legfiatalabb bajnok lenni

Max Verstappent nem különösebben érdekli, hogy akár ő is lehet az F1 történetének legfiatalabb bajnoka, ez a rekord nem motiválja.

Még idén jön a BMW új roadstere

Szépen alakul a Toyota Supra ikertestvéreként fejlesztett új Z4-es, már közúti tesztjeiket járják a prototípusok.

Koros buszokkal szállítanák az utasokat Szeged környékén

Akár 16 éves buszokat is bérelne a DAKK alvállalkozója, mely főleg Szeged környékén tevékenykedik.

Télen igazán jó a habos kefélés

Télen is fontos az autómosás, sőt talán még fontosabb, mint a nyári hónapokban. De vajon milyen eredményt érhetünk el az egyszerű önkiszolgáló autómosóban szorgoskodva? Sima gőzborotva a habkefe ellen!

Töröljék el a kék zászlókat az F1-ben!

A felügyelőként dolgozó expilóta, Derek Warwick szerint egy az egyben el kellene törölni a kék zászlókat a Forma-1-ben.

Ki nem találnád, mivel jár mától Schwarzenegger

Egy osztrák autóipari vállalkozás megépítette azt az autót, ami egyszerre felel meg a bennünk élő ösztönlénynek, és környezettudatos öko-egónknak. Arnold kapott is belőle egy példányt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.