Elmebeteg gyorshajtás közúton

Srácok, miért vicces az életveszélyes tempó?

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.01.20. 15.36

Nem jó ötlet ilyen népszerűségre játszani. Csak rossz vége lehet annak, ahogy ezek a srácok közúton csapatják az aputól kölcsönkért verdáikkal.

Nem jó ötlet ilyen népszerűségre játszani. Csak rossz vége lehet annak, ahogy ezek a srácok közúton csapatják az aputól kölcsönkért verdáikkal.

Emlékeztek még a Prága környékén száguldozó BMW M5-re? Nos, ugyanez a banda újabb videóval rukkolt elő. A V10-es bajornak akadt két játszótársa, egy Ford Focus RS, és egy Porsche 911-es.

Csodás trió, akik úgy száguldoznak a cseh közutakon, mintha csak a monitor előtt, egy számítógépes játék előtt ülnének. A recept ugyanaz, törvényen kívüliként zúznak, és közben röhögcsélnek, mint tizenéves kamasz, aki először látja Justin Biebert félmeztelenül. De hát mit is várhatunk tőlük? A belső kamerás felvételen látszik, hogy tényleg pelyhes állú suhancok játsszák Hazárd megye lordjait.


Reméljük akad a környezetükben olyan, idősebb rokon, barát, ellenség, aki a fejükbe veri, mennyire veszélyes, elítélendő amit csinálnak. Tilos, és nem csak a KRESZ szerint, ettől a fajta vezetéstől minden józan érzésű autórajongó berzenkedik.

Mert nem kell vezetéstechnikai szakértőnek lenni ahhoz, hogy tudjuk, túl sok rajtunk kívül álló tényező, veszélyforrás leselkedik ránk a közutakon. Bármikor történhet egy komoly, halálos baleset, elég csak a tegnap világjáró körutat befutó, M7-esen hamukupaccá égő Lamborghini Huracán esetére gondolni. 

Reméljük, a következő hírben már a cseh rendőrség intézkedéséről tudunk beszámolni, akik a feltöltött felvételek alapján felelősségre vonják az életveszélyes tempóval unalmat űző fiatalokat.

Kommentek

 • hova

  Én inkább úgí fogalmaznék: elmebetegek, akik a filmen vezetnek!! Sajnos nálunk is van belőlük bőven!!!

 • tbiudrl

  A videón felismerhetőeknek kiosztani az adható maximumot, letöltendőre, majd vádalkut ajánlani, hogy nevenként egy évvel csökkenthetik a büntetést. Egyből kiderülne, mennyire összetartó, tökös gyerekek!

 • Vorserie

  “Bármikor történhet egy komoly, halálos baleset, elég csak a tegnap világjáró körutat befutó, M7-esen hamukupaccá égő Lamborghini Huracán esetére gondolni. ”

  Kinek okozott balesetet magán kívül a Lambos tulaj és utasa?Senkinek!
  Ki halt meg? Senki!

  Néha az az érzésem,hogy itt nem csak egy két hozzászólónak de a vezess szrekesztőinek is komoly kisebbségi komplexusa van amit komoly irigység is tetéz.

  Tényleg ennyire fáj ha valakinek van egy bivalyerős kocsija és rá mer lépni a gázpedálra?
  Persze ezek néha tényleg ökör módon mennek de legalább nem 216-os Roverrel meg tyuning ladával akarnak 120-nál előzni.

  Ha engem hasonló autók akarnak előzni akkor két dolgot teszek kapásból,lehúzom az ablakot,hogy halljam és kihúzódok az út szélére.

  Ha a következő kanyarban elszáll akkor így járt,legalább nekem szerzett némi örömöt.

  De most komolyan lakott területen tényleg nagyon nagy butaság gyorsan hajtani mert tényleg bármikor megtörténhet a baj de azon kívül aki tud meg akar az had menjen.
  Jobban veszélyeztet ha az 1.2es G Atrával akar 110-nél megelőzni mintha ezek közül bármelyikkel.

  Ettől függetlenül egyetértek a többséggel és nem hinném,hogy ez követendő példa lenne de aki azt mondja hogy meg tudná állni hogy ilyen autókkal ne nyomja meg lakott teületen kívül az ne irogasson ide és ne szekerkesszen autós cikket mert az nem igazi autóbuzi.

  Ez az én véleményem!Nyugodtan moderálhatjátok ha sért valakit.

 • kraft

  Ott kicsit jobb utak vannak, mint itt, ha igy lehet csapatni anélkűl, hogy eldobna az út….

 • Vorserie

  A másik,ha tényleg ennyire rossz dolgo meg még fáj is egy két embernek akkor miért ilyenekből meritetek ihletet minden második cikkhez?

  Miért csak a szabályszegőkből,balesetokozókból tudtok hírt cikket csinálni?

  Miért nem nyomjátok be néha hogy ki milyen jól nyomja pályanapon vagy milyen frankón vezetnek versenypilóták,vagy milyen jó egy gyorsulási verseny hangulata stb. stb. stb…..történnek a világban jó dolgok is,még autóbuzi berkeken belül is,csak nálatok ez valahogy gyakran kimarad.
  Nem mondom ,hogy mindig mert szoktatok pozitívumot is írni csak nagyon ritkán…

 • hova

  Vorserie:::”Ha a következ? kanyarban elszáll akkor így járt,legalább nekem szerzett némi örömöt.”””
  Szerintem ezt te sem gondolod komolyan, csak az első “hullám” hozta ki belőled. Abban igazad van, hogy aki nem próbálta, az megteszi ha olyan autó van alatta, de annak is van helye és ideje!! Ezek a srácok senkire nincsenek tekintettel- rád sem!!

 • menőmanó

  Vorserie

  Szerintem sejted, hogy inkább a száguldozás mint a normál haladás pártján állok, de azért azt meg kell jegyezzem, hogy nem igazán értek veled egyet.
  A lambós csak azért nem ölt vagy nyomorított meg senkit, mert szerencsére nem volt útban senki.
  Ezek a srácok is az autó teljesítményénél fogva már szinte egy olyan dimenzióban mozognak, ami a többi autós számára abnormális. Egyszerűen nem számolnak vele. Mivel nagyon határon autóznak, így egy kisebb hiba is komoly problémát okozhat és ha pl. te vagy a közelben, akkor már egyből más szemszögből néznéd a dolgokat. Ne felejtsük el ezek közúton vannak ahol bárhol bármikor jöhet valaki szemben pont akkor amikor átsodródik egy kicsit a másik sávba. Szóval baromi veszélyes.
  Én ezért szoktam írni, hogy szerintem egy 200-250 lovas autó bőven elég a közutakra, mert az még talán nem nyújt annyira abnormális lehetőségeket, mint egy 400-500 lovas.

 • Vorserie

  Manó!

  De nálad nem fordul elő hogy a határon autózol?
  Nem fordul elő hogy éppen kijőhetéd eléd valaki egy rossz pillanatban?
  Vagy hogy pont nem jól mérted fel a szembejövő sebességét előzés előtt mert mondjuk épp ő is 160-al jön?
  Dehogynem!
  Csak nem mindegy hogy egy 75 lovas családi verdával kell 110-ről gyorsítanod vagy fékezned vagy egy gyári 500 lóerőssel.

  Én meg pont ezért írtam neked régebben is hogy egy 5-600 lóerős autót te nem keregtsz meg a TS-el országúton mert más dimenzió ahogy írtad is.
  De persze,nem szabad ezt csinálni de ha valaki csinálja inkább ilyenekkel tegye mint olyan szakadt négykerekű rozsdabogly

 • svw

  1. A közút az közút.
  2. A szarrágás az amikor megteheted de nem mész el pályanapra, nem béreltek ki pályát.
  3. Ezeket ha karamboloznának hagynám exitálni.
  4. Az egyre gyakrabban megjelenő ilyen videók tükrözik a társadalmi morált.
  U.i.: Rabócsiring
  Autó napijegy nagypályára (csak “bukócsöves autóval”) 12.000 Ft ..”szarevésről ennyit” bocsánat a csúnya szavakért.

 • apukád

  Ezek a srácok tudnak vezetni. Senkit nem szorítottak le és nem veszélyeztettek – hacsak magát a sebességet nem tekintjük annak. Egy autós elé vágott be előzés közben egyikük, jóllehet, ha az autós tartotta volna a követési távot, nem kellett volna fékeznie. Ráfutásos baleset több van, mint ilyen csínytevésből adódó. Határ közeli fékezést egyet láttam. A határtól pedig elég távol autóztak. Számtalan példát lehet látni arra, hogy korrektül és pontos mértékben bántak a kocsikkal, még akkor is, amikor pl a kanyarban a “szabályosan közlekedő” lakóautót kerülték ki, majdnem padkán, hisz az szabályosan átlógott a szemközti sávba a biztonságos 30km/h sebességnél. Mi pedig irígykedünk kicsit, hogy nekünk nem volt ilyen idősen ilyen autónk és próbáltuk ezt csinálni Ladákkal. :-)

 • Vorserie

  Hoppá-hoppá….

  Örülök ,hogy nem csak én látom így.

 • superbv6

  Tényleg nem most vezetnek először…de a legprofibbak is hibáznak és ha az közúton történik akkor akkor ott más is kapni fog.Gondolom srácoknak pályabérletre már nem futja…
  Nem adok többet max még 2 videót és azon már az láthatjuk ahogy kanalazzák össze az darabjaikat:))

 • Atex13

  Soha nem szabad így vezetni… a Porsche-s többször is olyan helyzetbe került hogy ott valami másvilági erő mentette meg. :/ Nem normálisak. Néha tényleg jó egy kicsit odalépni neki, de csak ha 100%-os a biztonság, de persze benne van az is hogy a halálon kívül semmi más nem biztos.

 • menõmanó

  Atex13

  Szerintem te nagyon messze vagy ettől a világtól, de valószínűleg ez nem is baj.
  Csak, hogy tudd a Porsche sofőrjét nem hogy többször, de egyszer sem mentette meg semmi.
  Olyan, hogy 100% biztonság nem létezik, főleg nem gyorshajtásnál.
  Az ember bízhat magában, mert anélkül ilyet nem szabad csinálni, de rajtunk kívül rengeteg más is befolyásolhatja a végkimenetelét a dolgoknak.

 • menõmanó

  Vorserie

  “?rültek” mindig voltak és lesznek. :)
  Az viszont vicces, hogy engem szoktál vegzálni a kicsit hasonló vezetési stílusom miatt, holott itt ezzel egyetértesz. :)

 • Vorserie

  Mert ezek nem Toyota Corollával nyomják! ;)

  Most genyó vagyok?! :D

 • menõmanó

  Vorserie

  Hát éppen ez az.
  Ezért sokkal veszélyesebbek, mert nagyobb sebességre képesek.
  Ez kb. a kedvenc mondásomhoz hasonlatos:
  Az összkerékhajtás azért “veszélyes”, mert nagyobb sebességgel lehet vele elszállni a kanyarban. :)

Ez az autózás jövője. Kipróbáltuk!

Az új Smart, abból is főleg az elektromos változat autóbuzi szemmel egy érdektelen kis izé. Ugyanakkor ez a kocsika az európai nagyvárosi közlekedés közeljövőjének meghatározó eleme, az utcákat elárasztó igazi slágertermék lehet.

Lemondott a világ egyik legbefolyásosabb autóipari vezetője

Carlos Ghosn a Renault-fúzió óta vezeti a Nissant, de áprilistól másnak adja át helyét a japán vállalat vezérigazgatói posztján.

F1: Durva, mennyit változtak hátulról az autók

Remekül mutatja a 2017-es autók másmilyenségét két fotó.

Alfa Stelvio: SUV, ami sportkocsinak képzeli magát

Még a hivatalos menetpróba előtt vezethettük az Alfa új szabadidőautóját. Kapaszkodhat a konkurencia!

F1: A Force India visszaszólt a Renault-nak

Még el sem kezdődött a 2017-es szezon, de máris kialakult egy kisebb vita a Renault és a Force India között.

F1: Nézd meg Hamilton új sisakját!

A mercedeses Lewis Hamilton 2017-ben a szurkolóktól kért sisakfestési terveket, most pedig kihirdette a győztes művet. Ebben versenyez idén a háromszoros világbajnok.

F1: A Red Bull szerint több pénz jár a nagyoknak

A Red Bull sportigazgatója, Dr. Helmut Marko szerint a nagyobb csapatok több pénzt érdemelnek, mert többet is adnak a Forma-1-nek.

Hirdetőtáblát vett a hátára a legújabb Forma-1-es

Szerda délután a Silverstone-ban a Force India is lerántotta a leplet 2017-es Forma-1-es modelljéről. Szerencse, hogy a VJM10-es nem szépségversenyen indul.

Logan MCV Stepway: terepkombi a Daciától

A Sandero, a Dokker és a Lodgy után egy igazi terepkombival bővült a Dacia Stepway életmódcsaládja.

F1: Így ismerhetjük fel idén Ricciardót

Max Verstappen után a Red Bull másik pilótája, Daniel Ricciardo is megmutatta 2017-es sisakdizájnját.

Itt az új Suzuki Wagon R

Két kivitelben mutatta be új törpeautóit a Suzuki. A japán piac legtakarékosabb mikroegyterűi automata vészfékrendszerrel és távfényaktiválással érkeztek a piacra.

F1: Bottas szigorú szabályokra számít

Valtteri Bottas úgy véli, a korábbi évek történései után a Mercedesnél szigorú szabályai lesznek a csapattársak közötti versenynek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.