A lovaskocsi is veszélyes üzem

Mi az első gondolatod, meglátva ezt a baleseti helyszínt?

Szerző: Rácz Tamás levél küldés 
Dátum: 2014.04.07. 13.00

Érdekes balesetet találtam Bicske határában a minap, még érdekesebb a sztori a felborult lovaskocsi mögött.

Van ilyen, nem is ritkán: a lovaskocsi és baleset szavakra keresve még bányatóba szaladt szekérről, vízbe fúlt lóról szóló híradást is találtam a közelmúltból. Ezt az árokba borult szekeret nem is közlekedés-biztonsági okból emelem ki itt a Vezessen, hanem azért, mert a balesetnél őgyelgő egyik helybéli szavai egy kicsit érdekes megvilágításba helyezték a történet hátterét.

Bicske határában láttam meg a felborult lovaskocsit meg a mögötte felsorakozott mentő- és rendőrautót. Megálltam – megjegyzem, óvatosan, biztonságos helyen, hogy bámészkodóként ne akadályozzam a forgalmat -, odaballagtam, mondtam, hogy a sajtó részéről kattintanék párat, ha szabad. Meg persze megkérdeztem, mi történt. Bár gondoltam, mi történhetett: a városi szeméttelep mellett borult fel a kocsi, valamikor hajnaltájt, rissz-rossz vasholmival a platón, hamar összeraktam egy sablonos történetet a fejemben.

Nyílegyenes úton, felteszem, a sebesség sem volt túl nagy. Nem csak autót vezetni lehet veszélyes

És akkor az igazság: él a közeli faluban egy idős bácsi, aki egész életét végigdolgozta, több háza van, mondhatni jómódú. Többször volt már baja a lovaskocsival, de más járművet már nem vezethet, dolgozni viszont akar és szeret, ahogy a baleset tanúja mondta: nem bír leállni. Hát ő borult fel a szekerével, amikor a vasholmival, ami jobban megnézve egy lóvontatású mezőgazdasági gépnek, talán ekekapának tűnik, a földjére indult dolgozni.

Ennyi, a tanulságokat vonja le ki-ki maga.

Szavazás

Meglátom ezt a képet, és arra gondolok:

Kérjük várjon ... Kérjük várjon ...

Kommentek

  • husky

    Valamitől megriadhattak a lovak. Sajna volt ilyen. És a lovak mit mondtak?? :)

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

F1: Rosberg ennyi milliárdról mondott le önként

Nico Rosberg nagyon sok pénzről mondott le önként és dalolva a visszavonulással.

F1: A Williams hibákat vár az újonctól

A Williamsnél fel vannak készülve rá, hogy a jövőre bemutatkozó 18 éves versenyzőjük, Lance Stroll bukdácsol majd a Forma-1-ben.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Ennyivel lesz gyorsabb az F1 jövőre

Valtteri Bottas, a Williams pilótája szerint a 2017-es autókkal kettő-öt másodperccel javulhatnak a köridők az idei szezonhoz képest. Max Verstappen nagyobb fizikai megterhelést vár.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

F1: A Merci hibázott, amikor rászólt Hamiltonra

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke egy interjúban azt mondta, hogy rossz döntést hozott az alakulat, amikor a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon gyorsításra kérte Lewis Hamiltont.

Kocsisor, ami Budapesttől a Balatonig ér

Ha egymás mögé állítanánk a 15 ezer autót, akkor a kocsisor Budapest határától majdnem a Balatonig érne – márpedig idén a Ford várhatóan ennyi járművet ad el Magyarországon.

F1: Alonso nem megy a Mercedeshez

Fernando Alonso felfedezője, menedzsere, “második apja”, Flavio Briatore azt állítja, hogy a spanyol biztosan nem megy a Mercedeshez 2017-re, tiszteletben tartják a mclarenes szerződést.

Leszavazhatják a Forma-1 megvásárlását?

A Forma-1 új tulajdonosaként emlegetett Liberty Media akár még ki is hátrálhat az üzletből, csak januárban szavaznak róla, hogy végigvigyék-e a felvásárlást.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.