Ha Rolls-tulajjal packázol, annak rossz vége lesz

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2015.01.10. 10.45

Egy valamiben hibázott a mezei autós, nem engedte be a luxusautót a sávjába. Hiba volt, mert nem egy 60 kilós hosszútávfutó ült a volánnál.

Tudod mi az egyik legrosszabb dolog, amit életed során elkövethetsz? Ha nem engeded be a luxus netovábbját a sávodba, mikor az át akar sorolni. És tudod miért? Mert a Rolls-Royce Wraith volánja mögött általában nem egy 60 kilós hosszútávfutó csücsül, legalábbis Oroszországban biztosan nem.
Vajon mi történt, miután elvágták a felvételt?
2014-ben volt szerencsénk a  főúri kupéhoz, ami a Ghost technikájával készül, tébolyító a teljesítménye és csillagászati az ára. Ha kíváncsi vagy a Vezess.hu Rolls-Royce Wraith tesztjére, kattints a képre! Igen, egy vastelepre is elvittük, hogy lássuk, mennyit adnának érte.

Ha Rolls-tulajjal packázol, annak rossz vége lesz 1

Kommentek

 • Funkyman

  Egyszer nekem is kiszállt emberkedni egy hasonló méretű lény egy E39-ből. Hátratolattam, adtam pár gázfröccsöt, és mutattam, hogy jöjjön csak.

  Lehet akár Nyikolaj Valujev is, a 1,5 tonnás kocsi erősebb lesz nála.

 • hova

  Egy drága luxusautónak semmivel sincs több joga a közúton, mint pl. egy trabantnak, ennek ellenére-ahogy a felvétel is mutatja, előjogokat akar szerezni. Múlt héten a fővárosban egy beteg 7 éves gyermekemet kellett a suliból hazavinni, ezért várakoztam-nem szabálytalanul egy egyirányú utca job oldalán. Minden autó elment mellettem szó nélkül, de egy MXM-030-as fekete bmw megállt és a kb. 20-24 éves vezető fennkölt kézmozdulatokkal mutogatott, hogy NEM NAGYON FÉR EL.Intettem kiszállás közben, hogy zívesen meghallgatotm, de meggondolta magát és inkább gázfröccsel eltűnt-kb. 60-70 km-s sebességgel, ahol a maxim. seb. 30 Km/h volt. Ilyen a vezetők egy része, szerencsére a kisebbik.

 • menőmanó

  Nem tűnik különösen nagy darabnak, főleg, hogy nem is látszik igazán.
  Mindig mosolygok azokon, akik attól érzik magukat erősnek, hogy van rajtuk felesleg bőven. :)

 • stulucc

  “tébolyító a teljesítménye és csillagászati az ára” és elképesztően ocsmány

 • Vorserie

  Sok észre vall hogy pont a szeme fényével egy száz millás Rolls-al próbál meg teke golyózni az úton.
  Kíváncsi lennék,hogy egy Range Rover vagy egy FH12-es előtt is ilyen bátran keresztbe vágná e a gépet?! :)

  Menőmanó!

  Bud Spenceren is volt felesleg mégis mindenkit kiütött! ;)
  Én azokat mosolygom meg akik azt hiszik attól erősek ha minden nap lemennek a konditerembe emelgetni a nyolcvan kilókat de amikor költözködni kell a mosógép megfogásánál vagy egy komolyabb kocsmai balhénál mindig az utolsók a sorban. :)

  Az,hogy ki az erősebb fejben dől el! ;)

 • Levrone

  Ez a csávó a vállai alapján abszolúte átlagos, maximum böndőben lehet nagy, de azzal nem sokat ér. Igaz, a golyót felfogja a zsír, ez tény, szóval van haszna… :D

 • menőmanó

  Vorserie

  Mondjuk vannak fokozatok, de aki csak hülye és nem neki áll feljebb azt nem szoktam csesztetni. Aki viszont a hülyesége mellé még nagy arccal is rendelkezik, az már nálam is kiveri a biztosítékot.
  Egyébként ki vagy te valami utcai harcos, hogy ilyen magabiztos vagy?
  Másrészt honnan tudod milyen fazonok írkálnak ide? :)

 • Norbi50

  Vorserie

  Addig jár a korsó a kutra…
  Mellém probalnal meg beallni piros lámpánál és magyarázni…
  Vannak meglepetéseim… :-)

 • Vorserie

  Norbi!

  Látod pont a magadfajta barmok miatt ilyen szar a közlekedés!
  Ha bejössz elém körülnézés nélkül ökör módon és rád dudálok de te nem reagálsz akkor ha megkérdezem tőled személyesen,hogy mi volt a gond mi volt a probléma azt miért kell mindjárt baromként kezelni?
  Szerinted az a megoldás ha valami konfliktus helyzet alakul ki valamelyikünk hibájából hogy elfordítjuk a fejünket?!Mert szerintem az ha tisztázzuk!

  Menőmanó!

  Nem tudom milyen alakok írogatnak ide ahogy te sem tudod illetve ahogy azok és te sem tudjátok hogy én kmilyen alak vagyok.
  De Norbi is biztos meglepődne ha kivenném a kisfejszét a kocsimból a piroslámpánál…az meglepetés lenne?!

  Na mindegy ennyi elég volt mára.

  Viszont ez a Rollsos tényleg nagy barom ha ezzel akar letolni mindenkit.

 • Vorserie

  Menőmanó!

  Egyébként a tapasztalatom és a számok miatt vagyok ilyen magabiztos!

  Évente kb 15 alkalommal kell kiszállnom a kocsiból közúti konfliktus miatt,ebből 13 alkalommal a másik fél nem ,hogy nem képes elmondani a véleményét még csak le sem meri húzni az ablakot.

  A maradék kettő vagy normális vagy bunyózni akar!

  De nálam ez felfogás kérdése.

  Remélem,hogy ti Norbival a maradék kettőbe tartoztok még ha erőszakkal is akarjátok megoldani a helyzeteket.

  Egyébként ti,hogy oldanátok meg ezt a helyzetet a ruszkival?

  Én biztos nem hajtanék tovább felhúzott ablakkal,és nem ,nem vagyok utcai harcos de az ember mindig álljon ki magáért a becsületéért és a családjáért!(Persze ahogy írtad vannak fokozatok,nyilván nem nyíratnám ki magam egy tilosban parkolási vagy egy sávváltási konfliktus miatt.)

  Apropó….mi ez az orrbetöréses sztori amit Kempelen haverod emleget?

  Igaz vagy hamis? :D

 • Vorserie

  Ja ha akarod megírhatod privátban is,szívesen várom! :)

 • menőmanó

  Vorserie

  Én a stílusomból adódóan (előzgető, helyezkedő) néha (évente 2-3-szor) felhúzok egyeseket, de nem sokan szállnak ki a kocsiból. Ha valaki kiszáll, akkor én is, mert nem szeretek hátrányból indulni, ha elfajulnának a dolgok. Aztán eddig még mindig visszaülünk egy kis szópárbaj után. Kevesen akarnak belemenni egy erősen kétesélyes verekedésbe.
  Ha valaki nekem okoz gondot, akkor az előbb leírtak alapján járok el.
  Esztelen kempelen nevéhez hűen írogatja a hülyeségeit, aminek szerencsére semmi alapja nincs. Szerintem pont rád gondolhatott, hogy beverted az orrom, vagy esetleg nevezessverőre. :)
  Szerintem, ha valakire rádudálsz a hülyesége miatt és nem virtuskodik az épp elég. Minek még utána csesztetni is. A legtöbben kerülik a konfliktust, ezért nem akarnak veled kommunikálni. Egyébként mit akarnál megvitatni, hogy legközelebb ne csináljon ilyet? Jobban figyeljen? Ne pofátlankodjon? Szerintem nem sok értelme lenne.

 • Vorserie

  Szerintem lenne értelme mert sokan nem is gondolják,hogy hülyeséget csináltak, vagy hogy veszélyhezetet teremtenek.

  De ki ki hogy oldja meg…:)

 • menőmanó

  Vorserie

  Hát, aki már azt sem veszi észre, attól már nem sokat várhatsz. :)
  A megbeszélés, lehet annyit érne mint halottnak a csók. ;)

 • Vorserie

  De mégis többet ér mintha saját kis tudatában hagyom,miszerint ő tökéletesen vezet.

 • menőmanó

  Vorserie

  Egyébként nagyon különböző az emberek ingerküszöbe.
  Valakit már az is fölbosszant ill. megijeszt amit pl. más fel sem vesz. Ez függ a tapasztalattól is. Aki keveset vezet az jobban ijedezik és nincs hozzászokva egyes dolgokhoz. Nyilván vannak fokozatok.
  Az országúton pl. előzés közben van aki már akkor villog amikor még kb.200 m-re vagyok tőle szemben visszatérés előtt. Nem kedvelem az ilyen balfék sofőröket. :)

  Engem meg a tököléssel, lődörgéssel és a másik semmibevevésével tudnak felbosszantani.
  Nekem is volt már olyan, hogy szinte azonos sebességgel haladnak a kétsávos úton egymás mellett lakott területen. Amikor a legkisebb hézag volt elslisszoltam a kettő között és nem érdekelt, hogy mit gondolnak.
  Aki meg a belső sávban lassabban halad mint a megengedett (Szentendrei út) és ezzel feltart mindenkit jobbról leelőzve simán ráhúzom a kormányt. Persze kiszámítom, hogy ne legyen probléma, de így talán érzékeli, hogy nem így kéne haladnia. Volt már aki utánam jött és volt egy kis konfliktus, de nem izgat. :)

 • Vorserie

  Van igazság abban amit írsz! :)

 • sforisek

  Nem szamit hogy egy RR.-ban vagy egy Trabantban ul egy bunko aki pofatlanul akar besorolni az elsobbseggel rendelkezo auto ele. Ha nem eroszakos en beengedem de ha csak behuz elem akkor azert sem engedem be.
  A nagy durung “konyhakredencek” ellen pedig tartani kell a kocsiban egy paprika sprayt, amivel bizonyithatom az igazamat.
  Kulonben ha az illetonek van egy ilyen tokeletes videofelvetele, a rendorseg ez alapjan bevonhatna a durung jogositvanyat.

 • Norbi50

  Menömanó

  Erre a jobbról előzök, majd visszarántom rá a kormányt példádra reagálnék.
  Gondolom azért azzal tisztában vagy, hogy ez balkán stílus. Még ha igazad is van, és meg is értem a jogos felháborodásodat, azért a bosszúállás ezen módja nem mindig kifizetődő (most leszámítva azt az esetet, hogy kifogsz egy f.szt, aki utánad jön és piros lámpánál még jól arcon is vág)
  Ne hidd azt, hogy megváltoztatod azt a sofőrt ezzel. De jobbat mondok: kifogsz egy olyan hülyét, aki nem képes lereagálni a mozdulatod és beléd jön. Mit gondolsz ki lesz a hunyó a biztosítónál ?! Javarészt te, mert nem tartottad be a követési távolságot, a közlekedést veszélyeztetve vezettél stb, hülye dumák…
  Ugyanez a ráfékezésnél. Szép dolog, csak épp ha olyan vén, vagy gyökér, hogy belédszáll, akkor mindjárt malus fokozatba lépsz…
  Mindegy. Én ezt az arcoskodást nem szeretem a közlekedésben, se így, se úgy ahogy ez a vorserie nevű gyerek csinálja. Mit gondol ?! A prédikálásával bárkit is megváltoztat ? Az is addig fog kiugrálni a kocsiból, ameddig emberére nem talál, aki jól pofánvágja. Nem kérdez, csak üt. Kocsiból kiszállni piros lámpánál az igenis fenyegetőzés.
  Én ha felb.sznak, akkor villogok, dudálok, jól megnézem magamnak, esetleg bemutatok, de az, hogy veszélyeztessem magam és őt is egy baromság miatt…

  Tudod miből tanulnak az emberek ?! Az anyagi károkból és pénzbírságból… Ez az egyetlen, ami sokakat megrettent. Nem az óbégatás és észosztás.

 • menőmanó

  Norbi50

  Szerintem egy kicsit félre érted a helyzetet.
  Annyira nem húzom rá, hogy fékeznie kelljen csak annyira, hogy érzékelje, közelebb vagyok mint normál esetben. Én sem akarom meghúzni az autómat. Mint írtam volt aki utánam jött, de nem volt bunyó. :)
  A befékezést elítélem és nem is szoktam alkalmazni. Az valóban balesetveszélyes.

 • Vorserie

  Norbi!

  Bizony te csak pont ennyit tudsz csinálni:

  -“villogok, dudálok, jól megnézem magamnak, esetleg bemutatok,”

  Ez sokkal jobb módszer mint,hogy megkrédezem mi a problémád?
  Hidd el voltak akik pofán akartak vágni,volt akinek sikerült is de ettől még nem íjedek meg!
  Az akinek utánamegyek,ha hülyéseg csinál,az kétszer is meggondolja,hogy csinájon e legközelebb is ökörséget!

  Például ha elegen szólnak rá egy notórius szemetelőre vagy egy tilosban parkolóra előbb vagy utóbb meggondolja,hogy csinálja e tovább mivel tudja ,hogy rá fognak szólni.

  Másrészt:

  -“Ugyanez a ráfékezésnél. Szép dolog, csak épp ha olyan vén, vagy gyökér, hogy belédszáll, akkor mindjárt malus fokozatba lépsz…”

  Ennél nagyobb ökörséget nem is írhattál volna.

  Ha bármilyen okból belém jön valaki akkor nem én vagyok a hibás hanem az aki nem tartotta a követési távolságot!
  Ugyanis én bármikor vészfékezhetek bármilyen okból és a mögöttem haladónak kötelessége mindig olyan követési távolságot tartani,hogy bármilyen esetben bármilyen útviszonyok mellet meg tudjon állni.
  Ugyanúgy köteles vagyok ezt én is betartani!

  Ettől függetlenül a ráfékezéses dolog elég genyó dolog,de vbelem ritkán merik alkalmazni mert általában csak a hűtőrácsomat látni a középső tükörből.

 • menőmanó

  Vorserie

  A szemetelés az valóban nagyon bosszantó. Azt én sem szoktam szó nélkül hagyni, de az inkább az utcán sétálva fordul elő.
  A parkolásnál viszont a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyre beállókat nem tudom szó nélkül hagyni. Múltkor az egyikkel majdnem verekedéssé fajult a dolog, de iszonyatosan felbosszantott.
  Egy szűk tömött parkolóban találtam egy helyet, de az utolsó pillanatban észrevettem, hogy védett. Visszatolattam, messzebb megálltam. Kiszállok, sétálok a bejárat felé amikor egy Audis nagy elánnal beáll az üres helyre. Kérdőre vontam, erre neki állt feljebb. Hát nem köszönte meg amit kapott. :)

 • Jozscsi

  Vorserie!
  Ha te irányjelzés nélkül féktávon belül bevágsz egy autó elé (sávot váltasz) akkor miért is lennél vétlen???
  Norti!
  Amúgy kigyúrt, újgazdag (maffiózó kinézetű) figurát láttam már pofán verve. Pesten a Westend előtt emberkedett egy Q7-es gyökér. Ráhúzta a kormányt egy Suzuki Ignisre. Az Ignises hosszan rádudált, de még csak be sem intett neki, pedig járt volna a joystick! A Q7-esből kikecmergett egy 150 kg-os napszemüveges, arany fukszos mackónadrágos majom és az Ignis ajtaját kezdte feszegetni. Az Ignisben hátul a gyermekülésben ült egy kb 3 év körüli kisgyermek, az anyósülésen meg gondolom a neje. Az Ignises kiszállt teljes nyugalomban festékes munkásruhában és odaállt a kemény csávó elé. A felfújt elkezdte szorongatni a festékes ruhás családapát, aki kb fele akkora súlyú volt. Az Ignises próbálta szép szóval meggyőzni, hogy ne legyen felháborodva, mert ő volt a hibás, még a térfigyelő kamerákra is mutogatott, de az egy agysejtes gazdag urat nem érdekelte. Mikor viszont a Q7-es elcsatintott egy pofont az Ignises úgy fejberúgta, hogy eldőlt, mint egy fa! Lehúzta a járdára, miközben a tömeg tapsolta! Mikor látta, hogy kezd magához térni, megkérdezte, hogy megérte-e? Mire az csak annyit mondott, hogy bocs. Ezután az Ignises visszaült és elment. A Q7-es meg megalázva még beszólt párat a tömegnek, hogy mit lestek b.zik… Szóval nem azon múlik, ki mekkora. A küzdősportokat űzők, kivéve a boxolók és birkózók, nem nagy testtömegűek. Ezért a videó végén bármi is lehetett. Különösen, hogy ők ketten voltak.

Nincs ma ennél menőbb Porsche az interneten!

Aligha létezik még egy ilyen Porsche 911 Carrera RSR 3.8-as a világon. Kívánatos patina, merész színek és 10 futott kilométer.

Tudod, miért hívják anyósülésnek?

Tudod, hogy az autóban a jobb első ülést miért hívják anyósülésnek? Van néhány teória.

A pesti autósok birkák, itt a fotós bizonyíték

Levelet kaptunk olvasónktól, akit – érthetően – bánt, hogy a pesti autósok nem tanulnak a büntetésekből, és direkt megszegik a szabályokat.

Filmbe illő balesetet videózott egy kamionos

Halálos iramban-i magaslatokat verdes az alábbi baleset, csak az a kár, hogy ez nem egy filmben történt.

Újabb hajmeresztő ötlettel állt elő a Tesla-vezér

Föld alatt utaztatná az embereket Elon Musk, amivel teljesen megreformálná a városi közlekedést. A dugók csökkennének és az emberek gyorsabban jutnának el a célhoz.

Meglepte leghűségesebb vevőjét a Lexus

100 évesen a 25-ödik Lexusát készült megvásárolni, ezért a japán gyártó egy igazán különleges darabot készített hűséges vevőjének.

F1: A Ferrari megint verte a Mercedest

A Forma-1-es Orosz Nagydíj utolsó szabadedzésén is határozott előnnyel verte a Ferrari a Mercedest, Sebastian Vettel a leggyorsabb, Lewis Hamilton csak a 4.

300 km/h fölött hasít az új Alpina kupé

Bemutatta legfrissebb újdonságát az Alpina. A B4 S Bi-Turbo a BMW M4 költséges alternatívája.

F1: Milliárdos veszteséget hoz a szabálymódosítás

A Force Indiánál a legkevésbé sem örülnek a versenyzői nevek és rajtszámok megjelenítéséről szóló szigorításnak, dollármilliókban mérhető veszteséget jelenthet az újítás.

Autógyári munkásnak állt a Facebook-vezér

Mark Zuckerberg a Ford dearbroni gyárában járt, ahol még a munkából is kivette a részét a Ford F-150-eseket előállító üzemben.

F1: Háromtizeden belül a Mercedes, a Ferrari és a Renault

A Nemzetközi Automobil Szövetség számításai szerint három gyártó erőforrása egyenlő szintre ért, csak a Honda van lemaradásban.

Így lopnak el pár perc alatt egy X5-ös BMW-t

Pár perc alatt lopnak nagy értékű autókat Angliában, a módszer végtelenül egyszerű.

F1: Vettel szerint kamuzik a Mercedes

Sebastian Vettel nem hiszi, hogy a Mercedes tényleg annyira lassú Szocsiban, mint péntek délután mutatták. A ferraris német szerint az időmérőre gyorsak lesznek Hamiltonék.

F1: Ecclestone átvágott minket!

A Maláj Nagydíj igazgatója, Razlan Razali kiosztotta Bernie Ecclestone-t és a Forma-1 új tulajdonosát is.

F1: Vettelék taroltak, a Merci nem bír a Ferrarival

Komoly munka vár a Mercedesre péntek este, ugyanis a Forma-1-es Orosz Nagydíj második szabadedzésén meg sem tudták szorítani az új szocsi körrekordot futó Ferrarit.

Ideje beszélnünk a felnik egyik legfontosabb jellemzőjéről

Gajdán Miklós autóbúvár szakkörének legújabb epizódjában a kerekek felé kalandozunk el. Vaskos téma, ezért az általános ismeretek ismétlése után főképp egy jellemzőre, az ET-számra koncentrálunk.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.