Rémhír az autótolvajok legújabb aljas trükkje

Szerző: Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2015.01.22. 14.45

Megállsz, kiszállsz az autóból és ekkor bukkan fel a tolvaj a semmiből. Beszáll az autódba és elhajt. Nagy sebességgel, gyakorlatilag majdnem rajtad keresztül.

A városi legendák érdekes tulajdonsága, hogy évről-évre új erőre kapnak. Valaki, valahol felfedezi a témát, gatyába rázza, aktualizálja, majd újra útnak indítja. Ilyen sztori a cetlis autólopás is, ami idén januárban főnixmadárként emelkedett fel hamvaiból, és terjed megállíthatatlanul a Facebook üzenőfalakon.


A sokak által megosztott rémtörténet így szól:

“Terjesszétek az autós barátaitoknak!

A múlt héten a közeli Auchan-ban parkoltam. Amikor kihajtottam, észrevettem egy papírt a hátsó szélvédőn. Amikor leszedtem (addigra már haza értem), láttam, hogy az egy benzin blokk volt. Szerencsémre egy barátom már mondta, hogy ne álljak meg (emiatt), mert hogy valaki várhatja, hogy kiszálljak az autómból.

Ez a nőkre és a férfiakra is érvényes. Strasbourg és kelet után, ez a technika már egész Franciaországban elterjedt. Figyeljünk a hátsó szélvédőre tapasztott papírokra! Gépjárműrablások új módszerével állunk szemben! (Ez nem vicc!) Sétálsz a parkolóban, nyitod a kocsidat és beszállsz. Indítasz, rükvercbe teszed a kocsit. Amikor a visszapillantóban hátra nézel, a hátsó szélvédő közepén észreveszel egy papírcetlit. Megállsz, kiszállsz az autóból és ekkor bukkan fel a tolvaj a semmiből. Beszáll az autódba és elhajt. Nagy sebességgel, gyakorlatilag majdnem rajtad keresztül.

Fogadni mernék, hogy a hölgyek a retikülje a kocsiban marad. Így az autótolvajnak az autódon kívül már a címed, a pénzed és a kulcsaid is meg vannak! Házad és személyed nem titok többé! Nagyon jól szervezettek, már több autós járt így pórul!

Amennyiben papírcetlit látsz a hátsó szélvédőre tapadva, zárd be az ajtókat, indíts és menj el onnan! A papírt majd később leszeded. Talán nem árt értesíteni erről a családot, barátaidat, különösen a hölgyeket! Egy retikülben sok fontos irat van. Biztos nem akarod, hogy mindez rossz kezekbe kerüljön!”

Ez a szöveg 2011-ben futotta legutóbbi, sajtót bejáró körét. Akkor a HVG is foglalkozott az üggyel, és megkérdezték az Országos Rendőr-főkapitányságot, de a magyar egyenruhások még nem hallottak a módszerről, a módszerre utaló bejelentést nem tettek az országban. A városi legendákkal foglalkozó Snopes.com szerint a figyelmeztetés 2004 óta járja Amerikát. Szerintük nem elképzelhetetlen, hogy egy-egy ilyen lopás tényleg megtörtént, de ily módon elkövetett bűncselekmények hullámáról biztosan nem lehet beszélni. 

A téma kutatása közben előkerült egy videó, ami véleményünk szerint előre megrendezett jelenetet mutat be, bár az is lehet, hogy valóban a trükkös autólopást rögzítette.

Miért terjed futótűzként?

A sztori hétköznapi tálalása gerjeszti a megosztási kényszert. Mindenki bele tudja élni magát a helyzetbe, és szeretne segíteni, továbbadni a tudást. Valamint a leírt eset körülményei is segítik az érzelmi azonosulást, hiszen itt a tulajdonos jelenlétében, a saját testi épségét veszélyeztetve történik a rablás, ezért még felháborítóbb az egész, mintha az autó egyszer csak eltűnne a parkolóból.

Pont az utóbbi körülmény miatt ritka ez a módszer.
A tulajdonos jelenléte mindig nagy rizikó, miért rabolna autót valaki az Auchan parkolóban, ha ezernyi, utcán pihenő prédából választhatja ki a megfelelőt.

Készüljünk fel a valós veszélyre!

Ettől a módszertől tehát nem kell tartanunk, de ezerféle tolvaj trükk van még, ami kevésbé látványos, és sokkal kevesebb megosztást generál. Ebben a cikkben összegyűjtöttük az autótolvajok elleni védekezés leghatásosabb formáit, az olcsó kormányzártól egészen a profi elektronikus nyomkövető rendszerig.

Tudod melyik autókat lopják leginkább a tolvajok? Kattints a képre a Vezess.hu listájáért!

Rémhír az autótolvajok legújabb aljas trükkje 1

Kommentek

 • bundaska1001

  Ha idáig nem is csinálták a le írt módon,most már meg van a tipp !!!

 • Levrone

  1. Bármit látok hátul, csak azért soha nem szállok ki, ha már beültem. Vagy még beszállás és indítás előtt, vagy majd később szedem le. Egy kis pöcs fecni miatt nem fogok kimászni megint, soha nem is tettem.

  2. A kocsikártya MINDIG a zsebemben van, soha nem dugom be az olvasóba, szóval tőlem akár el is hajthat, párszáz méter után úgyis vége a dalnak, legalábbis a tolvaj részére… :D

 • NaSándor

  Az autólopás nagy üzlet a biztosítóknak, különben közel nullára lehetne csökkenteni. Az autót feltörőnek tíz év fegyházat, az orgazdának a dupláját adni és aprobléma megoldódna.

 • Kempelen

  Mitől nagy üzlet a biztosítóknak az autólopás?????

34 évet vezetett jogosítvány nélkül a magyar férfi

Próbálkozott a vizsgával, végül nem jött össze, így 34 évig vezetett jogsi nélkül, most kapták el a rendőrök.

F1: Az év végéig meglesz Rosberg utódja?

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, nem akarják sokáig húzni a váratlanul visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg utódjának kiválasztását.

Önvezető autóban gondolkozik az Apple

Komolyan gondolkozik az önvezető autó fejlesztésén az Apple, de ehhez a hatóságok és a többi fejlesztő segítsége is szükséges lesz.

F1: Valaki óriási ajándékot kapott Rosbergtől

A Red Bull-os Daniel Ricciardo szerint Nico Rosberg a visszavonulással valamelyik pilótának nagyon szép karácsonyi adott – nem valószínű, hogy az ausztrál lesz az.

Elektromos buszt álmodott meg a Škodák tervezője

A Czechbus kiállításon megtekintettük a csehek legújabb büszkeségét, melyet az a férfi tervezett, aki korábban Škoda buszokat is megálmodott.

F1: Rosberg vállalná Hamilton oktatását

Lewis Hamilton azt tervezi, hogy még 10 évig marad a Mercedesnél, és később már németül szólhat a márka hazai szurkolóihoz. A visszavonuló Nico Rosberg vállalná a nyelvtanári szerepet.

Csak egy darab készült ebből a Ferrariból

Dr. Rick Workman nem szeretett volna olyan Ferrarit, amilyen bárkinek lehet, inkább felkérte az olasz gyártót, hogy építsenek egyet csakis neki.

Jelentősen drágulhat az üzemanyagok ára

Akár 10 forinttal is drágulhat az üzemanyagok ára a jövő héten a piaci változások alapján.

Új 5-ös BMW – Káprázat és parasztvakítás

Ne higgyétek, hogy a gazdagok élete csupa játék és mese! A Harman Kardon vagy Bowers & Wilkins hifi csak az egyik kérdés, amit a G30 kódú új BMW 5 kapcsán el kell dönteni.

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Pár hete írutunk arról a sokak szerint nem egyértelmű forgalmi helyzetről, ahol csak úgy hullottak az 50 ezres büntetések. Mára változott a helyzet.

Rosberg autójában Wehrlein: Köszi, Nico!

Nem dőlt még el a visszavonuló Nico Rosberg helyének sorsa. Az egyik legesélyesebb versenyző azonban olyan fotót posztolt, amin a világbajnok autójában ülve látható.

F1: A fél mezőny bejelentkezett a Mercedesnél

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, óriási az érdeklődés Nico Rosberg megüresedett helye iránt, mégsem lesz könnyű betölteni a bajnoki ülést.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.