Kamasz autóssal balhézott egy nyugdíjas: igaza volt?

Szerző: Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2015.05.20. 08.20

A fiatal srác nekiütközött, majd lelépett a helyszínről. Az idős férfi utánahajtott, és sikerült megállítania.

Ami ezután történt, tökéletes vitaindító. A sárga pólót viselő, nyugdíjas korú férfi nem teketóriázott, egy mozdulattal megpróbálta kitépni a srácot az autóból, majd miután ez nem sikerült, elvette a slusszkulcsot. 

Eközben a srác pániktól remegő kiáltásokkal adott hangot nemtetszésének, és a rendőrség kihívásával fenyegetőzött. Akik természetesen ki is érkeztek. 
A történet legfontosabb része, amit már nem rögzített a kamera. Végül lenyugodva megbeszélték az esetet, a srácnak volt biztosítása, lepapírozták az ügyet, és mindenki élte tovább az életét, a rángatásra pedig fátylat borítottak. 
Tehát lehet így is, és ez a lényeg. Bármilyen nehéz is, ha baj van, ne hallgassunk a pánik szavára, menekülni, sunyi módon meglépni a legrosszabb döntés. Csak rosszabb lesz, főleg ha a bosszúra szomjazó áldozat a nyomunkba ered. Másik oldalról az önbíráskodás sem célravezető, a rendőrség sehol sem nézi jó szemmel, ha saját kezünkbe vesszük egy ilyen ügy irányítását, a felvételen szereplő idős úr figyelmeztetéssel megúszta.
 

Kommentek

 • hova

  Igen komoly indok kell ahhoz, hogy közúton egy másik kocsival v kocsikkal történő ütközés után ne álljak meg. Pl:kórházba viszek valakit stb.stb.
  Az öregúr nem hagyta magát, ezzel elérte, hogy a srác eljárás alá kerüljön,minden bizonnyal anyagi háttere van a dolognak. Nincs mese, meg kell állni és nyugodtan megbeszélni, rendezni a balhét. Lehetőleg rendőr nélkül, mert ha jönnek, büntetnek is.

 • demagóg

  Természetesen jól tette az öregúr, hogy “megnevelte” a srácot. Ha már a szülei nem tették meg és magától nem volt annyi benne, hogy vállalja a felelősséget…

 • nemkalapos

  Örülhetne a yard,hogy nem kell nyomoznia a tettes előkerítés miatt !! Ezt kellene tenni,mert ha szétvernék egy-két cserbenhagyó fejét,meggondolnák,hogy lelépjenek a károkozás után. Nem büntetni önbíráskodásért,mert mitől az,ha menekülni akar,s nekiáll verekedni,hogy megpucoljon??? Jutalom az elfogónak,min. 30% abból a költségből,amit a nyomozásra fordítottak volna!!!Mert nagy összegeket tud a yard mondani,ezért nem nyomoznak mindenben!!A legolcsóbb mondat, “A nyomozást megszüntettük, a tettes ismeretlen helyen tartózkodik,elhagyta az országot” !!

 • szipipeti

  Nincs indok, hogy ne állj meg, és ne maradj ott, amíg a helyszínelő nem ad engedélyt a távozásra! A többi gondolatoddal egyetértek!
  Ha kell, megkérsz (megkérhetsz) valakit, hogy a kocsidban szállított személyt vigye tovább, (lesz aki segít)…

 • Karola2013

  Mi az, hogy:Önbíráskodás? Az adott esetben ezt egy lökött agy fogalmazhatta meg. Az öregúr se nem hozott ítéletet, se nem hajtotta azt végre. Kizárólag megakadályozta, hogy egy bűnt elkövető elmeneküljön. Ne üljön senki fordítva a lovon!

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.