Ezt a bringás balesetet lehetetlen elsőre felfogni

Szerző: Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2015.01.22. 13.15

Ha többször nézed meg, akkor is nehéz felfogni, hogyan történt ez a kerékpáros ütközés. A lány állva maradt, a bringa elrepült.

Ha többször nézed meg, akkor is nehéz felfogni, hogyan történt ez a kerékpáros ütközés. A lány állva maradt, a bringa elrepült. Tipikusan olyan eset, ahol túl gyorsan történnek a dolgok, és maguk a résztvevők sem tudatosan cselekednek.

Hozzá kell tenni, hogy az autós volt a ludas, a tilos jelzés ellenére hajtott át a zebrán, ráadásul nem is túl lassan, ha az orrával kapja el a kerékpáros hölgyet, sokkal komolyabb következményei lehettek volna a balesetnek.

Kommentek

 • Zside

  Ez tényleg hihetetlen :) Gondolom nagyba hozzájárult hogy női bicikli volt és mondjuk a bal pedálnak is a felső állásba kellet lennie hogy esélye legyen így megúszni ezt a balesetet.Na ezt rekonstruálják az Állítólag(Mythbusters) című műsorba :D :D
  Egyébként annak ellenére hogy elég nagy erővel csapódott a sárga autónak a bicikli nem sokat foglalkozott vele a tulaj de az is lehet csak elment megfordulni hogy ne tartsa fel feleslegesen a forgalmat…

 • mini73

  Szerintem a Hölgy a bicajt tolja, mégpedig a bal oldalán. Ezért csapja ki a kezéből. És ha jobban megfigyeled látni hogy valami világos szatyrot vagy dobozt visz. Amikor már csak bicaj nélkül áll akkor meg a fekete nadrágja látszik.

  -szerintem-

 • Hanyes

  Kedves cikk szerző! Meg kellene nézni még egyszer a felvételt. A kamerás autó felvételén látszik, hogy az autóknak zöld a lámpa, csak azért nem mennek, mert a kocsisor a zebra túloldalán áll, és ők a hazai gyakorlattól eltérően nem állnak rá a zebrára. Hasonló helyzetben általában a szembejövőknek is szabad jelzés van, ezért nem is számított az autós tiloson átmenő kerékpárosra. Az ütköző autós mögött következő is csak azért állt meg, mert a zebrán volt még a kerékpár, nem a tilos jelzés miatt. A kamerás autó indulásakor látni, hogy sárgára, majd pirosra vált a lámpa, a szélső sávban meg is áll az autó, jobbról pedig elindul egy gyalogos, mert akkor lett nekik zöld a lámpa. A kerékpáros hölgy örülhet, hogy ennyivel megúszta, remélhetőleg ezután nem csak akkor néz körül úttesten való áthaladás előtt, ha tilos jelzést kap, hanem mindig.

 • Zside

  Nekem gyorsnak tűnik ahoz hogy tolja a biciklit meg mintha tekerő mozgást is felfedezni vélnék de lehet te látod jól és a lényegen nem változtat hogy nagyon nagy mázlija volt a hölgynek :) És valóban a a tilosba tekert(tolta) át.

 • jimmy49

  A csaj sem tartotta be a KRESZ szabályait, ugyanis nem tolta, hanem fenn ült a biciklin. Ha valaki nem látja, az kockázza ki.

 • kisfero

  Tisztelt kommüntelők ismét elsiklanak néhány érdekes tény felett. Nem tudom tényleg tilos volt-e a bringásnak: Ha a jobb oldali, menetirány szerinti sávot nézzük látjuk, hogy az autók valóban állnak. 0:30-kor a lámpa át vált szerintem előbb sárgára azután pirosra. Az autók ekkor indulnak el addig amíg meg nem jelenik egy gyalogos, ekkor ismét megállnak. Valamint nem tudom észre vette-e valaki, hogy a zebra szélén biciklis út van. Ez a gyalogos mellett tisztán látszik. És ezen bizony lehet ám bringával is áttekerni.

 • Hanyes

  kisfero: az autók nem a gyalogos miatt állnak meg, hanem mert piros lámpát kapnak, a gyalogos utána indul el, mert neki akkor zöld. Lehet, hogy a zebra mellett kerékpáros sáv van, viszont tisztán látni, hogy a hölgy a zebrán halad. Az ütközéskor az autósoknak zöld jelzés van(a jobb szélső lámpa világít), csak a feltorlódott kocsik miatt nem tudnak továbbhaladni a szabad jelzés ellenére, ilyenkor pedig nem szokott a keresztirányú gyalogos/kerékpáros forgalomnak is zöld jelzése lenni. Vagyis a hölgy duplán vétett, tilosban és a zebrán akart átmenni.

 • kisfero

  Arra utaltam,hogy az autók a piros jelzés ellenére indultak el. Tudtommal, ha porosat kapnak állniuk kell. Akkor mit várjunk szegény nyominger bringástól? A bicajos átmehetett a zebra szélén, ill. a bringás út szélén is. Ebből a szögből nem nagyon látni.

 • masterp

  most vagy én vagyok hülye, vagy mindenki más :D De 0.28-kor nem zöldre vált a lámpa szerintem, hanem pirosra…addig meg azért nem mennek a kocsik, mert nem tudnak hova menni egyszerűen, mivel dugó van..páran megindulnak a sárgánál még, amikor látják, hogy a feltorlódott kocsitömeg megindul kicsit előttük, de utána a jobb legszélső sávban látni, h megáll egy sötét szuzukis féle…a gyalogos csak ezután indul el, vélhetően már zöld jelzésre (ez egyértelműsíti, h piroson tekert a biciklis csaj)…ez lenne a logikus, hisz a gyalogos nem indulna meg, ha piros lenne (0.35-nél látni, h már ott áll egy ideje).
  Nem látok biciklis utat a zebra mellett, van itt aki beképzelte még azt is oda, bár teljesen irreleváns, mert piroson akkor sem hajthat át, ha biciklis út van ott.
  Szóval hozzá kellene tenni és javítani a cikket, hogy nem, nem az autós volt a ludas, hanem a figyelmetlen biciklis (megint…).

 • Khata76

  Mázlija volt a csajnak! De szerintem is ő volt a szabálytalan. Mellesleg én is sokat kerékpározom, zebrán is, de oda szoktam figyelni nagyon, mert ha elüt egy autó, akkor az kissé sérül, én viszont baromira, és ha a kórházban fekszem majd, nem fog vígasztalni az sem, hogy én szabályosan közlekedtem. Ezt hívják defenzív közlekedési technikának.

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

F1: Elcsábítják a Mercedes nagyágyúját?

Brit sajtóértesülések szerint fennáll a lehetősége, hogy a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe az egyik rivális csapathoz igazoljon.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

F1: Rosberg ennyi milliárdról mondott le önként

Nico Rosberg nagyon sok pénzről mondott le önként és dalolva a visszavonulással.

F1: A Williams hibákat vár az újonctól

A Williamsnél fel vannak készülve rá, hogy a jövőre bemutatkozó 18 éves versenyzőjük, Lance Stroll bukdácsol majd a Forma-1-ben.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Ennyivel lesz gyorsabb az F1 jövőre

Valtteri Bottas, a Williams pilótája szerint a 2017-es autókkal kettő-öt másodperccel javulhatnak a köridők az idei szezonhoz képest. Max Verstappen nagyobb fizikai megterhelést vár.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.