Életveszélyes módon szedik a sarcot bükkzsérci rendőrök

Eldugott Stop táblánál büntetnek

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.07.19. 07.46

Nyílegyenes úton, előjelzés, sebességkorlátozás, útburkolati jel nélkül, a templom mögött, fák takarásában megbújt egy jelzőtábla. Na ott csapnak le a rendőrök.

A helyszín Bükkzsérc. Felsőtárkány felől, a Hősök útján Cserépfalu irányában haladva, nyílegyenes úton, előjelzés, sebességkorlátozás, útburkolati jel nélkül, a templom mögött, fák takarásában megbújt egy jelzőtábla – írta olvasónk, majd így folytatja:
Természetesen a rend éber őrei ismerik a helyszínt, pontosan tudják, hogy ha idegen idetéved, akkor úgysem veszi észre. Ezért nincs más dolguk, mint a Rákóczi úton leparkolva, az árnyékos részen megvárni míg belefut valaki, és ki lehet róni a 15 000 forintos bírságot. 

A második képen azt lehet látni, amit a visszapillantóból. A büntetés jogosságát természetesen nem lehet vitatni, de más turisták figyelmét szeretném felhívni, hogy ezt az összeget másra is el lehet költeni.

A képeket és a magyarázatot Ferenc olvasónktól kaptuk, köszönjük.
Annyit még hozzátennénk, hogy ez igen veszélyes, hiszen ha valaki nem veszi észre a Stop táblát, akár súlyos balesetet is szenvedhet. A rendőröknek pedig a “Szolgálunk és védünk” jegyében kötelességük lenne figyelmeztetni a problémáról az illetékes közútkezelőt, vagy ami még gyorsabb megoldás, becsengetni a sarki házba és megkérni a tulajt, hogy vágja már vissza a bokrot.

De az is egy remek módszer lenne, ha kintebb raknák a táblát, közelebb az út széléhez. Mindenesetre mi jelentettük a problémát Az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesületnek, akik folyamatosan harcolnak a felesleges 30-as táblákkal, az elfeledett vasúti átjárókkal, és minden idétlen, betarthatatlan közúti szabállyal.

Kommentek

 • subtotal

  1. Hiányzik a felfestés az aszfaltról
  2. A tábla a kerítés mögött van, nem a növényzet a probléma, a táblát valamerre onnan el kellene mozgatni

  Mikor engem büntettek egy takarásban lévő tábla miatt a zsaruk, kikérték maguknak, hogy nem az ő dolguk a problémát megszüntetni. Ez egy fejére állított ország.

 • gytilmann

  b)

 • forestersa

  Megkérünk minden kedves hozzászólót, hogy a rasszista megnyilvánulásokat mellőzzük. Köszönjük!
  (Vezess.hu admin)

 • Rácz Tamás

  Emberek, ez a ti országotok, a rendőrök a ti rendőreitek, benneteket szolgálnak és védenek!
  Ha nem, akkor ne legyetek birkák, tessék küzdeni!
  Ebben az esetben nem szabad szó nélkül eltenni a csekket, fotózni kell, eltenni a feljelentést, felírni a rendőrök adatait, aztán panaszt kell tenni a megyei kapitányságon, kiemelve, hogy a balesetveszélyes, nehezen észrevehető tábla állapotáról a rendőr tudott és nem intézkedett a helyzet megváltoztatásáért, ami akár foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés is lehet.

  Subtotal: DE, az ő dolguk, attól, hogy egy aljas rendőr mást mond, még nincs igaza.

 • gulyasn76

  Melléklet a 83/2004. (VI. 4.) GKM rendelethez 2. Alapkövetelmények

  2.1. A közúti jelzőtáblákat úgy kell megtervezni, azokat úgy kell alkalmazni és elhelyezni, hogy a közlekedők szükséges és elégséges információt kapjanak közlekedésük közben az úton fennálló veszélyekről, tilalmakról, kötelezettségekről, valamint a lehetséges mértékig tájékozódhassanak követhető útirányukról és az úton elérhető úti célokról.
  2.2. Tilos közúti jelzésen, annak tartóelemén, vagy bármely más, a forgalom szabályozására szolgáló berendezésen olyan jelet, feliratot vagy tárgyat elhelyezni, amely nem kapcsolódik a szóban forgó jelzés vagy berendezés céljához.
  2.3. Gondoskodni kell arról, hogy a kihelyezett közúti jelzőtáblák épek, tiszták, állandóan jól láthatóak és előírt fényvisszavető képességűek legyenek, azokat semmi el ne takarja. A belső átvilágítású jelzőtáblák fényforrása legyen folyamatosan üzemképes, és biztosítson megfelelő fényerőt.

 • gulyasn76

  Tehát ha itt a rendőr megbüntet szépen el kell kérni az azonosító számát és lehet panaszt tenni az intézkedés ellen mert jogsértő.

 • myself

  ilyen esetekben nem szabad elfogadni a helyszini bírságot, le kell fotózni a helyszint, majd szabálysértési eljárás során hivatkozni arra, hogy nem látható a tábla.

  ha valóban nem látszik a tábla, akkor bíróság előtt nagyon jó esély van.

  a rendőröknek pedig ilyen esetben nem az lenne a feladatuk, hogy bírságoljanak, hanem ,hogy haladéktalanul felhívják a közút kezelőjének a figyelmét a balesetveszélyes állapotra, az pedig sürgősen intézkedjen és vágja vagy vágassa le közerületre belógó a takaró növényzetet,ha ez nem segít, akkor helyezze át a táblát.

 • Jooee

  Az örökölt ingatlanomba kb. 30-szor törtek be. A rendőrség azt nyilatkozta, hogy nem érnek rá odafigyelni egy-egy ilyen házra. Érthető, mert a stop táblát és a hasonló helyzeteket figyelik, hogy büntetést lehessen be kasszírozni. Úgy látszik a rendőrség nem azért van, hogy megvédje a tisztességes embereket, hanem hogy, “fogást” találjon rajtuk, hogy minél több pénzt fizessenek büntetésként a kasszájukba.

 • wb312

  Ha megnézzük jobban ,a tábla nemcsak a növény ,hanem a kerítés takarásában is lett elhelyezve. Ezek az ingyen-élők miért nem inkább a tábla előtt strihelnek és figyelmeztetik az autósokat a veszélyre?
  Tudjuk ,hogy dübörög a gazdaság, de sokan az alap megélhetésükhöz szükséges pénzből kell kifizetni ezt az igazságtalan, nem magyar pénztárcához mért sarcot. Arról nem is beszélve ,hogy egy esetleges csattanásnál ki fogja elvinni a balhét, ki fog sittre kerülni veszélyeztetés, esetleg gondatlanságból elövetett ….. -ért

 • imi001

  Na aztán miért ne lehetne vitatni Ugyan is ha a táblát illetve az útburkolati jelet valami takarja (PL hÓ vagy bármi más ) akkor az a tábla vagy jel nincs !!!! Még közlekedési jogásznak sem kell lenni hogy ezt a pert megnyerjem Az már más kérdés hogy sokan lustaságból vagy tudatlanságból nem perelnek

 • wb312

  Szerintem nem feltétlen lustaságból. Én pl volt ,amikor inkább befizettem a sarcot ,minthogy a munkám rovására járkáljak ezekhez az agyon-iskolázottakhoz. Es ezt ezek is tudják. Csinálnak 50 ilyen büntetést, ebből 20 valamilyen okból nem tud vele foglalkozni ,inkább befizeti, akkor is nyertek egy csomó lenyúlt pénzt.

 • imi001

  wb312 Igen biztos ilyen is van de sok embernek nem kevés pénz 15 20 vagy 30 ezer forint Én hasonló esetben perre vittem a dolgot és meg is nyertem csak azt bánom hogy nem tettem feljelentést ellenük

 • tomsimpson

  5,5 milliárdot (!) költöttek el traffipaxokra. Valamit fel kell mutatniuk, és senkinek ne legyen kétsége, ennek a többszörösét fogják behajtani!

 • m4jnus

  én úgy gondolom, hogy ha egy kereszteződésben nincs tábla, akkor az egy egyenrangú kereszteződés lesz, tehát jobb kéz szabály lesz érvényes. Tehát még ha nem is látjuk a táblát, akkor is le kell lassítani annyira, hogy meggyőződjünk, nem jön semmi jobbról. Baleset esetén nem állna meg, hogy nem látjuk a táblát.

 • imi001

  m4jnus Ez így igaz de abban biztos vagyok hogy mindenki le lassít a kereszteződésnél Nem is ezért büntetnek hanem azért mert kötelező megállni Viszont aki nem látja a stop táblát az valószínűleg szép lassan csorog be a kereszteződésbe de nem áll meg

 • Border

  Egyébként ezt meg is lehet támadni, ugyan akkor a rendőrségnek is kötelessége a közutat kezelője felé, hogy a STOP tábla nem látható, eltakarja a fa ága. Azonnali intézkedés kötelező! Az intézkedés elmulasztása ugyan úgy szabálysértésnek minősül, még akkor is, ha ezt a rendőrség követi el!

 • kiraly48

  igenis lehet és kell is vitatni a büntetés jogosságát!Nekem már volt perem egy nehezen látható tábla miatt ,meg is nyertem a pert.El kell olvasni az ide vonatkozó jogszabályokat ,nem csak a KRESZ-t, hanem a PTK-t és BTK-t is,valamint a közlekedési táblák elhelyezéséről szóló egyéb jogszabályokat is.Amúgy ez a rendőri intézkedés a BTK szerint törvénnyel való visszaélés,és büntetendő.Természetesen a “kötelező megállás”-ról van szó,és nem az elsőbbségmegadásról

 • Pppp

  Rendőrség=pénzbehajtó szerv. Nem lenne ezzel gond, de akkor ki védi a rendet?

 • susupapa

  A Google maps-ba nézelődve a faluban még legalább egy, fal által hasonlóan rejtett elsőbbségadási tábla van. Jó lenne – közlekedésbiztonsági szempontból is – a faluban átnézni a táblák elhelyezését.

 • tbiudrl

  Amennyiben nincs tábla, sima jobbkezes. Ergo, lassítani illik. Ha meg lassan megy, könnyebben észreveszi a táblát is.
  Nem mellesleg, kihelyezésekor még látható volt, csak a sarki lakó nem metszi a fáját, ezért került takarásba. https://goo.gl/maps/2HTZK
  De az sem normális, hogy ilyenkor kezdünk hisztizni, nem kellő időben szólunk az illetékeseknek. Ráadásul, most sem az útkezelő felé lett jelezve, hanem az Az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesületnek. Valószínűleg, ők sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudnak intézkedni. :)

 • szabojgy

  Pontosan! Ha helyi közútról van szó (az ahogy látom!) akkor a helyi önkormányzat jegyzőjéhez kell fordulni a tábla láthatósága miatt sürgősen.
  Én hivatkoznék az útkezelő kötelességszegésére a bírság kiszabásakor, még ott a helyszínen a rendőrnek. Esetleg készítenék néhány fotót a helyszínről a vitás eset bizonyításához. Ha a jegyző nem mozdul akkor a közlekedési Felügyelőséghez kell fordulni.

 • robi.87

  Benézte egy baromarcú és egyből a rendőröket lehet szidni…
  Ha a vakegér nem ad itt elsőbbséget és elüt egy kerékpározó gyermeket, akkor is a rendőrt szidjátok pöcsömöccse újságírók?! Ha nincs ott a tábla, akkor is a jobbról érkezőnek van elsőbbsége, tehát ne beszéljünk már el a tények mellett, mert a közlekedésben elhibázott lépés, több család életvitelét fordította már fel, de soha nem tanulunk belőle, mindig csak kifogásokat, hibásakat keresünk saját ökörségeinkre…

 • imi001

  robi.87 – Na téged sem az eszedért tartanak Ki mondta hogy nem a jobbról érkezőnek van elsőbbsége?? Ha én százszor elsőbbséget adok a jobbról érkezőnek akkor is szabálysértést követek el ha nem fékezem állóra a járművet. És ha nem látom a stop táblát akkor nem fogom állóra fékezni Ezt használják ki a rend éber őrei Világos ?? vagy le is rajzoljam ??

 • mtbe

  Én látom a STOP táblát. Az is látszik, hogy a kerítés nem takarja, “csak” a bokor és a fenyőfa ága. Azokat mindenképp le kell vágni, asszem ez az önkormányzat dolga, mert kívül van a kerítésen, de a tulaj is levághatná figyelmességből. Végül is ott lakik X éve.

  Ráadásul a fénykép eléggé az út jobb oldaláról készült, ha én kocsiban ülök (vezetek), akkor ugye jóval balra vagyok és úgy még jobban látszik a tábla.

  A lényeg szerintem: figyelmesen vezetni és levágni a kiálló növényeket.

 • geotrinus

  Sajnálom ezt a két szép szál sünt is, biztosan szomorúak, hogy ők nem kaptak új traffipaxot, és így alig tudják behajtani az elvárt havi büntetési összeget.
  Ez a nem létező STOP tábla meg kurva jól jött nekik eddig…

 • laci1982

  a rendőröket a 40 fokban kellene a kocsiba zárni és rájuk láncolni az ajtókat. Az ingatlan tulajdonosát meg jól megbüntetni. Mert 2 perc kb levágni az ágakat, de sajnos sok gyökér él mindenhol……

 • magam

  Bunkó főnőknek bunkó beosztottai vannak!

 • dokipapa

  T.cikkiró! Miért lenne balesetveszélyes, ha nem látni a táblát? Akkor jobbkéz szabály van!

 • vwxyz

  dokipapa: Akkor miért kell stoptáblára költeni?

 • eretlen

  T.dokipapa: Te látod a stop felirást? Melyik a jobb kezed ?

 • menőmanó

  Nagyon jó indok a büntetésre a stop tábla.
  Mindenképp meg kell állni.
  Nehogy már néhány köcsög az íróasztal mellett döntse el, hogy én mikor és hol álljak meg.
  Csomó olyan hely van, ahol simán belátható a kereszteződés megállás nélkül is.
  Ha kell megállok, ha nem kell, nem állok meg! Ezt én döntöm el, nem néhány seggfej.

 • Steppenwolf

  geotrinus – 2015.07.19 // 17:07

  Neked sem kéne jogosítvány, ha szerinted nem létező ez a STOP-tábla…

  Valóban hülye helyen van és zavaró, hogy az ágak a felét kitakarják, de ha valaki ésszel megy és lassít annyira a kereszteződésben, hogy biztonsággal belássa a másik utat és meg is tudjon állni, ha jön rajta közlekedő, akkor azért fel kell hogy tűnjön az a tábla.

  A levélíró meg az idő alatt, míg kihőbörögte magát, ezt dokumentálta, megírta és elküldte, szólhatott volna az önkormányzatnak és a helyi közútkezelőnek is, hogy rakják fél méterrel odébb a táblát. hasznosabb lett volna.

  Ez megint egy álprobléma, lehet etetni a trollokat, pénzbehajtózni, fizetett Facebook hirdetésben promózni.

 • Steppenwolf

  menőmanó – 2015.07.19 20:28

  Senki nem tilt meg abban, hogy eldöntsd, felülírod-e a szabályokat, vagy sem. Csak vállald a következményeket.
  Tudod, a civilizáció az már csak olyan, hogy vannak szabályok, amiket be kell tartani, függetlenül attól, hogy te seggfejnek tartod-e akik írják, vagy sem.
  Ha nem tetszik, el lehet húzni, mondjuk Bangladeshbe, ott a kutyát nem zavarja, ha nem állsz meg a stop-táblánál, amíg nem gyilkolsz le vele valakit.

 • DTF

  menőmanó: részben egyetértek veled, bp-n is sok oylan stop tábla van, ami tök felesges és értelmete (én sem állok meg ezeknél), elég lenne egy elősbbségadás kötelező. a stop-ot csak azért rakják k, hogy lehessen büntetni, kár ezt tagadni,,,

 • menőmanó

  Steppenwolf

  Látom nem érted a lényeget.
  Ész nélkül nem vagyok hajlandó semmit betartani. Amiben van ráció azt természetesen betartom.
  Természetesen vállalom ha megbüntetnek, de nem értek vele egyet, nagyon nem.
  Arról pedig ne nyissunk vitát, hogy az ész nélküli szabálybetartók, milyen más hibákat tudnak elkövetni. A szabályok mindenek feletti tisztelete még önmagában édes kevés a balesetmentes közlekedéshez. Oda figyelem, előre látó képesség, körültekintés, tapasztalat, jó reflexek és sok minden egyéb kell.

 • menőmanó

  DTF

  Szerintem is túl van ez misztifikálva. Figyelni kell és látni, nem csak nézni.

 • Steppenwolf

  menőmanó-

  Látod, akinél megvan a figyelem és az előrelátó képesség, az a fenti “csapdába” sem ugrik bele, hogy nem veszi észre a táblát.
  Mondtam, amíg nem okozol vele balesetet, addig a te dolgod, megállsz-e, vagy azért a 2 másodpercért bevállalod esetenként akár a birságot is, csak mert te vagy a f@szagyerek, akin nem fognak ki mindenféle szabályok.
  Mondjuk soha nem értettem az ilyen “fuck the system”-gondolkodású embereket, hogy miből gondolod, hogy most akkor jól kib@szol a szervvel, ha nem állsz meg a táblánál, de te tudod…

 • imi001

  Ezen kár vitatkozni Egyértelműen leírja a jogszabály……….. “:2.3. Gondoskodni kell arról, hogy a kihelyezett közúti jelzőtáblák épek, tiszták, állandóan jól láthatóak és előírt fényvisszavető képességűek legyenek, azokat semmi el ne takarja. A belső átvilágítású jelzőtáblák fényforrása legyen folyamatosan üzemképes, és biztosítson megfelelő fényerőt….” Nem kell jönni itt ilyen jobbkéz-szabály meg (figyelem és az előrelátó képesség) Dunákkal A jogszabályban egyértelműen le van írva Hogy a táblákat semmi nem TAKARHATJA!!!!!!!!! Kíváncsi leszek melyik lesz az első aki ezt is megmagyarázza .

 • szilom

  A google maps-en egész más a látvány, persze elfogadom, hogy az télen készült és akkor nincs lombja a bokornak. A fotót készítő valószínűleg azért megkereste azt a szöget, ami legjobban kitakarja a táblát … kicsit az út szélére húzódva és jól leguggolva.
  De ennek ellenére, el kell ismerni, valóban gáz a történet, a tábla tényleg nem jól látható, a büntetés tuti vitatható. De nem is a büntetés a lényeg, hanem a balesetveszély!
  És nem is azzal van a gond, ha jobbról érkezik jármű, mert annak egyébként is megjárna a jobbkéz, hanem az, ha szemből és – irányjelzés nélkül, mert nem is kell neki – haladna simán tovább a védett úton. Na, akkor jöhet egy-egy príma frontális találkozó, ami egyébként is szar, de akkor igazán gáz, ha az egyik puhább, pl. egy bringás.

 • menőmanó

  Steppenwolf

  Látom, még mindig nem érted.
  Nem feltétlenül a jelenlegi helyzetről van szó, hogy látszik vagy nem látszik ez a tábla. Arról írok, hogy egy jól belátható kereszteződében a stop táblánál akkor is meg kell állni, ha egyébként nem kéme, mert látod, hogy nem jön senki.
  Ha nem állsz meg és ezt a rendőr észreveszi és egy szemét, akkor jól megbüntet, hiszen nem álltál meg.
  Vannak helyek, ahol direkt erre játszanak. Vágod???

 • blajos

  ilyenek ami rendoreink ulyat jobbat ne varj csoda lenne ha maskep tortenne

 • Steppenwolf

  “Ha nem állsz meg és ezt a rendőr észreveszi és egy szemét, akkor jól megbüntet, hiszen nem álltál meg.
  Vannak helyek, ahol direkt erre játszanak. Vágod???”

  Miért lenne szemét a rendőr? A KRESZ hol ír arról, hogy neked mérlegelési jogod lenne, hogy eldöntsd, szükséges-e megállni a STOP-táblánál vagy sem?
  Pont a fajtád miatt állnak kint, mert tudják hogy mindig beleszalad egy ilyen. Ha te és a hozzád hasonló önjelölt világmegváltók megállnának és betartanátok a szabályokat, függetlenül attól, hogy -szerinted- szükséges-e, nem nagyon lenne kit birságolgatni az ilyen kereszteződésekben és leszoknának róla a rendőrök.

 • Steppenwolf

  “És nem is azzal van a gond, ha jobbról érkezik jármű, mert annak egyébként is megjárna a jobbkéz, hanem az, ha szemből és – irányjelzés nélkül, mert nem is kell neki – haladna simán tovább a védett úton.”

  A védett úton szemből maximum lekanyarodhat, tovább nem mehet, mert behajtani tilos tábla van.
  A második képen elég jól látszik. Persze, ehhez nem csak nézni, látni is kéne, csak hogy a témánál maradjunk… :)

 • menőmanó

  Steppenwolf

  Rühellem ezt a birka mentalitást, de hajrá, ez viszi előre a világot.
  A te fajtád. :D

 • Steppenwolf

  Nem, igazából te viszed előre az országot, hisz gyarapszik az államkassza, hogy ilyen baromságokért képes vagy magadról legomboltatni tízezreket. :)

  Nem azért tartom be a közlekedési szabályokat, mert kivétel nélkül, mindegyikkel egyetértek, hanem azért, mert nem vagyok saját magam ellensége. Ha ettől birka vagyok, akkor vállalom.

 • szilom

  Steppenwolf, igazad van. Én leragadtam az első képnél, vagyis amiről a vita zajlik.
  Így viszont egyébként is problémás a kereszteződés. A “STOP” tábla mellé kellene egy kötelező haladási irány tábla is. Mivel az innen érkező csak akkor látja meg a behajtani tilos táblát, amikor már szemben áll a forgalommal … csak úgy mondtam.

 • Steppenwolf

  szilom – 2015.07.20 14:38

  Valóban, a stop-tábla alá kellene egy kötelező haladási irány tábla is.
  Ha közút, akkor a közútkezelő, ha önkormányzati kezelésű, akkor pedig a helyi önkormányzat sara.
  Ha már valaki annyira aggódott, hogy ezt így gondosan ledokumentálta, akár elküldhette volna az illetékeseknek is, bár akkor lehet, hogy mostanra már nem lenne min hőbörögni…

 • ahoj

  A sofőr volt a balek. Messziről látszik, hogy útkereszteződéshez érek. Lassítok. Hiszen nem tudhatom, milyen kereszteződés.Ha nem látok táblát, arra készülök fel hogy egyenrangú, tehát lassítok. Én legtöbbször a táblát tartó oszlopot keresem és csak aztán nézek fel a tetejére. Ha lassít biztosan észre veszi és megáll. Nem kell a tábla vonalában megállni, hiszen a KRESZ úgy fogalmaz, ha van útburkolati jel akkor előtte, ha nincs akkor ott ahol az útkereszteződést belátható. Utóbbi lehet a tábla után is pár méterrel. Ahogy az utcát elnézem elég keskeny. Valószínűleg az út baloldalához közelebb eső részén megy a sofőr, feltéve, ha nem jobb kormányos az autó. Szerintem nincs itt semmi baj a rendőrökkel, jogosan jártak el.

 • imi001

  ahoj – Milyen jogosságról beszélsz te is A jogszabály világosan fogalmaz … A táblának JÓL LÁTHATÓNAK KELL LENNI ILLETVE NEM TAKARHATJA SEMMI . Nem az van a jogszabályba hogy kicsit takarva lehet vagy nem kell teljesen látszania hanem konkrétan leírja amit az előbb említettem Se te se egy rendőr nem bírálhatja felül a jogszabályt Ennyi

 • Atka Utu

  Kedves Ahoj! Igaz minden amit mondasz, de te is megkapod a büntidet.
  A lassítás stop táblánál nem elég! Meg is kell állítani az autót! Lassítással ugyan nem szenvedsz balesetet, de ha nem jön senki és lassan de megállás nélkül mész tovább ugyan úgy megbüntet a rendőr!

 • subi2

  A rendőrnek illene értesítenie az érintettet, hogy gondoskodjon a tábla láthatóságáról! Ha már szolgálnak…

 • puntooo

  Steppenwolf! Tényleg nem érted, mi itt a fő probléma? Az, hogy egy veszélyforrás kapcsán a rendőrség fő gondolata, nem a veszélyforrás felszámolása, hanem a pénzbehajtás lehetősége. Alapvető szereptévesztés, és ezt csak fokozza a köztörvényes ügyekhez való “laza” hozzáállás.

 • szabogabi2

  Érdekes módon, az EON mint szolgáltató, a tulajdonos beleegyezése nélkül nyirbálja a fákat, mert zavarja az üzemmenetet.
  A büntetés nem jogos, mert a tábla kihelyezése nem felel meg a hatályos előírásoknak

 • gimike

  Nem ezt hívják foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésnek? Így szolgálnak és védenek? Én tutti nem fizetnék!

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósokat pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

Eladja a Ducatit az Audi?

A hírek szerint a Volkswagen-csoport megkezdte az olasz sportmotor-márka eladásának előkészítését. A Ducati Ferdinand Piëch szíve csücske volt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.