Ne szórakozz a Lambo-tulajjal, mert jön a sokkoló

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2014.09.30. 11.45

Nem éppen az átverés mesterei a srácok, olcsó trükkel akarták bosszantani a Lamborghini tulaját, aki ezt nagyon nem díjazta.

Láttunk már ennél elegánsabb, jobban kivitelezett átverést is, már csak ezért az olcsó trükkért megérdemelte a srác, hogy kapjon a hátába egy kis meglepetést. És még ők voltak felháborodva, ugyan már…
Mit tanultunk ma? Ne kötekedj a Lamborghini-tulajjal, mert előveszi a farzsebből a sokkolót, és gondolkodás nélkül megcsapat vagy 500 ezer volttal. Aztán remeghetsz a fűben, mint egy mérgezett légy, aki túl sok Chemotoxot szippantott.

Az elektromos sokkoló

Az eszköz kis feszültségű – általában 9-18 voltos – áramforrással működtetve, nagyfeszültséget hoz létre, mely jellemzően 100 és 750 ezer volt között van. Ezek természetesen irdatlan nagy számok, de vajon mit jelent ez a mennyiség? 

Magyarországon a vasúti üzemben használatos magasfeszültség 25 000 volt, mely képes halálra égetni egy embert. Hogyan lehetséges, hogy az elektromos sokkoló ezen hatalmas feszültségek ellenére nem okoz halálos sérülést, sőt egyáltalán nem okoz sérülést? A hangsúly a teljesítményen van, mely ideális esetben, eltekintve a veszteségektől, állandó (P=I*U). 

Tehát, abban az esetben, hogyha 9-18 volt körüli feszültséget feltranszformálunk 100.000 Voltra vagy magasabb feszültségre, az áramerősség ezzel együtt csökken, tehát gyakorlatilag ekkora feszültség mellett minimális marad, így halált nem okozhat. Működésének sikere abban rejlik, hogy ez az igen magas feszültség az ember testébe vezetve, egy adott ponton eszméletlenül nagy fájdalmat okoz. Ez a fájdalom elég arra, hogy az ember képtelen legyen védekezni, valamint elveszítse az uralmát saját teste felett. – forrás

Ne hagyd ki a francia örömautóról készült anyagunkat se. Megszépíti a napod! 

Kommentek

  • Vérmacy

    :o) Sztem aki nem érti a viccet, az mással se viccelődjön. Az pedig tényleg vicces volt, ahogy a suttyó majd bef*s*tt a fűben egy adag “sz*rás” után >:-)

  • W. A. Lacky

    Igazán üdvözlendő, hogy bekerült a sokkoló mibenlétéről szóló tájékoztatás, én azonban szívesen olvastam volna arról is, hogy mit ír erről a jogszabály! (Persze hazánkban.)

  • hova

    Az elektromos sokkoló közbiztonságra különösen veszélyes fegyver, tehát engedély köteles, mint az ólmos bot, baseball ütő, kard stb.stb. Engedélyt ne kérjen senki rá, mert nem kap. Otthon tartani is tilos,akár a lőfegyvert, tehát birtoklása bárhol- engedély hiányában- törvénytelen. Nálunk, MO-n.

Filmbe illő balesetet videózott egy kamionos

Halálos iramban-i magaslatokat verdes az alábbi baleset, csak az a kár, hogy ez nem egy filmben történt.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Negyed óra gyönyör Škoda-rajongóknak: videón a Karoq kompakt SUV

Tizenöt perces monstre filmmel örvendeztet a Škoda újdonsága, a még be sem mutatott Karoq. Popcorn, kóla és mehet!

Fényűző extrákkal jön leendő kedvenc Škodád

Három hét múlva debütál a Škoda Karoq, a gyár elkezdte az információk szellőztetését. Amit eddig mondtak, jól hangzik.

Itt zárják le Budapestet a hosszú hétvégén

Április 30-án és május 1-jén rendezik Budapesten a Nagy Futam versenyautós bemutatót több fővárosi fő közlekedési útvonal forgalmának korlátozásával.

F1: Hamiltonék nem kérnek a csapatutasításokból

A Mercedes versenyzői azt mondják, nem s szeretnének a csapatutasításokról és a pilótasorrendről beszélni, persze ha úgy alakul, engedelmeskedni kell.

Százéves plug-in hibriddel ünnepel a Mitsubishi

Legelső autójának modern újraértelmezésével köszönti magát az idén száz esztendős Mitsubishi.

Jeepre hajaz a Hyundai városi SUV-ja

Sejtelmes részletfotóval előlegezte meg a nyáron érkező Kona városi crossovert a Hyundai.

A GM legjobb vicce: kabrió kisteher Corvette-motorral

A Totálisan Értelmetlen Autó, 300-as végsebességgel, platóval és nyitható keménytetővel. Nem tudom, mire, de nagyon jó!

Negyedmillió Toyotából folyik az olaj

Az Egyesült Államokban 228 ezer Toyota Tacoma pickupot hívnak vissza, mert szivárog  a differenciálművükből az olaj.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.