Rossz autósba kötött bele a motoros

Verés lett a vége

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2014.05.25. 11.15

Két jól irányzott balegyenessel oldotta meg az autós a problémát. De vajon jogosan?

Attól, hogy valaki csopperrel közlekedik még nem azt jelenti, hogy veszélyes fenegyerek, és aki egy Hyundai volánja mögött ül még nem biztos, hogy nyúlbéla.
Ezt a két sztereotípiát dönti meg a következő videó: a motoroson már az elején látszik, hogy nincs a helyzet magaslatán, az autós pedig magabiztosan pattan ki az autóból, és üt. 
Sajnos pont nem látni a lényeget, de valószínűleg a motoros megpróbált átmanőverezni a két autó között, de az ezüst Hyundai nem hagyott elég helyet. Hogy ki volt a nagyobb hibás azt döntsétek el Ti, jöhetnek a kommentek! Az mindenesetre óriási mázli, hogy a pofonokat kapó férfi nem esett bele a mögött lévő vasrúdba. 

Rossz autósba kötött bele a motoros 1

Kommentek

 • husky

  Hát, igen. Kétszer is megnézve az esetet. Kedves Motorosok, ketten NE ELŐZZETEK egyszerre, KÉT OLDALRÓl, mert zavaró lehet, hogy hova húzodjak 4 keréken! A Hyundaios viszont elég tahó, hogy 30 centit sem bírt arréb menni, jobbra, hogy a Honda Gold Wing (ha jól láttam) elférjen a két kocsisor között. Egy fokozatos kis jobbra kihúzást még a chopperes haver is tudot volna korrigálni veszélytelenül.
  Én figyelem, a mocisokat, ha könnyen elfér hadd menjen, mindig kicsit kihúzok jobbra, belsőben meg balra. Ilyen egyszerű. Az út mindnekié!

 • bujti

  Mint tudjuk az előzés nem kötelező! viszont a kressz is elöirja hogy ha elöznek azt segiteni kell no de akkor igy még egyszer végignézve elég szabálytalan a motoros se index se semmi arrol nem is beszélve h jobról soha nem elözünk … :) valami szinten igaza van az autósnak …

 • Bárki

  Pontosan! Előzni nem kötelező! A KRESZ nem azt írja elő, hogy a pofátlan motorosokat előre kéne engednem, hanem az előzésben lévőt, el kell, hogy engedjem. Lehet az egy kerékpáros is. Akinek már letörték a tükrét, mert centizett a motoros az bizti, hogy nem a motorosok pártját fogja. Elég higgadt volt az autós, mert ha nekem ugrált volna egy ekkora melák az autóm orrán, hát tuti, de mind a kettőnek betörtem volna az orrát. Viszont annak is a jó mamáját, aki a kresszt úgy módosította, hogy bringával az egyirányú utcába csak úgy kajakban berongyoljon felém. Mivel a mocikról volt szó! A segg motorosok 70 és 80 között döngetnet az 50-es tábláknál. Az, hogy a lámpánál előre pofátlankodik, még elmegy. De hogy a tükrömet leveri és még rendszáma sincs a térfigyelő meg egy nagy szar! azért már egy kicsit sok!

 • simnorb

  Hát könyörgöm nézzétek már meg megint azt a videót. Az autós szándékosan ráhuzza a motorosra a kormányt nehogy el tudjon menni és még a motoros oda sem ért már nyitja az ajtót mert gondolom sértette az önérzetét. A másik motoros ekkor bőven az autó mögött volt szóval valószínűleg nem őt szándékozott elengedni. Majd ezek után nekihajt a motorosnak hát ne csodálkozzon, hogy az autón ugrál a motoros.

 • CoIie

  A legalapabb alapszabály, hogy motoros NEM előzhet sávon belül és pláne NEM jobbról. És még van egy jónéhány, pl. a megfelelően NAGY oldaltartás, a sávon belüli JOBBRA tartás, stb. A többi sok ezer szabályt lásd a jogszabályban!

 • PluginHibrid

  “hogy bringával az egyirányú utcába csak úgy kajakban berongyoljon felém”

  Sajnos már robogósok is simán így nyomják pesten…..

 • PluginHibrid

  Hol akartak itt JOBBrol vagy KÉT OLDALről elözni…

  Az autós direkt ráhuzta…hogy elötte volt e valami…. ???

  A csajának csinálja a műsort..tuti bokszolo vagy ilyesmi..

  Közúti veszélyeztetésért kellene eljárni vele szemben.

 • PluginHibrid

  Husky

  nem azért de, véletlenül se előznek KETTEN egyszerre..legalábbis ha még jó a szemem…

 • PluginHibrid

  ez a csontváz:

  motoros probál elözni…
  autos nem engedi direkt…
  ugatnak egymásnak..
  autos nekihajt a motornak direkt…
  motoros ugrál az auton..
  autos bemos a motorosnak..
  autos szétrugja a motort..
  telefonálgatnak..
  yard érkezik..ezt már nem látjuk…

 • Sokéves

  Nem előzött senki jobbról! Az álló kocsit kerülte ki, hogy elé állhasson. Nem akarták, hogy ezek után lelépjen…

 • feketefeher

  Én egyáltalán nem szeretem a motorosokat. Szabálytalanok, pofátlanok, agresszívek. Ennek ellenére itt a motoros mellett érvelek. Ha valakit az zavar, hogy elcsorog mellette egy motoros az ne vezessen városban. Azt nem látni, hogy min háborodik fel a Hyundayos fickó, lehet, hogy van előzménye, de akkor sem ez az elintézés módja. Szándékosan nekimegy a motorosnak és az szintén nem látszik, de a járművek helyzetéből ítélve, valószínűleg úgy, hogy pont a motoros lábát kapta volna el. Szerintem úgy kellett felkapnia a lábát és gyakorlatilag ezért volt kénytelen a motorháztetőre lépni. Arról a motorról szerintem másképp le sem tudott volna szállni. Az autós pedig jó példája az oroszoknál és sajnos nálunk is “divatos” közlekedési morálnak, egyből üt. A felvétel alapján szerintem bőven bíróság előtt, sőt börtönben a helye. Egy kést nem vihetek magammal közterületen, viszont bármelyik agresszív idióta kaphat jogsit.

 • cvn69

  Ennek biztos van előzménye, mert már úgy érkeznek a képbe, hogy a motoros az autó felé fordulva magyaráz valamit. Ebből kiindulva nem tudhatjuk, miből alakult ki a konfliktus. Ráadásul, az sincs a képen, hogy amikor megállnak egymás mellett, a motoros nem tesz-e olyat (belerúg, megüti), amit az autós azzal torol meg, hogy nekimegy.
  Ilyesformán igazságot tenni sem lehet… szerintem.

 • CoIie

  Jól látható, hogy a bal oldali kocsit JOBBRÓL, sávon belül előzi, még ott is állt meg! Oda nem kerülhetett volna, ha szabálytisztelő!

  Álló kocsit sem kerülheti ki megfelelő oldaltartás nélkül (sávon belül pláne nem), ami itt láthatóan nem volt meg!

 • titan36

  Egyértelmű a motoros hibája,mivel akárhol is ha kocsik közt manőverezik akár álló,vagy haladó legyen is az,csak úgy teheti ha azt biztonságosan végre tudja hajtani.Most nem tudta mivel a mellette levő sávban autó érkezett.Mégsem állt meg a baromja az álló kocsi mögött,hát szerintem maximálisan megérdemelte amit kapott.Azt hogy a verekedős autós végül miért rúgta szét a motort is ,na azt már én sem értem.Mit tehet egy szerencsétlen motor arról hogy hülye a gazdája.Írom mindezt úgy hogy semmi bajom a motorosokkal,ha mögém érnek le is húzódok amennyire lehet
  hogy tudjanak biztonságosan megelőzni (ha már annyira sietnek mindig)
  amit egy jobb lábassal rendszeresen tolerálnak is.Persze az előzékenység nem kötelező és nem is lehet mindenkire vonatkoztatni…:-)))

 • Jozscsi

  Nem tudni, mi volt köztük korábban, ezért fölösleges osztani az észt. Az viszont bizonyos, hogy rengeteg f@sz autós van, akit zavar, ha egy motor tud haladni, ő meg nem. Ha pedig elenged egy motorost, azzal vajon mennyi időt veszít? Most ráfázott, mert a motoros kap majd maximum egy csekket, az autós meg akár még felfüggesztett börtönt is. Nálunk legalábbis így volna. A jogsija meg ugrik.

 • turoczyp

  Általános igazság az, hogy az autós azonosul járműve imidzsével. Pl. egy Mercedes Benz sofőrje azt hiszi el magáról, hogy ő az utak királya. Nyilvánvaló, hogy a csopperes is így gondolkozott. A motoros nem várhatja el, hogy az autós előzékeny legyen vele. Ha az, akkor legyen érte hálás. Az autós meg nyissa ki a szemét, meg a használja az intuíciós képességét és vezessen defenzíven. Engem így tanított az édesapám, majd a tapasztalat és ezt tanítja a KRESZ is minden egyes szituációs ábrájával.

 • lewega

  Nem védem az autósokat, mert van köztük szabálytalankodó bőven, de amit egyes motorosok művelnek az utakon, az nonszensz!

Tudod, miért hívják anyósülésnek?

Tudod, hogy az autóban a jobb első ülést miért hívják anyósülésnek? Van néhány teória.

A pesti autósok birkák, itt a fotós bizonyíték

Levelet kaptunk olvasónktól, akit – érthetően – bánt, hogy a pesti autósok nem tanulnak a büntetésekből, és direkt megszegik a szabályokat.

Filmbe illő balesetet videózott egy kamionos

Halálos iramban-i magaslatokat verdes az alábbi baleset, csak az a kár, hogy ez nem egy filmben történt.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

F1: Vettel szerint kamuzik a Mercedes

Sebastian Vettel nem hiszi, hogy a Mercedes tényleg annyira lassú Szocsiban, mint péntek délután mutatták. A ferraris német szerint az időmérőre gyorsak lesznek Hamiltonék.

F1: Ecclestone átvágott minket!

A Maláj Nagydíj igazgatója, Razlan Razali kiosztotta Bernie Ecclestone-t és a Forma-1 új tulajdonosát is.

F1: Vettelék taroltak, a Merci nem bír a Ferrarival

Komoly munka vár a Mercedesre péntek este, ugyanis a Forma-1-es Orosz Nagydíj második szabadedzésén meg sem tudták szorítani az új szocsi körrekordot futó Ferrarit.

Ideje beszélnünk a felnik egyik legfontosabb jellemzőjéről

Gajdán Miklós autóbúvár szakkörének legújabb epizódjában a kerekek felé kalandozunk el. Vaskos téma, ezért az általános ismeretek ismétlése után főképp egy jellemzőre, az ET-számra koncentrálunk.

F1: Hamiltont felzaklatta a lábát elveszítő tini

Lewis Hamiltont nagyon megérintette Billy Monger doningtoni Forma-4-es balesete.

F1: Büntetések felé tart a Ferrari?

Gyanús, hogy a Ferrari nem fogja kihúzni a szezon végéig a szabályok által engedélyezett számú erőforrás-részegységgel.

Újabb adag magyar tűzoltóautó állt forgalomba

Ma 14 új, magyar gyártású tűzoltóautót adtak át a Katasztrófavédelemnek. A járművek értéke megközelíti a kétmilliárd forintot. 

F1: A bőröndjében vitte az alkatrészt a Red Bull-főnök

A Red Bull-főnök Christian Horner Szocsiban elárulta, hogy a saját bőröndjében volt kénytelen alkatrészt vinni Max Verstappen erőforrásához a hétvégére.

Soha nem látott, kedves újítás a rendőrautókban

Játékmackókkal szereli fel az észt rendőrség a járőrautókat, hogy vigaszt nyújtsanak a kisgyerekeknek, akik balesetek vagy más, nagy traumát okozó helyzetek résztvevőivé válnak.

F1: 15 helyes hátrasorolás a McLaren-újoncnak

Kezdődik: a McLarennél már az idény negyedik fordulóján jönnek a motorcserés hátrasorolások, Stoffel Vandoorne az Orosz Nagydíjra 15 pozíciós büntetést kapott.

F1: Alonso azért se bánja, hogy otthagyta a Ferrarit

Fernando Alonso unja már a kérdést, de újra elmondta, hogy akkor sem bánja a Ferraritól való távozást, ha idén bajnoki esélyes az olasz csapat. A McLarennél javult az életminősége.

Tarlós bedurvult, ez lett a bírságkamera sorsa

Tarlós István főpolgármester leszereltette a Bécsi és Szépvölgyi út kereszteződésében felszerelt kamerát.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.