Buszt lopott, benzinkútnak ütközött egy 14 éves fiú

Csak vissza akarta vinni a garázsba

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.02.12. 06.00

Amíg a sofőr a benzinkúton kávézott, egy kisiskolás felugrott a buszra, és elhajtott vele. Később azt mondta: azt hitte, gazdátlanul maradt ott a jármű, és csak vissza akarta vinni a telephelyre.

A 35 ezer lakosú Roseville-ben (Minnesota, USA) mostantól nagyon vigyáznak járműveikre az iskolabusz-sofőrök, miután egy meg nem nevezett kisfiú két nappal ezelőtt, február 10-én kora reggel elkötött egy benzinkútnál parkoló buszt. 

Azt nem tudni, a fiú hogyan került hétfőn reggel 7.50-kor a benzinkútra, mindenesetre amikor már húsz perce nem mozdult a parkolóból a nagy, sárga jármű (vezetője éppen kávészünetet tartott odabent), úgy döntött, visszaviszi a garázsba a magára hagyott buszt. 
Ez csodával határos módon baleset nélkül sikerült is neki, csakhogy a garázs alkalmazottai addigra már jelentést kaptak a feltételezett lopásról, így látva az udvarra begördülő autót, értesítették a rendőrséget. Mindezt a fedélzeti rádión keresztül hallotta a fiú, pánikba esett, és elhajtott. 
Innentől már nem ment olyan simán a vezetés: áthajtott egy piros lámpán, majd hogy kikerülje a sűrűsödő forgalmat, megpróbált átvágni egy benzinkúton. Ekkor ütközött neki a töltőoszlopnak, mozgásképtelenné téve járművét. A kút vezetője ekkor elfogta, majd átadta a rendőrségnek a rémült gyereket, akire, ha autólopásért elítélik, a fiatalkorúak börtönében letöltendő, akár öt évnyi börtönbüntetés és/vagy tízezer dollárnyi (2,2 millió Ft) bírság vár. 
“Harmincéves pályafutásom alatt soha nem hallottam ehhez foghatót. Rendkívüli szerencse, hogy sem a fiúnak, sem másnak nem esett baja. A vagyontárgyak pótolhatók, az emberek nem” – mondta a nyomozást vezető Lorne Rosand rendőrhadnagy.

Kommentek

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.