A jeges folyóba ugrottak a kamion elől

Két rossz közül melyik a jobb?

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.02.11. 06.00

Harmadik napja keresik a hatóságok azt a nőt, aki szombaton hajnalban ugrott le egy 13 méteres hídról, hogy elkerüljön egy felé száguldó kamiont. A vele együtt ugró férfit azonnal kimentették a jeges folyóból.

A negyvenhárom éves Janis Burris-Northcross testvérével, Catherine Burrissel együtt autózott szombaton hajnalban, amikor a leginkább Bill Clinton szülővárosaként ismert Hope (Arkansas, USA) melletti folyó hídján megcsúszott, és nekiütközött egy másik gépkocsinak. 

Mindhárom autós kiszállt, és amint beszélgettek, észrevették, hogy egy nyerges vontató közeledik feléjük, blokkoló kerekekkel, megállíthatatlanul csúszva. 
Míg Catherine-nek sikerült elkerülnie a nehéz járművet, Janis és a másik autó vezetője, az ötvenegy éves Ricky Norwood a bebicskázott kamiontól megijedve leugrott a hídról, egyenesen az alig néhány fokos, alattomos áramlatokkal terhes vízbe. 
A férfinek szerencséje volt: a folyó szélén, a homokpadozaton ért földet, és bár mindkét lábát eltörte, ki tudta magát húzni a szárazföldre. “Olyan mélyen volt a víz, hogy becsuktam a szemem, és imádkoztam. Fel sem fogtam, hogy földet értem, amíg el nem merültem a víz alatt.” 
Janis azonban eltűnt a sekély, ám erős sodrású vízben. A hatóságok azonnal megkezdték a nő utáni kutatást, ám búvárokat nem vetettek be, mivel túlságosan veszélyesnek ítélték meg a körülményeket. A kedvezőtlen időjárás miatt a kutatást rövid idő után felfüggesztették, majd hajnali négy óra körül újra elkezdték. 
A kutatás harmadik napja tart; immár nem a túlélőt, hanem a holttestét keresik. 
Hogy milyen érzés lehet az út szélén, az összetört autód mellett állni, és látni, ahogy nagy sebességgel közeledik egy kamion? Hát ilyen…

Kommentek

  • husky

    Vészvillogó, elakdásjelző háromszög, sárga fényű villogó zseblámpa vagy integetés??? Miaz hogy kamion EBS, ESP nélkül??? A kamionos meg nagy segg volt, mert ha látom messziről hogy akdály van lassítok, felkészülök egy esetleges megállásra! DEFENZÍV VEZETÉS! Nemde??? Egy mai kamion 85-ről képes megállni kb. 39-43 méteren, de havas jeges úton esetleg duplája.

F1: Rosbergből filmszínész lesz?

A Forma-1 váratlanul visszavonult világbajnoka csendes karácsonyt tervez, de később akár filmszínészettel is megpróbálkozna. Tucatnyi utódot is szeretne.

Festővászon lett a városi törpeautó

Párbeszéd a festés és a formatervezés, a technológia és a művészet az alkotó és a Renault között: indiai származású francia képzőművész nézte festővászonnak a Renault legkisebb típusát.

Pazar fotókon a budapesti fényvillamos

Talán még soha nem készültek ennyire jó képek az ünnepi járatról. Nem csoda, hogy világhírű lett a fényvillamos.

Melyik a jobb zöld rendszámos luxus-SUV?

400 lóerő körül rendszerteljesítmény, kényeztető felszereltség és papíron 2 liter körüli átlagfogyasztás: az Audi Q7 e-tron 3,0 TDI quattro vagy a Volvo XC90 T8 Twin Engine AWD egyesíti hatékonyabban két világ előnyeit?

A nők vagy a férfiak cserélnek hamarabb gumit?

Az idén, október végéig, 1,9 százalékkal nőtt a téli gumiabroncs-piac a tavalyi év azonos időszakához képest Magyarországon, közép-európai szinten 6,4 százalékos növekedést mértek.

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

F1: Elcsábítják a Mercedes nagyágyúját?

Brit sajtóértesülések szerint fennáll a lehetősége, hogy a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe az egyik rivális csapathoz igazoljon.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.