Hülyét csinált a rendőrökből egy furcsa férfi

Gyalogos állította meg - őt is letartóztatták

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2015.05.25. 08.48

Egyet üldöztek, de végül két embert tartóztattak le a kaliforniai rendőrök, amikor véget ért az év legfurcsább autós üldözése.

Közel egy órán keresztül tartott Los Angeles utcáin a bizarr felvonulás: egy fellobogózott kabrió, “győzelem, a háború véget ért” felirattal az oldalán egyszemélyes parádét szervezett, és lépésben hajtott végig az utakon, mögötte tucatnyi rendőrautóval.


Az autó sofőrje szemmel láthatóan nem akart senkinek semmi rosszat, integetett a járókelőknek, ám mivel akadályozta a forgalmat, a rendőrség megpróbálta őt megállítani. Mivel ekkor nem engedelmeskedett, üldözőbe vették. Mintegy tíz autó és egy helikopter vett részt a 15 km/órával zajló “hajszában”, amely többször is megtorpant, amint egy-egy piros lámpához értek. Az autós egy alkalommal áttért a szemközti sávba, ám többnyire óvatosan vezetett.

Ki tudja, a rendőrök meddig követték volna – a kissé érthetetlen beavatkozás nélkül – a feltételezhetően ittas autóst, ha egy járókelő be nem ugrik a kocsi elé. A vezető ekkor feltette a kezét és kiszállt autójából, mire a gyalogos a közeledő rendőröket megelőzve megragadta és egy járőrkocsi motorházfedelére lökte őt.

Ezután nem csak a továbbra is mosolygós sofőrt, hanem a közbeavatkozó, sokak által máris hősként emlegetett gyalogost is letartóztatták. Utóbbit elmeorvosi vizsgálatnak vetik alá, mert feltételezik, hogy az életveszélyes mutatványt nem ép ésszel hajtotta végre.

Nem derült ki, az autósnak pontosan mi volt a szándéka az egyszemélyes felvonulással.

Alig egy hónappal korábban, ugyancsak Los Angelesben egy lépésben haladó, mentazöld taxit üldöztek a rendőrök hosszasan. Itt azonban konkrét bűncselekményről, sőt, azok sorozatáról volt szó: a taxi sofőrje korábban kirabolt két másik taxist, menekülő járművét pedig egy harmadiktól rabolta el. Ebben az esetben a rendőrök végül beavatkoztak, nekimentek a járműnek és sarokba szorították.

Kommentek

Filmbe illő balesetet videózott egy kamionos

Halálos iramban magaslatokat verdes az alábbi baleset, csak kár, hogy ez nem egy filmben történt.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Jeepre hajaz a Hyundai városi SUV-ja

Sejtelmes részletfotóval előlegezte meg a nyáron érkező Kona városi crossovert a Hyundai.

A GM legjobb vicce: kabrió kisteher Corvette-motorral

A Totálisan Értelmetlen Autó, 300-as végsebességgel, platóval és nyitható keménytetővel. Nem tudom, mire, de nagyon jó!

Negyedmillió Toyotából folyik az olaj

Az Egyesült Államokban 228 ezer Toyota Tacoma pickupot hívnak vissza, mert szivárog  a differenciálművükből az olaj.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.