Ezt a durva balesetet te sem fogod érteni

Szerző: Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2014.11.20. 13.45

Ez a frontális ütközés sokkal megdöbbentőbb az interneten fellelhető átlagnál, mivel a balesetet elszenvedő autós meg sem próbálta kikerülni a felé sodródó teherautót.

Ez a frontális ütközés sokkal megdöbbentőbb az interneten fellelhető átlagnál, mivel a balesetet elszenvedő autós meg sem próbálta kikerülni a felé sodródó teherautót.

Még a leggyengébb reakcióidővel is sikerülhetett volna egy kikerülő manőver, az autó vezetője azonban jottányit sem változtatott az irányon. Nincs információnk a baleset kimeneteléről, de a roncs állapotából mindenki tud következtetni, mennyire súlyos esetet rögzített a fedélzeti kamera.


Az ilyen felvételek mutatják meg, mekkora értéke van egy profi vezetéstechnikai tréningnek. A felvételen is látható veszélyhelyzet megfelelő felkészültséggel kivédhető, ha megfelelően ismerjük autónkat, és saját képességeinket.

Ezt pedig nem csak azért írtam, hogy karakterekkel tömöttebb cikk jelenjen meg a képernyőn. Pár éve volt egy Vezess-videósorozat (KATT), amiben ismert embereket vittünk ki a Magyar Autóklub pályájára, ahol a jeges útfelületen megcsúszást szimuláló rántópad szinte minden résztvevőnek meglepetést okozott. Pár kör után már ráéreztek, hogyan lehet visszanyerni a megcsúszott autó feletti uralmat, de először csak pánikszerűen kapaszkodtak a kormányba. Jobb ellenőrzött körülmények között szembenézni ezekkel az eshetőségekkel, mint közúton kockáztatni. Szakértőnk, Székely Gyula szívesen segít.


Ezt a durva balesetet te sem fogod érteni 1

Kommentek

 • Jeas

  A videó készítője meg segítségnyújtás elmulasztásával vádolható, mivel az orra előtt történt, ő mégis továbbhajtott(amennyit ment a baleset után, nem keveset kellett volna gyalogolnia, szóval szerintem nem állt meg)

 • Opelfan

  “A felvételen is látható veszélyhelyzet megfelelő felkészültséggel kivédhető, ha megfelelően ismerjük autónkat, és saját képességeinket.”

  Öreg! Ehhez nem kell semmiféle tréning vagy felkészültség, józan paraszti észre van szükség vagy némi életösztönre és elrántod a kormányt… már ha nem aludtál el éppen arra a néhány másodpercre amíg ez megtörténik.

 • W. A. Lacky

  Lófaszt vezetéstechnikai probléma! Egyszerű elalvás az szgk.-sofőrnél. Még a Trójai Faló is reflexből rántaná valamerre a volánt, nem hogy egy ébren lévő ember!
  A videós pedig jobban tette volna, ha nem teszi közzé, mert így könnyen perbefoghatóvá vált. Persze nem tudom, hogy mit mondanak az orosz tv.-ek az ilyen helyzetekre.

 • Szentmiki

  Az előző két hozzászólásban olvastam, hogy el kellett volna “rántani”, pláne “reflexből”, nos, ha valaki szeretne szervdonor lenni, tegye…, amúgy semmi esetre sem, ez lesz az eredménye.

 • Jobbratarts

  Ha elaludt az áldozat nincs miről beszélni. A szgk. vezetőjét a KRESZ nem kényszeríti arra, hogy az út jobb oldalán szabályosan haladva bármit tegyen. Ha csak egy kicsit lehúzódik, volt aszfalt bőven, akkor a szemből érkező gond nélkül kikerülhette volna az út szélén álló tgk.-t és akkor, nem kell fékeznie és nincs baleset. Figyelni kell a többiekre, és segíteni őket, hogy egy kicsit elhibázott manővernek ne legyen hasonló vége. Pl. a rosszul kiszámított előzésből adódó veszély elhárítására a fényszóró villogtatásánál hatékonyabb megoldás is van, pl. ha egy pillanatra levesszük a lábunk a gázról, esetleg fékezünk egy picit. Veszítünk ugyan 1-2 másodpercet, de…

 • benest

  én eléggé jol vezetek de mikor felém jott az auto reflexbol huzodtam a padkára és még igy is belémszált. Sajnos o meghalt de ha nem huzodok le akkor lehet mi is ottmaradunk.

 • Missa66

  Hmmmm, ezt a felkészültséget… Már az autómentő is ott volt.

 • Koromcsiga

  Én azt látom a felvételen, hogy szerencsétlen megindul az út széle felé, de későn. Valószínüleg azt hitte a teherautó hátulja is követni fogja az elejét a másik sávba. Ahogy kinéz az autó, nehezen élhette túl :(

 • kawaninja

  Lehet, hogy sms-t írt.
  A kamerás autó sofőrjét sem értem. Lehajt a patkára, és tovább csorog ahelyett, hogy megállt volna segíteni.

 • toncsika59

  Az ütközés előtt közvetlenül már húzódna lefelé, de az már halottnak a csók…vagy elaludt, vagy nem tudom mi a bánatot gondolt…a felvételt készítő meg nem is biztos hogy megállt…

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.