Ez a videó a sárgán áthajtóknak ad igazat

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.03.09. 12.15

Kövér gázzal még áttolod a sárgán? Sokan vannak ezzel így, mert félnek, hogy hátulról beléjük szalad valaki. Az ő igazukat bizonyítja az alábbi videó.

Kövér gázzal még áttolod a sárgán? Sokan vannak ezzel így, mert félnek, hogy hátulról beléjük szalad valaki. Az ő igazukat bizonyítja az alábbi videó. A furgonos két lábbal tapos a fékre, hogy meg tudjon állni, mire pirosra vált a lámpa, de a mögötte jövő nagy lendülettel jön, nem figyel, és már nem tudja elkerülni az ütközést.

A lényeg pedig itt van, ebben a két szóban: “NEM FIGYEL”. Mert ha figyelt volna, ha igazán a forgalomra koncentrál az autós, akkor látja, hogy sárgára vált a lámpa, ahogy azt is, hogy fékez az előtte haladó. Ha betartja a megfelelő követési távolságot, még időben el tudta volna kerülni az ütközést. Nyilvánvaló, hogy a második autós hibázott, de pont az ilyen közlekedők miatt fékeznek sokan félve a sárga jelzésnél.

Érdekes eset, amit több szemszögből is megközelíthetünk. Neked mi a véleményed?

Kommentek

 • Papec

  2012-ben 50 ezret fizettem egy sárgán áthaladásért.

 • tekergo

  tudomásom szerint ha már nem tud biztonságosan megállni a sárgánál, átmehet az ember, én át szoktam menni, és álltak már meg előttem totál indokolatlanul…

 • sigabi

  Meg tudott állni biztonságosan, és indokoltan.
  Jött mögötte egy barom, aki belehajtott, mert nem lát az úton.
  Mit jelent az, hogy indokolatlanul? Zöld lámpánál? Mert az indokolatlan. De ha az elöl haladó meg tud állni, akkor a hátul jövőnek több ideje és helye van a megállásra. A videó szerint pedig sárgánál fékezett a furgon vezetője.

 • Bence11

  Sigabi
  Azt az idióta barmot mondjuk lehet pont feltartotta egy olyan szabályosan közlekedő autós mint akit te leírtál és valahova sietett éppen….. egyébként akkor te is állj bele a fékbe minden sárgalámpánál és számold hogy 10. vagy 15. Megállás után kap valaki telibe hátulról mert te túl szabályos vagy és nem élsz együtt a forgalommal :)

 • sigabi

  Szia Bence!

  :o) Én is belenézek a tükörbe, mielőtt fékezek (nem csak a lámpánál), és persze, hogy nem taposok két lábbal a fékre, ha sárgára vált a lámpa.

  Azt viszont nehezen viselem, amikor kényelmesen, tehát nem vészfékezve megállok, és nem megyek át a piroson, mire a mögöttem jövő majdnem beleáll a hátsó lökhárítómba, majd jól hallhatóan qrva anyázik.

  Szerintem nem gondolkozunk nagyon másképpen.

 • traylor

  Nem azért, de a videón a féklámpák alapján jól látszik, hogy a vétkes autós végig nyomja a féket. Mivel az utolsó pillanatban kikerülő manőverrel is megpróbálkozik, így valószínűtlen, hogy figyelmetlenség okozta a balesetet.
  Szvsz fékhiba.

 • traylor

  Dombi
  Kővetési távolság? :D

 • Iceman.

  traylor: Csodákat. Jelentősen gyorsabban jött mint a kisteher és már az elöl haladó is vészfékezett. A lassulása gyengébb mint a másiké én ezt simán betudom a nyáriguminak adott esetben.

 • Iceman.

  Kővetési távolság:

  “A parittya és a csúzli egyik paramétere. A kővetési távolság megmutatja, hogy az eszköz milyen távolra képes kilőni a bele helyezett követ.”

 • tbiudrl

  A furgon egy hajszálnyit túlzásba vitte ezt a sárgán megállós dolgot, de végülis jogosan állt meg. A másik meg, szerintem, simán átment volna utána, ha mégis áthajt.

  Erről fejembe jut egy eset, ahol a sárgánál az autós még láthatóan át akart volna menni, de meglátta maga mögött a rendőrautót, amitől befékezett, de mivel a rendőr is még úgy tervezte, hogy átmegy a sárgán, így szépen fenékbe verte az előtte (miatta) fékezőt. Jót röhögtem! :)

 • montsenior 10

  Majd ezekután megtanulja,hogy ha nem megfelelő a reakció ideje akkor nagyobb követési távolságot tart. Szeretném megkérdezni véleményüket. Ugy tanultam annó hogy lakott területen a busz ill a troli ha megállóból kiván kihajtani biztositani kell számára az elindulás lehetöségét. B.keszi uton nagyon nem tettszett a mögöttem haladónak hogy udvarias voltam.

 • Sturmge

  Ok.Valóban követési távolság be nemtartása okozta az ütközést. Szerintem is volt valami gond a hátulról jövő autó fékjével mint ezt lentebb említette is valaki vagy csak nem merte a női vezető (nekem annak tűnik) rendesen megtaposni a féket.
  Viszont azért pár apróság még feltűnt. A furgon előtt haladó autó akinek még zöld volt az simán belefékezett és pont akkor vette le a lábát a fékről amikor sárgára váltott a lámpa. (rutinos sofőr..) Szerintem a furgon nem is a sárgára reagált, hanem az előtte haladó autó féklámpájára majd amikor már sárga lett akkor neki valójában nem is kellett reakció idő. Így is erősen fékezve állt meg. (szerintem is kicsit indokolatlanul)
  Ami viszont szerintem még plusz vicc, hogy kb 2 -2.6 másodperc a sárga. Hát menjen a picsába aki így állít be egy lámpát egy ilyen kereszteződésben nem beszélve arról, hogy amikor a baleseti sáv pirosat kap abban a pillanatban sárga -zöld a balra kanyarodó sáv. Aki pl. szemből átjön a sárgán egy normális 50-60 -as tempóval annak simán beköszönhet a balra kanyarodó. A villogó zöld az nagy t”találmány” de a forgalomszervezők még nem jöttek rá a hasznosságára. Pedig ezért kapják a fizetésüket.. Még csak gondolkodni sem kell, hogy kitaláljanak okos megoldásokat hanem le kellene másolni azt a mi máshol működik.

 • tbiudrl

  montsenior!
  Mindenkinek joga eldönteni, hogy kivel szemben mond le az elsőbbségéről, kivel udvariaskodik. Ha ez a mögöttesnek nem tetszik… így járt.:)

  Egyszer én is elengedtem egy tanulóvezetőt, ami a mögöttem megállni kényszerülő Audisnak nem tetszett. Ezt tudtomra is adta, egy hosszú dudaszóval. Én meg nemes egyszerűséggel kiszálltam és körbejártam az autóm, hogy vajon milyen problémát látott, amit szeretett volna a tudtomra adni. :)

 • tbiudrl

  Sturmge!
  Az a 2-2,5 másodperc tökéletesen elég. Legalábbis az RTL klub szakértője szerint. A minap nagy szenzációt, sőt, riadalmat keltett, hogy egy villamos húzott át a kereszteződésen, miközben a keresztező forgalom zöldet kapott. A szakértő szerint ekkor már rég állnia kellett volna a villamosnak. Ott 7 mp volt a villamos részére az átmeneti jelzés. Ha a 70+ tonnás vasalónak elég a 7 mp, akkor egy autónak bőven sok a 2,5! :)

  Egyébként, ha a sárga nem elég figyelmeztetés, hogy meg kéne állni, akkor a zöld is hiába villog, szerintem.

 • d.nagy

  A vétkes sofőr már rég piroson ment volna át, tehát nem nagyon van miről beszélni. A minap épp a feleségemet basztam le egy tipikus esetben. Fékez, majd meggondol és átmegy a sárga/piroson. Ha már egyszer valaki dönt, ne változtassa meg. Tessék szépen megállni. Minden esetben megoldható. Próbáljátok ki!

Tudod, miért hívják anyósülésnek?

Tudod, hogy az autóban a jobb első ülést miért hívják anyósülésnek? Van néhány teória.

A pesti autósok birkák, itt a fotós bizonyíték

Levelet kaptunk olvasónktól, akit – érthetően – bánt, hogy a pesti autósok nem tanulnak a büntetésekből, és direkt megszegik a szabályokat.

Filmbe illő balesetet videózott egy kamionos

Halálos iramban-i magaslatokat verdes az alábbi baleset, csak az a kár, hogy ez nem egy filmben történt.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

F1: Vettel szerint kamuzik a Mercedes

Sebastian Vettel nem hiszi, hogy a Mercedes tényleg annyira lassú Szocsiban, mint péntek délután mutatták. A ferraris német szerint az időmérőre gyorsak lesznek Hamiltonék.

F1: Ecclestone átvágott minket!

A Maláj Nagydíj igazgatója, Razlan Razali kiosztotta Bernie Ecclestone-t és a Forma-1 új tulajdonosát is.

F1: Vettelék taroltak, a Merci nem bír a Ferrarival

Komoly munka vár a Mercedesre péntek este, ugyanis a Forma-1-es Orosz Nagydíj második szabadedzésén meg sem tudták szorítani az új szocsi körrekordot futó Ferrarit.

Ideje beszélnünk a felnik egyik legfontosabb jellemzőjéről

Gajdán Miklós autóbúvár szakkörének legújabb epizódjában a kerekek felé kalandozunk el. Vaskos téma, ezért az általános ismeretek ismétlése után főképp egy jellemzőre, az ET-számra koncentrálunk.

F1: Hamiltont felzaklatta a lábát elveszítő tini

Lewis Hamiltont nagyon megérintette Billy Monger doningtoni Forma-4-es balesete.

F1: Büntetések felé tart a Ferrari?

Gyanús, hogy a Ferrari nem fogja kihúzni a szezon végéig a szabályok által engedélyezett számú erőforrás-részegységgel.

Újabb adag magyar tűzoltóautó állt forgalomba

Ma 14 új, magyar gyártású tűzoltóautót adtak át a Katasztrófavédelemnek. A járművek értéke megközelíti a kétmilliárd forintot. 

F1: A bőröndjében vitte az alkatrészt a Red Bull-főnök

A Red Bull-főnök Christian Horner Szocsiban elárulta, hogy a saját bőröndjében volt kénytelen alkatrészt vinni Max Verstappen erőforrásához a hétvégére.

Soha nem látott, kedves újítás a rendőrautókban

Játékmackókkal szereli fel az észt rendőrség a járőrautókat, hogy vigaszt nyújtsanak a kisgyerekeknek, akik balesetek vagy más, nagy traumát okozó helyzetek résztvevőivé válnak.

F1: 15 helyes hátrasorolás a McLaren-újoncnak

Kezdődik: a McLarennél már az idény negyedik fordulóján jönnek a motorcserés hátrasorolások, Stoffel Vandoorne az Orosz Nagydíjra 15 pozíciós büntetést kapott.

F1: Alonso azért se bánja, hogy otthagyta a Ferrarit

Fernando Alonso unja már a kérdést, de újra elmondta, hogy akkor sem bánja a Ferraritól való távozást, ha idén bajnoki esélyes az olasz csapat. A McLarennél javult az életminősége.

Tarlós bedurvult, ez lett a bírságkamera sorsa

Tarlós István főpolgármester leszereltette a Bécsi és Szépvölgyi út kereszteződésében felszerelt kamerát.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.