Igazi paraszt ez a magyar autós

Szerző: Vezess levél küldés  Horváth Zsolt levél küldés 
Dátum: 2015.08.05. 05.08

Ez az autós nem a nap bunkója, de az év bunkója címre pályázik. Rokkantaknak fenntartott helyen parkol, de nem is akárhogy.

Kedves olvasónktól kaptuk az alábbi képet, amely bizonyítja, ritka nagy tuskók autóznak közöttünk. Most épp Vecsésen a Tesco előtt tűnt fel egy ilyen lény. Még a képeken is látszik, hogy nincs mozgássérült igazolványa az autót használónak, de ennek ellenére elfoglalja a mozgásukban korlátozottak számára kijelölt helyet.

És ha már így tesz, nem is egyet, hanem kettőt tesz a valóban rászorulók számára használhatatlannál, miközben olvasónk leírása szerint akadt még bőven hely a parkoló más részein.

Csak gratulálni tudunk! Reméljünk sok öröme lesz a BMW Alpina D3-ban.
(Persze igazából nem is)

Kommentek

 • kawaninja

  jó lenne ha ehhez hasonló kép vagy videofelvétel alapján a rendőrség eljárást is kezdeményezne. ma már mindenkinél ott a kamerás mobil, dokumentálná, beküldené a rendőrségre, azok meg elindítanák az eljárást. egy kitétel lenne, hogy a fotónak, vagy a filmnek rajta kellene lenni azon a kütyün, amivel csinálták. a rendőrségnek meg sem kellene moccanni(nem mintha amúgy sokat tennének), és dőlne a lé a kasszába.

 • kawaninja

  ja! és megint egy bmw!
  milyen érdekes!

 • DTF

  Sztem ezt sajat maga fotozta, mi ertelme igy beallni egy majdem ures parkoloba…
  A rendorseg meg szarik ezekre, nem fogadja el bizonyiteknak sajnos…

 • keeperbk

  Nem unja még senki rajtam kívül, ezeket a semmirevaló “jól beárulom” típusú idétlenkedéseket? Nap bunkója, hónap bunkója, év bunkója, ilyen-olyan parkolásért? PARKOLÁSÉRT? Amikor üresen ásítozó stadionokat építünk milliárdokból, közben egy gyanús halálesetnél a rendőrség azt mondja, hogy a vérvizsgálat majd 8, azaz nyolc hónap múlva lesz meg, mert nincs pénz laborra, és sorban állás van. Amikor a választás előtti hónapban felmarják, újraaszfaltozzák a város legjobb minőségű útját, mert az van szem előtt, közben a többi úton szó szerin kiszakadnak az autók kerekei. Amikor megetetik velünk, hogy a rezsicsökkentéssel milyen jót tettek, mert akár évi 41 eFt-ot is megtakaríthat egy család, közben pedig, az ezzel egy időben 2%-al emelt áfa miatt ugyanaz a család 55 eFt-al több adót fizet ki. Tényleg a parkolóban, ráadásul majdnem minden esetben ÜRES parkolókban kell keresni a bunkókat? Tényleg ők a mi nagy bajunk?
  A kép elárulja, hogy egyetlen rokkant jelzéssel ellátott autó sem állt a környékben, pedig a BMW mellett is elfértek volna. 30 éve vezetek, és egyszer sem láttam rokkant parkolóban, rokkant jelzéssel ellátott autóból, olyan rokkant személyt kiszállni aki ne lett volna fittebb, és egészségesebb, mint a normál autóval közlekedő bármelyik nagyapa, nagymama. Egyszer sem!
  Megunhatná már a ráérős, irigykedős (valahogy mindig drágább autók kerülnek lencsevégre), képküldözgető is, és az ezt nagy örömmel megéneklő újságíró is, a felesleges, buta szócséplést.

 • tomsimpson

  Ez szín tiszta provokáció, napnál világosabb. Valószínűleg a BMW-s részéről. Gondolta, itt van, csámcsogjatok rajta! Tudjátok, van az a mondás, hogy nem érdekel, mit mondanak a hátam mögött… mert a hátam mögött vannak, és ott is maradnak. :)

 • fulopgy

  Én elvből sohasem állnék be ilyen parkolóba, mert örülök, hogy nem vagyok rászorulva. A Rendőrségért pedig kár kiáltani, hiszen ezek a parkolók nem közutak, vagyis nem illetékesek itt. Soha, senkit nem fog itt senki megbüntetni. Szerintem a szlovák rendszám is gáz…

 • mtbe

  keeperbk,
  azt kérdezed, hogy tényleg ők-e a mi bajunk? igen, mert az élet minden terén ilyen a hozzáállásuk, viccet/sportot űznek a szabályok kihágásából és annak örülnek, ha a másiknak jól keresztbe tesznek
  szóval igen, az ország is az ilyenek miatt tart itt…és sok ilyen van

  aztán ezt mondtad, hogy elférnének a BMW mellett
  igen, de akkor is mit keres ott a BMW? nem szabadna ott lennie és kész

 • mtbe

  persze az is lehet, hogy egy-egy motor parkolt a két hely két szélén és a BMW-s kitöltötte a lyukat :D

 • mtbe

  -Pistike, mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?
  -Szlovák rokkant!
  -De hát miért?
  -Mert nekik vannak a legjobb autóik :D

 • pernye

  És ennek a bozótlakónak még személyiségi jogai is vannak, a rendszámot le kell takarni!

 • Andras

  Nem igazán szeretek ilyen felvételekhez hozzászólni, de az egyik kedves kommentáló ebből is politikai “ügyet” kreált, ami egyszerűen érthetetlen. A BMW a kép tanúsága szerint duplán bunkó módon parkol, egyszerre több helyet elfoglalva mozgássérült parkolóban, melyhez nincsen jogosultsága. Nem tudom, hogy a tulajdonos/vezető mely pártnak a tagja/támogatója, de úgy gondolom, hogy ez nem politikai kérdés. Számomra a kérdés az, hogy a magyar jogrend miért a szabálysértők, rosszabb esetben a bűnözők személyiségi jogait védi akkor, amikor a szabálysértés, vagy bűncselekmény egyértelműen bizonyított. Jelesen, miért kell az autó rendszámát kiszedni, miért nem szembesülhet vele ország, világ, hogy Gipsz Jakab mekkora bunkó állat? Talán ezen kellene elgondolkodni és nem a stadion építést belekombinálni a rokkant parkolóba, mert a kettőnek semmi köze egymáshoz, szerintem.

 • traylor

  fulopgy – 2015.08.05 // 19:13

  Ha ez egy áruház parkolója, akkor ez közforgalomnak átadott/megnyitott magánterület kategória. KRESZ vonatkozik rá, rendőrnek nem csak lehetősége de kötelessége büntetni. Szerintem.

 • traylor

  De hát is nem a rokkant parkolókba állt be, hanem a kettő közé.

 • galjani80
 • Karola2013

  Minek a rendszám? Nézzétek a márkát Bunkó Marha Wadbarom. Lehet ezektől normális, emberi viselkedést elvárni? Na ugye.

 • JadeMoose

  Soha nem fogja őket megbüntetni a rendőr, és ezt pontosan tudják, megveszik kilóra! Csak röhögnek a rendőrökön, és az ilyen fotókon is! Sőt még büszkék is rá! Én épp ezért szoktam az ilyeneknek – ha megoldható – leengedni két gumiját! Amikor rájön, hogy nem tud elmenni, akkor röhöghet! Egyszer végignéztem egy ilyen kopasz barom őrjöngését az autómból, amikor rádöbbent a dupla lapos gumira! Komolyan megéri, kár hogy nem vettem fel! De majd jön az is!… :D

 • DTF

  A rokkant kartyaakt ugy osztogatjak mint a szorolapot. Boritek, csusztatas es mar kapod is ;) meg nalunk ugye mindneki rokkant lehet, mert ez is segiti a teljes foglalkoztatottsagot (nekik nem kell dolgozni) es igy papiron megvalosul a 0%-os munkanelkuliseg…
  Azert fordulhat elo ilyen, mert a rendorseg szarik az ilyenekre. Meg ugye az elmukt evekben mind olyan tirvenyeket hoznak, amik kvszi a bunozoket vedik. Logikusan azert h ha a mai kormanypartiak eltunnek a szinrol akkor ne lehessen oket kerdore vonni. Egyik kuty masik eb, de mindketto magyar ;)

 • Kempelen

  Karola, magadról beszélsz ugye?

 • mtbe

  Kempelen,
  ne zavarjon az, hogy általánosítanak, sajnos ez a tipikus. Valaki életében nem találkozik rendes BMW-ssel, viszont úgy sejtem a reakcióidból, hogy te már igen. Amúgy szerencsére nekem is vannak kedves BMW-s ismerőseim, mégse zavar, amikor itt szidják őket, mert 99%-ban igazuk van.

 • Carlo77

  Az tény hogy tahóság beállni a mozgássérült helyre jogosulatlanul DE:
  sok irigy szaréletű ember van Magyarországon,sok szutyok szarfészekből
  elvből szidják azt akinek ilyen autója van.

 • delacruise

  …hmm – na jó és igenis MNYV-é, … sosem védeném, de hol is a tábla, amely a mozgáskorlátozottaknak való parkolóhelyet jelzi??? :P
  …:( és én csak egy suzuki-is vagyok.)

 • delacruise

  Nem szeretném a BNYV-ést védeni , de hol is van a tábla, amely kijelöli a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolót?
  …amúgy egy piciny suzuki-s vónék. :D

 • mtbe

  Ott az útburkolati jel.

 • m54b25

  Egy ötlet a következő grandiózus cikkhez:

  ” Az élettelen hobbi (telefonos) fényképész ismét elcsípett egy tilosban parkoló autót! “

 • nagymutter

  DTF – Valóban volt időszak, amikor sokan jutottak – érdemtelenül is kártyához, de ezek egy, max. két éven belül eltűnnek, és tényleg csak a fogyatékosok kaphatnak kártyát. Évekkel ezelőtt megszüntették ugyanis a “hétpontos” papírra kiadható rokkant kártyákat. Ha jól tudom ezek 2016-ban járnak le az utolsók. Ez részben jó, részben nem, mert pl. tudom, láttam apámon, hogy milyen fájdalommal jár egy érszűkület, menni alig bírt, de fogyatékossági támogatást csak a lábának levágása után kaphatott. Nagyon szigorú szabályokhoz kötött a fogyatékosok felülvizsgálata, ugyan azok az orvosok végzik, mint a leszázalékoltak vizsgálatát.

 • K.Tamás

  delacruise-
  Ott van a mozgáskorlátozott parkolóhely tábla! Az második kép bal alsó sarkában látható az árnyéka! A rendszámot meg minek takarjátok ki? Úgyis azért csinálja az ilyen paraszt,hogy felhívja magára a figyelmet,akkor had lássa mindenki a rendszámot!

Vezettük a jövő hibridjét

Nem kell temetni a benzines autókat. Évtizedekig használjuk még őket, igaz elektromos rásegítéssel. Hogy milyenek lesznek a közeljövő autói, két nagy beszállító mutatta meg.

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.