És aztán csak ütöttem, tisztelt bíróság…

Apja veteránját rakta tetőre a tinédzser

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.05.08. 16.15

Rengeteg tanulsága van ennek a történetnek. A legfontosabb: pótolhatatlan kincset ne adj más kezébe; pláne ne, ha a fiadról van szó, mert rossz érzés lesz agyoncsapni.

Parasztnak a csokoládé, szokta mondani egy kedves barátom, amikor valaki nem bizonyul méltónak arra, amit kapott, legyen szó tudásról, ajándékról vagy mint jelen esetben, apuka gyönyörűen restaurált BMW 02-eséről. Nehéz megmondani persze, melyikük volt a nagyobb marha: a tizenhét éves fiú, aki azt gondolta, egyéves jogosítvánnyal meredek hegyi szerpentinen kell firtatnia apja négykerekű kincsét, vagy az apuka, aki elhitte tizenéves fiának, hogy képes vigyázni az autóra, csak azért, mert segített a helyreállításában. 

Hogy pontosan mi történt, arra a videót kísérő szövegből következtethetünk: az autó nagy sebességgel haladt lefelé, amikor az abroncsok elveszítették tapadásukat. Túlzott ellenkormányzás, útpadka, majd borulás – viszont csodával határos módon a hurkapálca-tetőoszlopok kitartottak, a fiú sértetlenül megúszta az esetet. Mármint ezt; hogy otthon mi vár rá, azt nem tudhatjuk… 
Külön figyelmet érdemel az autómentő szakértő személyzete, aki minimális törődés vagy odafigyelés nélkül állítja talpra az autót, megnyúzva a tetőlemezt és megnyekkentve az addig alighanem ép küszöböt. 
De hogy valami pozitívat is mondjunk: apa és fia újabb csodálatos restaurálási projektbe kezdhet bele, és idővel újra szép lesz a Bömös, csak ezúttal tényleg vigyázz majd a kanyarban, kisfiam, megígéred?

Kommentek

  • prs

    “meredek hegyi szerpentinen kell firtatnia apja négykerekű kincsét”

    Firtatnia? Ez msot valami self-made szleng, vagy ennyire le vagyok maradva?

    (Neked kicsi, nekem nagy, ünnep ez a mai nap.)

Megjött az utolsó új Forma-1-es

Az új modellhez új szín is jár: a Toro Rosso által leleplezett STR12-est nem lehet majd összekeverni az elődeivel.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. A buherálók az állampolgárok egészségével szórakoznak.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.