Öt métert repült a nő, mikor elgázolta a Lada

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2014.05.09. 18.45

Csak egy nagy gumicsikorgást lehetett hallani, aztán megjelent a Lada, egy nővel a motorháztetőn.

Annyi belsőkamerával rögzített balesetet láttunk már, hogy komoly kétségeim támadtak azzal kapcsolatban, hogy lehetséges-e átkelni az orosz utakon épségben.
A fiatal hölgy csak pár méterre a gyalogosátkelőt jelző táblától lépett az útra, de ez már elegendő volt, hogy a Ladás csúnyán elgázolja. Ha még a nő nem is nézett szét kellő képen, az autósnak jobban kellett volna figyelni, hiszen ott volt a tábla is. 
Nemrég hallottam az Oroszországot megjárt ismerősömtől, hogy az autósok nem nagyon foglalkoznak a gyalogosokkal, még a zebrán sem, a legtöbben lassítás nélkül hajtan át a gyalogosátkelőn. Szóval ha valaki az országba látogat, csak óvatosan! 

Kommentek

 • Ruslan

  Azért nem csak a Samara-s a hibás!
  Igaz ő is jobban oda figyelhetett volna de a “hölgy” nem is kacsintott balra!

 • hova

  Elképesztő szerencséje volt a hölgynek. Elütés után a súlypontja magasabban volt az autónál, de a szerencsés lassítás miatt “együtt” érkezett meg az autóval arra a R-3 pontra, ahol viszonylag simán az úttestre csúszott. Inkább a hölgy volt a hibás- de ehhez kéne még pár adat.

 • olcsibacsi

  Bocsáss meg Ruslan, néhány megjegyzés.
  1. Tudtommal minden Földi országban tiltják a közlekedési szabályok, hogy egy-két vagy többsávos úton, függetlenül attól hogy az útburkolati jellel jelölve van-e vagy csak táblával kijelölt gyalogos átkelőhelyen forgalommal szemben előzést v. kikerülést hajtsunk végre akkor, ha az előttünk közlekedő lassít, nem jelez irányváltoztatási szándékot, és úgy egyébként sem túl szerencsés…
  2. A nő előbb balra aztán jobbra néz, és csak azután indul el miután meggyőződött arról, hogy a kamerás autó megadja az elsőbbséget neki. Jobbról távolból sem jött senki, balról pedig logikusan qvára nem kellett volna a ladásnak előznie.
  ERGO a balesetért az autós a hibás. :(

 • spartacus18

  Hát remélem nektek nincs és nem is lesz jogosítványotok, ha viszont van, akkor remélem nem sokat autóztok, max az otthon és Auchan közötti távot teszitek meg. Nekem úgy tanították – és lehet bombázni a hülyeségekkel- hogy ha a gyalogos szabálytalanul is közlekedik NEM AJÁNLOTT elütni. Itt a kocsis volt a hibás egyértelműen!!! Ezt Ő is tudta azért szórta bele a szatyorba a cuccokat gyorsba, hogy mehessen! Ennyi!!! egyébként egyetértek olcsibacsi hozzászólásával.

 • cszoli

  “Jobbról távolból sem jött senki, balról pedig logikusan qvára nem kellett volna a ladásnak előznie.”

  Nem tudom, hogy paranoiás vagyok-e, vagy csak az életösztönöm erősebb az átlagnál, de én átkelés közben legalább kétszer körülnézek, egyszer a művelet megkezdésekor, aztán az út közepén, mindig jobbra is, balra is, egyirányú utcában is, átjárón is, amikor meg tilosban járok, akkor is – néhány fejmozdulat nekem semmibe sem kerül. Ha majd egyszer öngyilkos szereték lenni, arra lesz biztosabb módszerem. Saját tapasztalatom szerint gyalogosként lényegesen egyszerűbb észrevenni egy autót, mint autóból a gyalogost – a hozzászólásokból világosan kiderül, miért van annyi gázolás: a figyelmetlenség mellett sokan makacsságból üttetik el magukat…

 • menőmanó

  Szánalmasnak tartom, ha valaki a jelen esetben a nőt hozza ki hibásnak.
  A ladás egy barom, akitől azonnal min. egy évre el kéne venni a jogosítványát.
  A gyalogos is Darvin-díjas, ez kétségtelen, hiszen így ép eszű ember nem kel át az úttesten, de jogilag abszolút támadhatatlan. Kétszer is ki van téve a gyalog átkelőre figyelmeztető tábla!

 • olcsibacsi

  cszoli, szerintem nem paranoia, csak egy természetes reflex ami a mindennapos közlekedés során minden egészséges szellemi készségekkel bíró emberben kialakul előbb-utóbb, legyen az autós, biciklis vagy gyalogos. Én is többször körbenézek mielőtt kikanyarodok , kiállok, kikerülök. Nyilvánvalóan elkerülhető lett volna a baleset – minden körülménytől eltekintve ami a ladás szabálytalanságára utal -, ha a gyalogos figyelmesebben kel át az úttesten. Bár szabálytalan lett volna ez is, de éppenséggel előzhetett volna egy nyomtávú jármű is ami még éppen elfér a szembe jövő forgalom ellenére is, persze csak ha lett volna egyébként olyan az adott szituációban (bár ha lett volna akkor a ladás sem előz tehát akkor nincs gázolás sem). Mindazonáltal az objektív felelősség elve szerint a ladás vétett, nem tartotta be a szabályokat. Velem is előfordult már – ahogy mindenkivel szerintem -, hogy rossz napom volt, elgondolkodtam, telefonáltam, beszélgettem közlekedés közben, mégsem ütöttek el. Szabályosan keltem át és “nehezen voltam észrevehető”, de mégsem. Köszönöm az autósoknak akik nem gázoltak el! :) Csak egy cinikus kis megjegyzés, amit az oktatóm mondott. Legtöbbször számítani kell gyalogosokra ahol kijelölt átkelőhely van, de ott ahol nincs ott MINDIG!

 • cvn69

  Gyalogátkelőn és előtte, valamint útkereszteződésben és előtte előzni, kikerülni az úttest bal oldalát igénybe véve tilos. Jelen esetben mindkettő volt egymás után. Az előzés, pontosabban, mivel az előtte lévő megállt, a kikerülés abszolút szabálytalan. A gyalogosnak nem kellett számítania balról érkező járműre! Már csak azért sem, mert az átkelés megkezdésekor az még az őt átengedő autó mögött lehetett.
  Jogilag meg sem kérdőjelezhető, a nő vétlensége. De pont az ilyenek miatt ép eszű ember nem megy át lehajtott fejjel az úton. :)

 • olcsibacsi

  Ó még valami. Van úgy, hogy az autót sem lehet észrevenni. Elképesztő de pölö egy hibridnek kábé annyi hangja sincs alacsony sebességnél mint egy recsegős szokol rádiónak. Megint más a helyzet ha a gyalogos zsúfolt utcában két magas autó közül lép ki, de a videón úgy érzékeltem még egy nyűves bokor sem takarta ki a nőt. Egy gyengén látónak is észlelnie kellett volna a kamerás autó mögül kinézve. Biztos csak a szoknyája alá akart nézni… :)

 • cszoli

  “Az előzés, pontosabban, mivel az előtte lévő megállt, a kikerülés abszolút szabálytalan”.

  No igen, de ha már hülye/siet/leszarja és mindenképpen ki akarja kerülni, legalább ne olyan őrült tempóval tegye…

  Másik érdekesség, hogy az átjáró nincs felfestve – nem véletlenül találták ki a “zebrát”.

 • olcsibacsi

  1. Rendőr
  2. Lámpa
  3. Tábla
  4. Útburkolati jel
  5. Szabály
  A tábla erősebb a rangsorban. Mi van ha havas az út? Miért nincs ott felező plusz záróvonal felfestve? Most miért védjük a ladást és ekézzük a gyalogost amikor neki valszeg jobban fájt még ha nem is ő a vétkes? Namár…

 • olcsibacsi

  Ebben az esetben ez nem “bocsánatos bűn” volt a ladás részéről hanem egy közvetlen életveszélyes balesetet okozó “de ha már hülye/siet/leszarja” manőver. Ha sebességkorlátozást lép át, vagy tilosban parkol vagy akármilyen enyhébb szabálysértési kihágást követel el az OK de ne veszélyeztessen a kihágásával senkit, még önmagát se. Ha adott esetben a kamerás autó egy átláthatatlan lassan haladó furgon, kamion és a nő mondjuk babakocsit tol maga előtt akkor mi van? Volt már nem is kevés ilyen a híradóban főcím… Szóval a “jajhátilyenelőforduldeakkorisanőishibásmert…” gondolkodásúak kicsit gondolkodjanak el azon, mit gondolnának ugyanebben a szituációban ha az egyik szerettük lenne a nő.

 • v_gabe

  cvn69: ez előzés olt, nem állt meg a kamerás. Csak a baleset után. Ez a “kihaénnem” Ladás aznapi mutatványa volt.

 • v_gabe

  menőmanó: ráadásul a tábla még villogóval is fel volt szerelve (ha nem is működött), tehát valószínűleg különösen veszélyes hely lehet gyalogos szempontból.

F1: Itt van Vettel és Räikkönen új Ferrarija

A Ferrari is leleplezte 2017-es Forma-1-es modelljét, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen új járgánya az SF70H névre hallgat.

Fontos határidő jön a kötelezőnél

Annak a 120 ezer személyautó-tulajdonosnak, aki év végi évfordulóval kötötte újra kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását, március elsejéig kell rendeznie az esedékes, baleseti adóval növelt díjrészletét.

Ráhajtottak a magyarok a kedvezményes e-autókra

Jelentős érdeklődés mutatkozik az elektromos autókra az állami támogatásnak köszönhetően.

F1: Hamiltonnak nem hiányzik Rosberg

Lewis Hamilton azt mondja, kicsit furcsa lesz, hogy immár Valtteri Bottas dolgozik a garázs túlfelén, de nem igazán izgatja a dolog.

Napokon belül elintézik az Opel eladását

Március elejére elkészül a megállapodás arról, hogy az Opel az amerikai General Motorstól (GM) átkerül a francia PSA Peugeot Citroën tulajdonába.

F1: Besült a Toro Rosso első futása

A Toro Rosso csütörtökön küldte pályára első ízben 2017-es modelljét, de motorhiba miatt nem jutott messzire az STR12-es.

Szavazz! Melyik legyen Az Év Autója?

Március 6-án kiderül, melyik típus nyeri a hét döntős közül Az Év Autója 2017 címet. Addig szavazzon Ön is!

Kiderült, hogy az autósok nem hülyék

Az adatok azt mutatják, hogy az autósok odafigyelnek úthasználati jogosultságuk lejárati idejére – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

A legerősebb Porsche… egy hibrid szedán!

680 lóerős rendszerteljesítmény, 310 km/óra végsebesség, 2,9 liter/100 km átlagfogyasztás: a Panamera új csúcsmodellje a Turbo S E-Hybrid.

Lopás miatt pereskedik a Google cég

Ipari kémkedés, ellopott találmányok: az autonóm mobilitási piac sem a tiszta lelkű Grál-lovagok játéktere.

Luxus-Passatot épít a Volkswagen

A Passat fölé pozicionált kupélimuzinnal kecsegtet a Volkswagen. Az Arteon prémium középkategóriás termék lesz, ha úgy tetszik, az Audi A5 Sportback házon belüli konkurense.

Betiltanák a dízelautók árusítását Magyarországon

Egy most benyújtott parlamenti indítvány azt kezdeményezi, hogy 2020-tól a dízel, majd 2025-től minden belső égésű motoros jármű forgalmazása szűnjön meg Magyarországon.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.